Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niepewna123456

Czy mogę być w ciąży? PILNE!

Polecane posty

Gość Niepewna123456

Okres miałam od 21 do 25 grudnia. Mam cykl 29-31 dniowy. Kochaliśmy się 26,27,28,29,30 grudnia, bo chłopak przyjechał do mnie na święta z Anglii, po pół roku. W początkowych dniach stycznia strasznie źle się czułam i obawiałam się, że mogę być w ciąży. Zrobiłam test w poniedziałek rano - 7-dmego stycznia , który pokazał brak ciąży. Jednak od 3 dni mam straszne bóle sutków, a przeczytałam, że może być to objaw albo zbliżającej się miesiączki albo ciąży. Kiedyś już też miałam niepewną sytuację, ale wtedy zrobiliśmy z chłopakiem (ja zrobiłam) test tydzień po stosunku i 2 tygodnie po i wyszło, że nie jestem. Czy mam zrobić test teraz w poniedziałek dla upewnienia się? Czy skoro po tygodniu od stosunku test pokazał brak ciąży jest możliwość, ze jednak jestem? Ile dni/godzin mogą wytrzymać plemniki i mnie zapłodnić? Skoro okres skonczyl mi sie 25tego to mialam czas nieplodny chyba...

Gość Nigdy_Więcej
Dziewczyno żaden test nie pokaże Ci ciąży po 7 dniach od stosunku. Plemniki nawet 3 dni mogą przeżyć w drogach rodnych kobiety. Test najwcześniej 10 dni po, lepiej po 2 tyg. A najdokładniejszy będzie w dniu spodziewanej miesiączki. Teoretycznie miałaś dni niepłodne o ile cykl się nie przesunie.

Gość rozumiem że masz 15 lat
i dlatego nie wiesz, że test robi się najwcześniej w dniu spodziewanej następnej miesiączki a nie w dzień stosunku!!!!

Gość Niepewna123456
31szego tak, ale wtedy już się nie kochaliśmy... Ginekolog kazał mi ostatnim razem, keidy zwróciłam się do niego z zapytaniem zrobić testy tydzien po i 2tygodnie po stosunku. No i potem w dniu planowanej miesiaczki.

Gość Niepewna123456
"Na wspólny okres płodności kobiety i mężczyzny składa się długość życia komórki jajowej (do 24 godzin) oraz czas przeżycia plemników zdeponowanych w pochwie. Długość ich życia po wytrysku zależy od warunków panujących w drogach rodnych kobiety. Jeśli w pochwie nie ma śluzu szyjkowego, plemniki żyją od 0,5 do 24 godzin (w zależności od stopnia zakwaszenia środowiska w pochwie). Jeśli natomiast śluz szyjkowy jest obecny, plemniki mogą przetrwać około 72 godzin czyli trzy pełne doby. Realny jest również dłuższy czas przeżycia (do sześciu dni). Możliwość oczekiwania plemników na komórkę jajową sprawia, że szczyt płodności występuje kilka dni przed jajeczkowaniem." 3tygodnie? to wgl ludzie chyba seksu nie powinni uprawiac...

Gość gosiak87
witajcie, pół roku współzyje z chlopakiem, ale dopiero 1stycznia 2013 uprawialismy sex "do końca", że skonczyl we mnie. 11.tego mniej wiecej zawsze mialam dostac okres. jednak 7 (5 dni wczesniej dostalam minimalny okres, ktory trwal niecale 1,5 dnia), od wczoraj mam brazowe plamienia... czy jest szansa, ze jestem w ciązy? od tygodnia mam inna diete (ale jem normalnie i zdrowo) - chciałabym mieć dzidzie, i zastanawiaja mnie te objawy... test robiłam 10stycznia - ale wyszedl negatywnie czy powinnam zrobic test mniej wiecej 2tygodnie po planowanej miesiączce, czy zrobilam go za szybko? co o tym myslec?? prosze... pomozcie

Gość ju_naa
po 7 dniach nic ci nie pokaże , znam takie przypadki ze nawet tydzień po terminie okresu na tescie pojawiły sie dwie kreski..musisz poczekac

