Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość icognito

spiralka antykoncepcyjna/ ciaza

Polecane posty

Gość icognito

Hej hm mam pytanie : kolezanka 25.11 miala zalozona spirale antykoncepcyjna zlota dokladnie , potem okres miala jakos w grudniu 18 chyba skoczyl sie jej 26 grudnia i kochala sie ze swoim facetem 27.12 z tego co ona mowi nie skonczyl w niej i moje pytanie brzmi czy ona moze byc w ciazy ?

Gość icognito
no wlansie po to aby nie bylo ciazy tez jej to mowilam ale ona ma obawy bo nigdy nie stosowala tej metody antykoncepcji i stad te obawy

moim zdnaien nie ma sie czym martwic . dzisiejsze spiralki sa bardzo wiarygodne i musialaby jej wypasc zeby zaszla w ciaze

Gość Fdjfc
Moze,moja kolezanka 39 lat ze spiralka 3 dni temu urodzila 4 dziecko,musieli jej usowac ja chyba w 2mc(dzieki bogu dzieciaczek byl tak ulozony ze dali rade)spirala nie daje wysokiej gwarancji!poczytaj ile babek wpadowe zaliczylo na spiralce wlasnie.

a to tez zalezy od spirali bo sa rozne jest jakas hormonalna, srebrna zlota miedziana wiec pewnie wpadki tez od tego zaleza a do tege spirala musi byc dobrze zalozona zeby dziala

ma wlasnie wysoka skutecznosc jesli chodzi o zloto . Przeciez sa rozne wkladki hormonalne zlote srebrne miedziane no i oczywiscie zalezy tez od tego czy jest prawidlowo zalozona a jak wiadomo zadna metoda nie daje 100% skutecznosci

Gość Fdjfc
jej dziala poczatkowo bardzo sprawnie a potem bum ten wiek,tyle dzieci i zas wpadka :( teraz sobie juz podwiazala przy okazji cesary one ie sa az tak skuteczne wyszukaj sobie w google ile wpadek spiralkowych jest zdziwisz sie :)

Gość icognito
widzę że zdania są podzielone pewnie dlatego ona ma wątpliwości . Może ktoś jeszcze się wypowie? bardzo bym prosiła .

Gość icognito
ona ma ta spiralkę dopiero dwa miesiące z czego w pierwszym miesiącu po jej założeniu w ogóle nie uprawiała seksu . A tak z ciekawości jaka spiralkę miała ta twoja koleżanka?

"one ie sa az tak skuteczne wyszukaj sobie w google ile wpadek spiralkowych jest zdziwisz sie " A ile kobiet je stosuje? Miliony. Zwłaszcza w krajach skandynawskich są bardzo popularne. Nie siej popeliny.

Gość icognito
gdyby miały niska skuteczność to niedecydowaloby się na nią tak wiele kobiet

Gość Fdjfc
https://www.google.com/search?q=ciaza+a+spirala+mirena&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a to sobie poczytaj ona sama byla w szoku jak sie dowiedziala wiec nie az tak skuteczna

ale spirala mirena a spirala o ktorej pisze autorka - zlota spirala / to jest roznica ogrmona

Gość icognito
a dlaczego chcesz usunac??

A tak swoja droga czy te nitki ktore wisza ze spiralki mozna raz wyczuc a raz nie ? podobno zalezy to od dnia cyklu??

Gość moniaamika
a moze ktos jeszcze sie wypowie? tez mam podobny dylemat

Gość moniaamika
a moze ktos jeszcze sie wypowie? tez mam podobny dylemat

Gość miraaaaaa
ja mam mirene i bardzo sobie chwale