Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość witaminki dla dziefczynki

Czy można jesc owoce i warzywa w dowolnych ilościach i schudnąć?

Polecane posty

Czy mogę jeść owoce i warzywa bez ograniczeń i schudnąć? Chodzi mi takie owoce jak: pomarańcze kiwi mandarynki jabłka i takie warzywa jak: kapusta pomidory ogórki cebula papryka zielony groszek kalafior brokuły Wszystko bez żadnych sosów czy dodatków tylko lekko osolone. Gotowane na parze, na surowo lub jako zupa. Czy mogę się tym obżerać bezkarnie i nie przytyć a nawet schudnąć?

Taki przykładowy mój jadłospis z dziś: śniadanie 1/2 puszki groszku (patrze na etykietkę żeby był bez cukru) i miska gorącej zupy warzywnej (brukselka, kalafior, por, cebula, brokuły) 2 śniadanie 2 jabłka Obiad miska zupy i warzywa na parze brokuły i kalafior do tego 1/2 puszki groszku kolacja 3 pomarańcze, 4 mandarynki, kiwi Schudnę coś na tym?

Gość ksjfksfmnknkk
to chyba oczywiste warzywa i owoce nie posiadają żadnych kalorii to woda błonnik i witaminy

chyba owoce jednak posiadają kalorie bo mają zawarte w nich cukry, ale z tego co czytałam to najgorsze są banany i winogrona a cytrusy i jabłka mogą być. Najlepsze grejpfruty ale ich nie lubię niestety.

podliczyłam kcal i bez zupy mi wyszło 930. Całkiem sporo jak na to ze to same owoce i warzywa.

podniosę

Gość ksjfksfmnknkk
chryste , ty patrzysz i nie grzmisz? co za bzdury totalne , naprawdę chcesz tak jeść ?

Gość ksjfksfmnknkk
te cukry proste zawarte w owocach nie maja nic wspólnego z cukrem jakim słodzimy np kawę powiem ci jak to się skończy , z powodu braku białka chwyci cię totalny głód, po dwóch dniach będzie już nie do opanowania i rzucisz sięna jedzenie czegokolwiek oprócz owoców, zresztą to będzie cię ratowało przed wyniszczeniem organizmu bo nie dostarczając białka zaczniesz spalać włąsne w organiźmie,

nie chce tak jesc caly czas tylko powiedzmy 3 dni w tygodniu takie owocowo warzywne jedend zień kiedy jem owoce warzywa i dodaje nabiał chudy, jeden dzien warzywa plus mieso i jeden dzien warzywa plus kasza lub brązowy ryż albo razowy makaron. Tak to widzę. Co myślicie? Tylko ze mięso ryby nabiał i węglowodany będę ograniczać ilosciowo a warzywa i owoce do woli.

w sumie to już 5 dzień jem same warzywa i owoce i głodu nie czuje wręczczuje się bardzo pełna po takim jadlospisie bo jem bo woli i wtedy kiedy tylko chcę, ale planuje jutro zjeść kawałek ryby na parze żeby dostarczyć organizmowi białka.

Gość zbyszek57
poczytaj o diecie/sposobie odzywania WITARIANIZM tam jakos zyja. schudniesz.

Gość zbyszek57
lepiej same owoce + warzywa, 2 razy w tygodniu ryba i codziennie kawalek-trzy gorzkiej czekolady. banany i winogrona tez mozesz jesc, ale ustal sobie ze max. 1 dziennie

Gość zbyszek57
nie pij sokow, napoi, nektarow bo wszystkie sa niezdrowe. za to mozesz sobie robic koktajle z tych owocow i warzyw, albo koktajle mleczne (z mlekiem 0%, bo organizm doroslego nie przyswaja mleka, tylko przetwory jak maslanka, ser itp).

nie zadnych soków nie pije takich kupnych bo mam problemy żołądkowe po nich jakąs nadkwaśność. Robie sobie czasem sok jabłkowy w sokowirówce ale zazwyczaj piję wodę albo herbaty ziołowe oczywiscie nieslodzone, a jak mam ochotę na bardzo słodką dodaję trochę stewi. Nie jestem wegeterianką z przekonania ale bardzo chcę schudnąć a niestety lubie jeść i szukam produktów które bym mogła jeść tak na serio bez jakichkolwiek ograniczeń tylko do syta i kiedy tylko chcę i nie utyć. Dlatego pomyślalam o warzywach i owocach. Owoce uwielbiam bo dzięki nim czuje ze zaspokoilam ochote na slodycze, a warzywa pozwalają mi się zasycić, zwłaszcza groszek i brokuły. Zupa rozgrzewa. Nie czuję się glodna ale nie wiem czy schudnę a to jednak mój priorytet.

no ja groch jem tzn zielony groszek a mleko 0% kupiłam i mam zamiar pić szklankę od czasu do czasu.