Gość gosiak87
przepraszam, że może pytam i zadaje glupie pytania, ale nie znam się tak dokladnie... testy niby wykazują 6 dni po zapłodnieniu (uzywałam pink test - pani w Aptece mowila, ze dobry) wiec zrobilam 10 dni po stosunku, czyli jesli mialam zawsze 11-tego kazdego miesiaca miesiączkę, to mam zrobic kolo 25 stycznia test? i wtedy bedzie wiarygodne? :) bardzo bym chciala byc w ciąży... tak dlugo na to czekalam :) dziekuje za odpowiedz

do autorki : teoretycznie ten 30 też mógł być u Ciebie płodny . Ja np. mimo super regularnych miesiączek w tym cyklu miałamowulacje już 8 dc ( potwierdzone testem na owulacje) . Nie mam pojęcia czemu , ale tak się zdarzyło . Poza tym plemniki mogą wytrzymać w pochwie parę dni . Zabezpieczałaś się ? Chłopak miał wytrysk w środku Ciebie ? Test nie wykaże ciąży po tygodniu , kiedy to zawyczaj dopiero zachodzi zapłodnienie. Najwcześniej to 6 dni po ZAPŁODNIENIU ! Myślę, że najpewniej zrobić parę dni po dacie spodziewanej miesiączki . Sutki mogą Cie boleć zarówno przed okresem , jak w ciązy . gosiak : to mogło być plamienie implantacyjne . Zabezpieczaliście się ? Jak napisałam do autorki test robi się pare dni po miesiączce . Będzie już wiarygodny . 1 stycznia mogłaś mieć dni płodne (zależy od długości cyklów ) w obu przypadkach jest szansa na ciąże .

Gość gosiak87
Perwersja, bardzo dziękuję za odpowiedź :) tak zrobię! mam nadzieje, że się coś wyjaśni... :)

Gość gosiak87
Laovejitaroja, nie zabezpieczalismy sie, wspolzyjemy od pol roku - zawsze byl stosunek przerywany - a teraz skonczyl we mnie ;) w sumie liczylam i byly na granicy dni plodne bo mialam przewaznie 11.kazdego miesiaca okres, i cykle 30dniowe. ale jak wspomnialam po raz pierwszy w zyciu nagle dostalam okres 5 dni wczesniej i to tylko trwal 1,5dnia max i byl skąpy, a od wczoraj mam tylko slabe plamienie (dzis powinnam miec nornalma miesiączke) - zrobilam test po 10dniach od stosunku, ale moze przez te plamiene w moczu test nie wykryl? chcialabym zeby sie udalo :) myslisz, ze jak zrobie za 10 dni to juz bedzie wynik wiarygodny?

Gość na co sie gapisz 123
niepewna jestes tam jeszcze ? jak tam sie sprawy maja ? a robiliscie to z gumka ? chlopak dochodzilw tobie ? bo to akurat wazne :)

tak ,za 10 dni będzie na 100 % wiarygodny . Trzymam mocno kciuki :D Słabe krwawienia mogą oznaczać ciąże , ale nie nastawiaj się przed testem , bo potem może być nieprzyjemna niespodzianka .

Gość gosiak87
tak wiem..nie chce się nastawiać...bo boje sie rozczarować :( juz i tak sie rozczarowałam jak wynik testu byl teraz negatywny... zobaczymy co będzie :) dziekuje za kciuki :D

Gość gość
witam! wczoraj był 1 dzień okresu i tego samego dnia uprawiałam seks z moim partnerem, oczywiście było zabezpieczenie (prezerwatywa) no ale niestety pierwszy raz od ponad roku zdarzyło się nam, że ona pękła :/ czy mogę zajść przez to w ciążę? bo zaczynam się już gubić... jedni piszą, że tak- inni, że nie... POMOCY !!!!!!!

Gość gość
Uprawialiście ubój rytualny.

Gość gość
Ten twój partner to ogórek szklarniowy? Następnym razem zakładaj gumę od tej strony bez ogonka to nie pęknie. Od ogórka w ciążę się nie zachodzi :P