Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę zdziwiona mama jedynaka

Co robicie z młodszym dzieckiem kiedy starsze prowadzicie do szkoły/przedszkola?

Polecane posty

Moja koleżanka ma 2 dzieci w wieku 2 lat i 8lat. Starszą wozi do szkoły samochodem,zajmuje jej to średnio około 30 minut-o ile przejazd jest otwarty (a jak zamkną to i 30minut potrafią trzymać bo a to osobowy w jedną stronę,a to w drugą,a to pospieszny, towarowy,a to coś po CMK)i ona jak wiezie starszą do szkoły rano to małego zostawia samego w domu :( Twierdzi,że maly śpi do 10 więc nic mu nie będzie. Mam syna w tym samym wieku i o ile mój jest dość grzeczny,to jej to istny diabełek co wszędzie wejdzie i wszystko ruszy. I mimo że mój potrafi się grzecznie bawić to póki co nawet samego go na pietrze nie zostawiam a co dopiero w domu na tyle czasu. Ona uważa,że jestem nadopiekuńcza,bo to moje pierwsze dziecko i jak kiedyś będę miała drugie to zrobię tak samo. Co Wy myślicie o tym? Zostawiłybxście tak małe dziecko samo w domu?

Gość Marlena R.
Wsadzam najmłodsze w piżamie do samochodu i jedzie z nami. (Oczywiście na piżamę zakładam kombinezon.)

Gość fsafsa
nie.starsze tata rano zabiera do szkoly i zostawia na swietlicy.tak bedzie.

No właśnie też bym tak zrobiła a ona twierdzi,że skoro maly śpi do 10 to po co ona ma go budzić? Przecież nawet jak jej się dłużej zejdzie i koło 9 wróci to i tak on będzie jeszcze spał a i ona sobie jeszcze pośpi.

zabieram z sobą; jakbym była pewna, że młodsze dziecko faktycznie zawsze tyle śpi i miałabym szkołę 'za rogiem' to bym się zastanowiła, czy nie wyskoczyć na chwilę i odprowadzić starsze, ale w takim układzie to nie

tak sie mówi... ale nie daj boże by się obudził wcześniej... wtedy kiedy jej w domu nie ma. Nie życze jej tego ale wtedy to tragedia murowana... a ta twoja kolezanka jest cholernie nieodpowiedzialna... nie powinna miec dzieci....

Jej mąż pracuje od 6 więc z domu wyjeżdża po 5,a to za wcześnie.

czarnawdowa - niekoniecznie, bo to zależy od dziecka i zabezpieczenia pokoju, moje się czasem budzą i bawią u siebie, zanim przyjda do nas, ale jakbym dobrze zamknęła drzwi to musiałyby po prostu zostac w pokoju, czasem zresztą też nie idę od razu jak słyszę, ze się budzą i nie ma awantury

Gość proszę sąsiadkę aby
pobyła z maluchem

Gość Laura *******
O matko a jeśli coś stałoby się jej w drodze do/ze szkoły, to co z tym dwulatkiem zamkniętym w domu?? :O ludzie nie myślą

miałby traumę, ale p[ewnie by zaraz nie umarł, natomiast gdyby był wypadek to pewnie i dziecko by w nim uczestniczyło będąc z matką - tak źle i tak niedobrze

Ona nie ma żadnych zabezpieczeń a mają piętrowy dom i piec od co do którego mały ma dostęp. Mi się wydaje że już jej się kiedyś tak obudził jak był mniejszy bo tak to jej ładnie spał w łożeczku,a któregoś dnia na widok łóżeczka zaczął dostawać spazmów i do dziś wrzeszczy na jego widok-pewnie się obudził,płakał,usnął zmęczony i ona pewnie nawet nie zauważyła że się obudził... a potem się zastanawiała czemu nie chce sam zasypiać ani spać w łóżeczku. do tego mają strome schody,bo to nadbudowane piętro i musieli kombinować ze schodami bo nie było miejsca.Maly im już dwa razy spadł. A z sąsiadami się nie odzywa bo to jej zdaniem wsioki-ona jest wielką panią z miasta.

Gość pilnuj swojego domu, swoich
dzieci i nie wpierrdalaj się z łaski swojej w cudze życie. Mało swoich problemów masz kretynko?

