Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca...

Jak to jest z tym stosunkiem przerywanym...

Polecane posty

Gość Pytająca...

Witam, mam takie pytanie do osób które stosują stosunek przerwyany... Do tej pory kochałam się z chłopakiem tylko w dni niepłodne, bez zabezpiecznia, jednak w tym miesiącu, poniosło nas w moje dni płodne (11d.c) no i wszedł we mnie na chwilę bez zabezpiecznia... Wytrysk był znacznie później i na zewnątrz, jednak niepokoi mnie ten płyn ejakulacyjny, bo podobno od niego tez mozna zajsc w ciaze... Jednak czytając już wiele artykułów pogubiłam się o co chodzi z tym płynem, czy ten płyn które również może zapłodnić, to chodzi o tą wydzielinę, którą facet już na początku produkuje, jak tylko się troche podnieci, czy to chodzi o jakiś inny płyn, wydzielany na krotko przed wytryskiem? Pomozcie bo już zaczynam się gubic :(

Gość Pytająca...
Wiem, wiem ale chodzi mi o to jak to jest z tym płynem ;) który zaiwera plemniki, czy ten który pojawia się już na początku przy podnieceniu faceta, czy to jakiś płyn który pojawia się później niedługo przed samym wytryskiem?

Gość w ogromnym przelocie XV
Najnowsze badania wykazały, że w tym płynie, który wydziela się od początku są zdolne do zapłodnienia plemniki. W jaki sposób wyznaczasz dni płodne?

Gość Pytająca...
Eh no to świetnie, człowieka raz poniosło... na dodatek to była tylko chwila, kiedy we mnie wszedł, a później dopiero jak wyszedł to dokończyłam rękę i wytrysk był na zew. Tylko martwi mnie właśnie ten płyn który pojawia się podczas podniecenia, bo jeśli wszedł we mnie nawet na chwile a był to 11 dzień cyklu... ehh A dni plodne/niepolodne wyznaczam na pdst obserwacji, no i mam tez mikroskop owulacyjny

Gość w ogromnym przelocie XV
Na pocieszenie mogę dodać, że przy pełnym stosunku podczas dni płodnych prawdopodobieństwo ciąży wynosi 25-30%. Po dwóch tygodniach od stosunku zrób test sikany albo z krwi po dziesięciu.

Gość Pytająca...
No wiadomo, tak powinno się zrobić, jednak żeby to chociaż był normalny stosunek i jakaś przyjemność z tego, a tu kilka ruchów tylko ehh ;)

Gość Pytająca...
Poczytałam różne fora, dyskuje, i zaczynam się martwić :( Początkowo ta chwila kiedy nas poniosło nie wydawała mi się niebezpieczna a teraz to już mam metlik w głowie... :( ehh

Gość nie mogę :)
no to niech was juz nei ponosi , albo zacznij brać anty :)

Gość nie mogę :)
aaa i w preejakulat zawiera zywe plemniki zdolne do zapłodnienia :)

Gość Pytająca...
No tak, normalnie zawsze uważamy, a tu taka słabość raz... jeszcze, żeby normalny stosunek do końca, a to tylko na moment wszedł i takie nerwy bo to dni płodne

Gość Pytająca...
Myslicie ze w tej sytuacji tabletka Po bylaby uzasadniona? Bo ja juz sie denerwuje i nie wiem co robic, bo niby to byla tylko chwila kiedy we mnie wszedl, a pozniej ja dokonczylm reka i doszedl na zew. ale jak tak czytam ze ciaza jest mozliwa to juz nie wiem co robic..

Gość Pytająca...
Jest tu ktoś....?

Gość dorisabellee
A ile godzin minęło od tego stosunku?