Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwna sprawka...

tabletki anty, dziwna sprawa

Polecane posty

Gość dziwna sprawka...

witajcie. Od 2 stycznia mam okres i od wtedy biorę pierwszy raz tabletki antykoncepcyjne novynette. Od tamtego czasu mam okres (ale niby w pierwszych 3 cyklach to normalne) odczuwam z tego powodu dyskomfort, ale nie w tym sprawa. Jak nie brałam tabletek moje cykle byly 26-27 dniowe, czułam kiedy miałam odulacje okolo 12, 13 dni po okresie, no i dzis tez czulam dziwne klocie w jajniku tak jak podczas owulacji, nie wiem czy to mozliwe ale tak wlasnie bylo i dlatego pisze, po tych tabletkach wogole nie mysle o seksie.... poza tym nie biorac tabletek wtedykiedy zblizala sie owulacja mialam wypryski na twarzy no i teraz tez mi kilka wyskoczylo, wiecej niz zwykle, od czasu brania tabletek przytylam 1,5kg nie przez obzarstwo bo jem tyle co zwykle a nawet ostatnio mniej, co się dzieje? czy powinnam z nich zrezygnowac?

Gość być kobietą;;;
po tabletkach anty z reguły się tyje, one zmieniają funkcjonowanie organizmu, ja miałam zamiar brać anty na cerę, ale po przeczytaniu ulotki i tylu mozliwych skutkach ubocznych nie zaryzykowałam, bałabym się brać, a po co się faszerować czymś takim

Gość dziwna sprawka...
tak do dzis mam okres.. od 2 stycznia tzn takie plamienie, coagle musze miec podpaske.... okres byl mniej obfity niz zwykle ale trwa do dzis... masakra, chyba ja odstawie, po co mam je bracskoro nie moge sie kochac bo krwawie , 2 moja buzia jest w pryszczach, 3 tyje 1,5 kg w niecale 2 tyg to sporo, a nie mam apetytu prawie wcale odkad je biore

Gość być kobietą;;;
mnie gin raz uprzedzał, że po anty się tyje i mnie to przeraziło,pryszcze w moim przypadku nie są warte tego żeby się faszerować nimi, albo po prostu masz źle dobrane tabletki, powinnaś przed braniem zrobić przynajmniej badania okreslonych hormonow...

Gość Pani zapominalska_
Masz źle dobrane tabletki, ot co. Poproś ginekologa na badanie hormonów i na tej podstawie niech lekarz dobierze nowe tabletki. To jest właśnie efekt oszczędzania... lekarze wypisują tabletki na zasadzie chybił trafił. Poza tym po tabletkach się nie tyje. Może zatrzymywać się woda w organizmie, stąd waga na + Lub zaostrza się apetyt, co przyczynia się do zwiększenia masy ciała.

Gość dziwna sprawka...
ponadto bolą mnie piersi

Gość dziwna sprawka...
pisze ze nie mam apetytu wiec odpada zaostrzenie sie go bo jak skoro jem mniej niz zwykle, jestem apatyczna i dlaczego kluja mnie jajniki jak przy owulacji? bylam prywatnie u lekarza to juz nie do mnie jakiekolwiek pretensje o dobieraniu tabletek, jesli kazalby zrobic badania zrobilabym je, nie moge sie zachowywac u lekarza jak jajo madrzejsze od kury ;/

Gość dziwna sprawka...
a i czy moge przestac je brac czu musze wziazc teraz te opakowanie do konca, szczerze to mi sie odechcialo brania tabletek ;/a jesli chodzi o wage to jak przetane je brac to waga wroci do normy czy bede musiala cwiczyc miec diete zeby pozbyc sie tego "prezentu" od tabletek

Gość Pani zapominalska_
O takie badania zazwyczaj trzeba upominać się samemu. Chyba, że trafi się na dobrego lekarza, dla którego nie tylko liczy się kasa, ale również dobro pacjentki. Tu nie chodzi o to, aby przyjść do gabinetu i na wstępie rzucać mądrościami, tylko grzecznie zapytać o możliwość zrobienia takich czy siakich badań. Nie można dobrać odpowiednich tabletek bez oznaczenia hormonów.

Gość Pani zapominalska_
Dobrze byłoby brać je do końca opakowania, bo rozregulujesz sobie cykl, ale jeżeli tak bardzo źle się po nich czujesz, to je odstaw - nie ma sensu się męczyć.

Gość dziwna sprawka...
mam okres od 12 dni to nie przyjemne bol piersi waga na plus w polowie opakowania i pryszcze;/ masakra w dodtaku czuje owulacje ktorej byc ne powinno

Gość Perw mobilna
Ale po co lekarz skoro podczas pierwszych trzech opakowań to jest normalne.

Gość sniegpada
nie odstawiaj chyba można przeżyć ja również biorę od tylko od 1 sty. pierwsze co ból głowy, później wątroba mnie bolała, później żołądek bolał i mdliło ale to epizod pojawia się i znika a co do plamień tak samo .Jest to możliwe patrz ulotka przy drugim opakowaniu powinno być o niebo lepiej.

Gość dziwna sprawka...
no tak okres moznaprzezyc bo niby to normlne, pryszcze tez... ale ten skok wagi? liczac proporcjonalnie to jestem w polowie opakowania tzn po polowie, to jak wezme do konca tp bedzie 3 kg na plusie ;/ zenada....

Gość aaaaaaaaaaabbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Ja mialam okres przez cale 1 opakowanie. Wlasciwie coraz mocniejszy. Bylam u innego ginekologa mowil ze to normalne. Przed nastepnym opakowaniem poszlam do swojej ginekolog. Przepisala mi wtedy ciut mocniejsze i problemy sie skonczyly. Zrobila dodatkowo usg dopochwowe mimo ze mialam okres (to byla ta przerwa 7 dniowa no ale krwawienie mialam caly czas).