Gość zbyszek57
schudniesz. tak. poczytaj o witarianizmie. nie o wegetarianach, o witarianach. a jak robisz ta zupe? na kostce czy jak? opisz po kolei wszystkie czynnosci, dokladnie. ja nigdy nie gotowalam zupy, a chcialabym.

Gość ksjfksfmnknkk
schudniesz i to w tempie ekspresowym zamiast takich totalnych diet jedz owoce przed zasadniczym posiłkiem ile chcesz, one wbrew temu co sięuważa nie zawierają zżadnych kalorii, nigdy ppo jedzeniu a warzywa pomagają w trawieniu , jedz codziennie biłako , bo to wyniszcza organizm, to są zmiany w wewnętrznych organach , zresztą wiadomo,że biaąłko też nie tuczy , tyle ,że jest ciężko strawne więc też nie należy przesadzać

Gość zbyszek57
nie jedz kasz ani makaronow ani ryzu ani ziemniakow bo to tuczy. moge polecic ci brukselke, ostatnio bardzo za nia przepadam. za jakis czas powinnas zaczac brac tabletki z magnezem i witamina b, bo inaczej bedziesz miala niedobory i zechce ci sie jesc innych rzeczy.

dziekuję bardzo. Mam nadzieję ze uda mi się schudnąć faktycznie. Zupe jak robie? wrzucam ulubione warzywa np mrożonkę brukselka, brokuły, kalafior, pomidory sparzone i obrane ze skórki, pół głowki kapusty, cebulę. Zalewam wodą i gotuję aż wszystko bedzie miękkie. Potem miksuje aż będzie kremowe, dodaję troszke soli i zajadam. Pyszna jest.

Uwielbiam brukselkę, ale powiedz mi gdzie ją kupujesz? Ja musiałam zamawiać przez internet mrożonki bo w supermarketach nie ma brukselki! Nie wiem czemu!? Czasem się znajdzie jakąś zupę mrożoną z brukselką ale samej brukselki nigdzie nie mogę dostać.

Gość zbyszek57
miksujesz mikserem? czy w takiej wirowce? a ile juz schudlas? poza tym poprawi ci sie cera.

Gość ksjfksfmnknkk
słyszałąś o diecie Diamondów? tam jest kilka rzeczy,które pewnie by ci pasowały kiedys bardzo modna ,

Gość dmbdsbffsds
co za bzdury z tym białkiem :-O tak lepiej wpierdzielać mięso, albo nabiał i wtedy jest ok :-D moze i tak, jak sie ma tak słabą wiedzę. Ja od 7 lat jestem witarianką , wiec jem tylko warzyw ai owoce oraz ozrechu i pestki i mam sie swietnie i jakoś mój organizm nie woła o białko zwierzęce, bo ma go pod dostatkiem :-D eh ta ograniczona wiedza robi ludziom krzywdę :-D

Nie wiem bo nie mam wagi ale jutro kupie. Miksuje ręcznym blenderem bo tylko taki posiadam w domu.

Gość ksjfksfmnknkk
nikt nie pisał o białku zwierzęcym , skąd to wzięłaś ?

ja mieso lubię ale kawałek mięsa ma tyle kcal co kg brokuł. Może ktoś powie ze lepiej zjesc kawalek miesa bo dłuzej jest się sytym.Pewnie tak ale ja jestem obżartuchem i lubie jeśc. Wolę wiedzieć ze mogę zjesć kg brokuł co objętościowo wydaje się dużo i na raz temu nie podołam niż zjesc ten kawałeczek mięsa i nic więcej.

Gość dmbdsbffsds
21:37

Gość zbyszek57
dmbdsbffsds mozesz mi napisac jak wyglada to jedzenie pestek? gdzie i jakie kupujesz, jak to jesz?

Gość ksjfksfmnknkk
pisałem białko a nie białko zwierzęce

Gość ksjfksfmnknkk
jedzenie pestek jest bardzo skomplikowane , bierzesz pestkę i jesz :)