Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tja tja tja

dlaczego, dlaczego to ja?

Polecane posty

Gość tja tja tja

dlaczego mi sie to przytrafilo? Moje dziecko jest nienormalne...

Gość lolitka0888888
tak jak ty widac...

Gość tja tja tja
no wlasnie sie zastanawiam co ja źle robie :( ??? Przeciez ma wszystko, ja moglam tylko marzyc o tym wszystkim!

Gość lolitka0888888
moze za duzo rozpieszczasz ?

Gość tja tja tja
wiecznie na nie, wieczna walka o wszystko, nawet jak chce zrobic cos dla jej przyjemnosci to i tak jest na nie. Nie slucha nas, jest złosliwa i niegrzeczna, a ja naprawde bardzo sie staram. :(

Gość lolitka0888888
wybierz sie z dzieckiem do psychologa dzieciecego...

a dziecko w jakim wieku jest? nie przesadzajcie z tym psychologiem, jak przypuszczam 2-3 lata tak?? ona was testuje i sprawdza na ile sobie moze pozwolic, a dzieci uwielbiają rodzicami rządzic i nimi manipulowac,jelsi nie wyczuje dominacji rodzicielskiej w stosunku do wlasnej osoby to wtedy czuje sie bezkarne bo wie ,ze mu nic nie grozi za to

Gość tja tja tja
tak, 2,5 roku. Ja wiem bunt dwulatka itd ale ja naprawde juz nie mam pomysłow co zrobic! Nie wiem jak ją karac? Kocham ją nad zycie i jest mi cholernie przykro że jest taka... Jestem bezsilna :( doszło do tego że nienawidze weekendów, bo przez całe dnie musze z nią walczyc...

Nawet mnie nie denerwuj z tym trendy buntem 2 latka :D.Jak bedzie ci problemy sprawiac w wieku 6 lat, rowniez zasegregowac bedzie trzeba to do buntu 6 latka? Za niegrzeczne zachowanie są konsekwencje i czasami serce co innego podpowiada ,ale rozum co innego.Trzeba sluchac glosu rozsądku,a maly łobuz jest w takim wieku kiedy powinno sie go nabieżąco konsekwentnie okiełznawać

Gość tja tja tja
ale jak??? Wszystkie kary dzialaja na chwile! Poźniej znów jest to samo :(

wszystkie to znaczy jakie ?? i na jak dlugi czas są nalozone?? Z tego co piszesz dziecko nie odczuwa dotkliwosci kary,bo po zakonczeniu jej popelnia te same przewinienia, a ona ma byc dosyc "bolesnie" dotkliwa, niekiedy długa Nie na wszystkie dzieci zdziala przykre czy smutne spojrzenie matki,jesli widzisz ze twoja mala w w tym swoim zadziornym tyleczku zakaz bajki ,i sie tym nawet nie przejela,bo w tym samym czasie co innego sobie porobi,to nie stosuj tego,a to co faktycznie dziecko dotknie