Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak było z wami?

Pytanie o poród w 38 lub 39tc

Polecane posty

Gość jak było z wami?

Hej. Mam pytanie. Czy lekarz wam mówił że możecie urodzić przed terminem? Czy same zaobserwowałyście objawy które na to wskazywały? A może Poprostu z usg wyszło szybciej?

Gość rtuiopp
poród w 38/39 tyg. uważany jest już za poród w terminie

Gość Bądź sobą
Owszem ale chodzi mi o to czy coś wskazywało że urodzi przed wyznaczonym dniem porodu... bo 42tc też jest uznawany jako że urodzone w terminie...

Ja urodzilam w 39 tc, ale wczesniej od ok 4 dni mialam nieregularne skurcze, z ktorymi przechodzilam, bo myslalam, ze macica mi sie dalej rozciaga... ;-) pozatym zanego obnizenia brzucha itp itd,....

Gość Co ty nie powiesz
Agnieszka dziękuje za odpowiedź. Ja mam skurcze barxtona coraz częstsze i się zastanawiam czy jest szansa że to jest znak że urodzę wcześniej:)

Gość Bądź sobą
Agnieszka dziękuje za odpowiedź. Ja mam skurcze barxtona coraz częstsze i się zastanawiam czy jest szansa że to jest znak że urodzę wcześniej:)

Gość tego nigdz nie wiadomo
Dziecko sie niestety urodzi, kiedy mu sie uwidzi :-). Ja w dniu terminu porodu bylam w szpitalu na KTG. Nic nie wskazywalo na porod. Zero skurczy, brak rozwarcia, wszystko OK. A w nocy sie zaczelo. Skorcze przepowiadajace moga trwac bardzo dlugo, zanim sie jakas konkretna akcja zacznie i nie jestes w stanie tego przewidziec.