Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieszczęsliwe dziewczę

gdy nćpałam się tabletką niechcący....

Polecane posty

No więc tak, jakis czas temu znajoma dała mi ketonal 1 tabletke ale nie pamiętam ile mg, wiem ze mocna , gdyż umierałam z bólu. Po tej jednej tabletce automatycznie byłam tak naćpana i przerażona że myslalam ze oszaleje. Generalnie wycztalam iz ketoprofen nie odziaływuje na OUN, więc nie wiem skąd taka reakcja :( Godzinę temu wzięłam Co-Codamol ( paracetamol z kodeiną) ktory znajoma bierze na bol kręgosłupa i nic jej nie jest a po ktorym przez chwilę mi odwaliło, znow byłam jak nacpana ale przez 10 minut moze, cała gorąca zlana potem itd. Zaczynam bac przyjmowania tabletek przeciwbólowych :( Czy to wszyscy maja takie skutki uboczne czy to ja jestem jakas podatna? Straszne lęki mi się włączają po kazdej silnej tabletce :( I teraz pytanie, jesli ktokolwiek tez tak ma a czasem musi po protu wziac silną tabletke zmaga sie z migrenami lub tp. To prosze o RADĘ jak się pozbyć takich trzasków !! :(

up :(

Gość pewnie jakas martyna
kodeina jest pochodna morfiny, dlatego moze zamulac. jak bierzesz tego typu leki to nie dziw sie ze cos ci takiego sie dzieje, niektorzy sa bardzo podatni na takie dzialanie. np na mnie wiekszosc lekow przeciwbolowych w ogole nie dziala, nawet te pochodne morfiny (chociaz samej morfiny nie bralam), ledwo mnie zamula czasem

z tym że gdybym się czuła zmulona to jeszcze pół biedy, ja mialam jakis stan paranoiczny, bardzo nie lubię gdy cos się ze mną dzieje takiego :( Po kodeinie wiem ze moze byc spokojnie ,błogo, sennie wlasnie czlowiek bardziej zmulony, z tego co czytałam, a ja po prostu myslalam ze zapasci dostane albo innego gow..na :(

z tym że gdybym się czuła zmulona to jeszcze pół biedy, ja mialam jakis stan paranoiczny, bardzo nie lubię gdy cos się ze mną dzieje takiego :( Po kodeinie wiem ze moze byc spokojnie ,błogo, sennie wlasnie czlowiek bardziej zmulony, z tego co czytałam, a ja po prostu myslalam ze zapasci dostane albo innego gow..na :(

niektorzy tak reaguja. po prostu nie bierz tego skoro wiesz ze ci nie sluzy. na mnie najlepiej dziala zwykly ibuprom, zadne paracetamole, ketonale czy inne nefopamy mu do piet nie siegaja.

Gość ghektoba
Dziwne ja biore ketonal bardO b i nic mi jest . Malo tego ro wspaniKy lek przechoxA mj po nim najgodsze boled

w sumie racja, ale wystraszyłam się nieźle...

Gość billy garen
Sprobuj krokodyla :classic_cool:

Gość Unistytutka
Moze masz po prostu nadwrazliwosc. Swego rodzaju reakcja uczuleniowa. Moze bralas jakis inny lek wczesniej i stad ta dziwna reakcja. Nawet pomieszany z alko nie powoduje takich reakcji.

dzięki , sam spróbuj ;)

wzięłam kilka godzin wczesniej Diclofenac :O.... ale holender znajoma bierze jedno i drugie i zyje (bo chora jest, uszkodzona), a ja coz, chyba faktycznie ibuprom i nic wiecej nie tkne juz ever... ale ból mnie zabijał z reszta nie wiem czy to przez ten diclofenac taka reakcja ah...

na niektorych ketonal w ogole nie dziala :)

a moze one razem tak na ciebie zadzialaly? ciekawe... raczej bym uwazala z takimi lekami jak wiesz, ze masz takie dziwne stany....

Gość gość
Kobieto te leki są porostu dla Ciebie za mocne,proponuje paracetamol :-) Pozdrawiam

Gość uważny
To nie są leki tylko narkotyki firmy farmacełtyczne produkują to jako lek przeciw bòlowy a to działa ta ,bierzesz ogłupia cię ,Czytasz w ulotce piszą silne bule łagodzi,heroina też .bierzesz 1,2,3 .i sprubuj odstawic po zjedzeniu 1 listka .Bule stawuw reumatyczne taki jak by cie skopali ,mysli boli,boli musze wźiąść Znowu. Sprubuj nie wżiąść tabletke nie o czasie sama ci przypomni silnym bulem co musisz zrobic . Narkotyk jest refundowany sprawdźcie jakie to są ceny czysty biznes nie długo całespołeczeństwo bèdzie naćpane ogłupiałe nikt nie da sobie rady bez tabletki a łudzie jak sie bèdą stawiać to państwa skończą refundowac i powiedzą teraz ćpajcie sami . Wystarczy przeczytać skutki uboczne pomyśleć cz faktycznie działa (a ja widze że to mydlenie oczu) i trzeba sie zastanowić czy warto,dodam że krutko trwałe branie (1 opakowanie) już ciągnie żeby nie przerywać i wymaga kilku dni na lekach typu ibuprom i silnej woli żeby sie dało to gòw..o odstawić .. Pisze to dla przestrogi .Brałem 18 lat narkotyki jużnie biore wiem jak to wszystko działa i po. co?