Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flanella

jak ciaza jak nie ciaza??

Polecane posty

Gość flanella

Hej powinnam dostac okres 1 stycznia...jest 13 a ja dalej nic nie mam...nigdy takie opoznienia mi sie nie zdarzaly :/ robilam 3 testy ciazowe z czego ostatni dzisiaj rano i wszystkie wyszly negatywnie. Nie wiem co mam myslec, denerwuje sie ale juz sama nawet nie wiem czym..ehh moze ktos cos podopowiedziec?

Zaburzenia hormonalne, może cykl bezowulacyjny. Możliwe jest również przesunięcie owulacji, więc jeśli uprawiałaś seks bez zabezpieczenia "przed okresem" to test mógł być wykonany za wcześnie, żeby wykazać ciążę z tych stosunków. W najbliższym tygodniu idź do ginekologa.

Gość flanella
ano ale wykoncze sie...;/

Gość pychu pychu
pych

Gość flanella
??

Gość flanella
jak dlugo Wam sie opiznil okres mimo ze nie bylyscie w ciazy?

mi raz sie spoznil 10 dni w wakacje akurat bylam na wczasach nad jeziorem i mialam dostac okres a tu niespodzianka i przesuna sie 10 dni . Dostalam go w dzien powrotu do domu :)

mi raz sie spoznil 10 dni w wakacje akurat bylam na wczasach nad jeziorem i mialam dostac okres a tu niespodzianka i przesuna sie 10 dni . Dostalam go w dzien powrotu do domu :)

Gość flanella
kurde..mnie najdluzej 5 dni...a tu takie cos teraz ehh fakt ze mam troche stresow, a przez to ze sie opoznia denerwuje sie jeszcze bardziej, no ale moze bez przesady.. jak juz bym miala byc w ciazy to niech by wyszlo to na tych testach, zebym przynajmniej wiedziala, a nie taki cyrk

Gość ona....ti
test negatywny oznacza że w ciągu ostatnich 14 dni nie zaszłaś w ciąże! bo hormon HCG był by podwyższony! i tego możesz być pewna!! co do tego czemu nie ma okresu przyczyn jest wiele- bardzo wiele i nikt nie odpowie Ci na to pytanie na forum. musisz teraz uważać jeżeli miałaś 1 cykl bezowulacyjny (nie doszło do pęknięcia pęcherzyka) nie wyskoczyło jajeczko- tym samym nie było okresu, za chwile znów możesz mieć płodne. idz do lekarza na spokojnie i teraz zabezpieczaj się (o ile nie chcesz dziecka) :)

"test negatywny oznacza że w ciągu ostatnich 14 dni nie zaszłaś w ciąże!" Nie. Oznacza to, że nie zaszła w ciążę wcześniej niż w ciągu ostatnich 14 dni. Przy czym 14 dni to też jest umowne.

Gość flanella
ehh to moze jeszcze dodam, ze ostatni raz wspolzylam ok. 29-30 grudnia... i szczerze mowiac juz nie wiem co oznacza negatywny wynik testu :p

Gość flanella
no wszystkie znaki na niebie i ziemi (oprocz tego ch*&* okresu ) wskazuja na to ze w ciazy nie jestem...ehh

Zasada jest taka, że jeśli test został wykonany dwa tygodnie po stosunku i jest pozytywny to wynik uznaje się za wiarygodny. A jeśli jest negatywny to też uznaje się za wiarygodny, ale w przypadku dalszego braku miesiączki należy go powtórzyć po kolejnych siedmiu dniach.

Hej mi sie opoznil raz 3 miesiace. Poszlam do gina zrobil mi badania hormonalne i wykazaly ze mam za wysoka prolaktyne i lykalam tabletki ktore wywolaly okres niestety kolejnego miesiaca znowu brak okresu a prolaktyna wporzadku wiec teraz od 5 misiecu lykam dophaston na wyregulowanie cyklu jak narazie wszystko jest ok ale jestem ciekawa po odstawieniu tych tabletek.

Gość flanella
mikusia1000, ale zawsze mialas regularnie i nagle przestalas miesiaczkowac?

tak mialam regularnie. zanim przestalam miesiaczkowac to pol roku wczesniej odstawilam tabletki anty ale gin powiedzial ze to nie ma nic z tym wspolnego. U mnie mysle ze powodowal to wszystko stres. W marcu przestalam miesiaczkowac a w sierpniu byl nasz slub, z tesciowa sie nie ukladalo wiec mysle ze to bylo to. Po slubie wyjechalismy za granice pracowac i tu znowu brak okresu wiec dostalam ten dophaston. Ale mozesz miec poprostu jakies zaburzenia. Ja pamietam kiedys kilka lat temu spoznial mi sie o miesiac ale w koncu dostalam. Moze idz do gina wszystko sie wyjasni.:) Pozdrawiam

Gość flanella
no ja tabletek nigdy nie bralam mam stresu sporo nawet.. ...a teraz jeszcze to mi doszlo ;/ tak myslałam ze wlasnie mi sie przez ten stres opozni troche, ale bez przesady..mysle wlasnie zeby isc jutro do lekarza, ale przyznam ze tez mnie to troche przeraza. bledne kolo wiem..no ale chyba pojde. bylam pewna ze jak mis ie troche spoznia ale jak zrobie test i wyjdzie neg. to sie uspokoje i zaraz przyjdzie, a tu prosze...;/

Czasami natura nam plata figla. My z mezem postanowilismy ze zaraz po slubie bedziemy sie starac o dziecko a jak na zlosc przed slubem wszystko zaczelo sie komplikowac. Teraz mamy za soba 5 misiecy staran za kazdym razem kiedy dostajie okres lapie dola i zyje nadzieja ze nastepnym razem sie uda. Ja mam dostac za 8 dni okres mam nadzieje ze nie nadejdzie. Nie boj sie isc do lekarza wszystko bedzie dobrze ja wspomne ze dostalam jeszcze zastrzyk na wywolanie wywolalo faaktycznie ale dwudniowe plamienie i to wszystko.

Gość flanella
no chyba nie bede miala wyjscia. Fatalnie reaguje na stres.. serce mi wali juz tydzien prawie, slysze je wrecz nie tylko czuje...:(

Gość flanella
ehh zle znowsze taki stres...serce mi wali od tygodnia tak ze juz je wrecz slysze a nie tylko czuje...:/ juz widze jak mnie wypryszczy po tym heh

Gość flanella
moze jeszcze sie ktos wypowie jak dlugo sie okres spoznial? i jak to sie skonczylo? albo negatywny wynik testu mimo ciazy?

Gość a skad my mamy wiedziec???
przyczyn moze byc wiele idz na bete ale predzej jakies problemy z hormonami itd

Gość nigdy nic nie wiadomo
idz do gina ....

Gość grtrtyyt
u mnie test pozytywny był juz na 3 dni przed terminem miesiączki..nie sądze żebyś była w ciąży skoro po blisko 2 tyg. testy wychodzą ci negatywne..

Gość flanella
zapisalam sie na jutro

Gość flanella
dziwne to, bo niby przy ciazy mialabym jeden z glownych podstawowych objaowo jakim jest zatrzymanie miesiaczki, a z drugiej nawet tego test nie wykrywa...no szalenstwo