Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juleczka145

O co ksiądz pyta (o czym jest rozmowa) na drugim spotkaniu przed ślubem?

Polecane posty

Gość juleczka145

Czeka nas niedługo drugie spotkanie przed ślubem i zastanawia mnie, o co może nas pytać ksiądz na takim spotkaniu. Znajomi, których o to pytam, jakoś dziwnie nic nie pamiętają i nie mogę się niczego dowiedzieć. Może ktoś z Was coś pamięta z takiego spotkania?

Gość nas pytal np
o to czy czlonek meza cie zadowala

Gość juleczka145
A tak naprawdę o co pyta? Nikt z Was nie był jeszcze na takim spotkaniu ? My mamy je 15 lutego i chciałabym wiedzieć, czego się spodziewać.

Gość juleczka145
A tak serio? Nikt z Was nie był na takim spotkaniu? My mamy takie spotkanie 15 lutego i chciałabym wiedzieć, czego się spodziewać :)

Kurcze.. Zazdroszczę wam, że jesteście już na takim etapie.. Nas jeszcze czekają nauki... :( Oj ludzie, ludzie jakoś się nie możemy na nie wybrać :)

Możesz sobie zajrzeć do protokołu przedmałżeńskiego :) zwykle pytają o to co tam zawarte :)

Gość juleczka145
Protokół mam w jednym palcu, ale podobno pyta o małżeństwo i życie w małżeństwie np. co byście zrobili jakby... Moją koleżankę znów pytał jaka jest różnica między katolikiem a chrześcijaninem, ale więcej już nikt nic nie pamięta. My datę ustaliliśmy 3 stycznia a u księdza byliśmy 8 stycznia ;) A ślubujemy 10 marca. Nie robimy wesela i zależy nam na czasie, bo domek jest już prawie gotowy i na dzień dzisiejszy mój narzeczony mieszka w nim sam ;)

Ooo proszę :) my też nie robimy wesela :). No jedynie skromne przyjęcie dla najbliższych. O kurde zadają takie pytania?? To mnie teraz wystraszyłaś...

My oprócz załatwiania formalności u ks,to juz nie chodzilismy na zadne spotkania do niego...a najwiecej pytan pada w dniu,w ktorym bedziecie podpisywac protokół przedslubny-od kiedy sie znacie,ile jestescie zareczeni,czy rodziny sie znaja,jakie jest wasze uczeszczanie do kosciola na msze,czy pamietacie o modlitwie itd...co do nauk to jesli macie mozliwosc odbycia je teraz to korzystajcie,bo wszystko zalezy od regionu i parafi a w niektorych parafiach w sezonie letnim nie ma nauk od czerwca do wrzesnia.

Gość ślub BB
To już zależy od księdza. Jeśli już przejdziecie protokół może zadać coś "od siebie" i to zależy od jego fantazji. My jesteśmy z rodzin dobrze znanych naszemu proboszczowi więc nas w ogóle o nic nie pytał :P

Gość skąd się biorą tacy ludzie
A nie pomyślałaś, że to wszystko zależy od księdza do ktorego idziesz? Jeden spisze protokół, a drugi będzie Cię pytał z pacierza...Skąd mamy wiedzieć o co zapyta Ciebie?