Gość Czy ty kobito nie masz
WŁASNEGO życia? Co cię tak podnieca czyjeś? :o Get a life!

Czyżbyś robiła tak jak moja koleżanka że się tak gotujesz? Mój syn już śpi,bezpieczny w pokoju obok.

Gość katarzyna w
z mlodszym dzieckiem bawie sie w Katarzyne W :D

Weź przeczytaj to co tu wypisujesz i zastanów się co byś pomyślała o kimś kto właśnie założył taki temat i wypisuje jakieś idiotyzmy o jakiejś tam trzeciej osobie? :o Nie masz znajomych ani rodziny żeby o tym porozmawiać? Czy może brak ci jaj żeby pogadać z tą koleżanką, co jej tu dupę obsmarowujesz? Tak się jej boisz, że musisz gadać za jej plecami? Puknij się w czoło, bo coś z tobą nie halo.

To przeczytaj mój pierwszy post-to będziesz wiedzieć że Z NIĄ NA TEN TEMAT JUŻ ROZMAWIAŁAM. Ale czytać trzeba umieć :O A ty też swojego życia nie masz skoro taki głupi temat czytasz i się wypowiadasz...

Gość mamazwariowana
A ja jestem wtedna jeśli o dzieci chodzi i z przyjemnością bym zadzwoniła anonimowo np. na policję że dziecko 2 letnie pozostawione jest bez opieki.....bo dla mnie to chora sytuacja i tyle....a potem jak się coś stanie to się cała Polska użala nad biednymi tfu tfu rodzicami.....

Jak z nią rozmawiałaś to się nie wtrącaj, bo ona zdania nie zmieni, a tobie nic do tego. Zajmij się swoim tyłkiem, a nie odrabianiem cudzego. :o

Gość proszę sąsiadkę aby
bardzo dobrze że się interesujesz, kompletnie nieodpowiedzialna matka

Tyłek to bym jej obrabiała jakbym poszła i sąsiadce to powiedziała,a to jest anonimowe forum gdzie pytam o opinię innych mam,które mają więcej jak jedno dziecko bo koronnym argumentem koleżanki jest to że mam jedno dziecko. A ja mam wrażenie że ty też postępujesz jak Jolka i dlatego tak się tu rzucasz.

jednak nie chce mi sie wierzyć, że zostawia go śpiącego i nie ma zabezpieczonych drzwi od sypialni i schodów...jak ma dwójkę dzieci to - nawet nie mając wyobraźni - to niemożliwe

"Ona nie ma żadnych zabezpieczeń a mają piętrowy dom i piec od co do którego mały ma dostęp. Mi się wydaje że już jej się kiedyś tak obudził jak był mniejszy bo tak to jej ładnie spał w łożeczku,a któregoś dnia na widok łóżeczka zaczął dostawać spazmów i do dziś wrzeszczy na jego widok-pewnie się obudził,płakał,usnął zmęczony i ona pewnie nawet nie zauważyła że się obudził... a potem się zastanawiała czemu nie chce sam zasypiać ani spać w łóżeczku. do tego mają strome schody,bo to nadbudowane piętro i musieli kombinować ze schodami bo nie było miejsca.Maly im już dwa razy spadł. A z sąsiadami się nie odzywa bo to jej zdaniem wsioki-ona jest wielką panią z miasta." W takim razie jak być to nazwała? Na chłopski rozum - klasyczne obrabianie dupy. Co za różnica czy gadasz sąsiadce czy tu? Żadna. Jesteś żałosna. :D

byś

No nie ma,wierzyć nie musisz,ale taki jest fakt. Szczerze to i ja nie mam żadnych zabezpieczeń,tyle że ja dziecka jak pisałam nawet na pietrze samego nie zostawiam.

A komu ten tyłek obrabiam chłopku? Znasz ją? Wiesz o kim piszę? Nie. Piszę o modelu postępowania,a nie o konkretnej osobie w tym momencie.

Gość Klopsikij
Mnie mama zostawiala sama w domu jak mialam 4 latka . Sama szla zaprowadzic starszego brata do szkoly. A ja sie wcale nie balam lezalam w lozeczku i ogladalam ksiazeczki pamietam to do dzis ,albo siedzialam pod stolem . Ale nigdy nic sie nie stalo. Natomiast obecnie podziwiam moja mame ja bym sie bala corki zostawic w domu.