Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa.N

Największy arument przeciwko tabletkom antykoncepcyjnym oraz spiralkom

Polecane posty

Gość Ewa.N

Witam serdecznie - niedawno przeczytałam artykuł, który mnie przeraźił, niestety jest to sprawa potwierdzona i niektóryn już znana, ale nie wszystkim - minaowicie to, że zarówno tabletki jak i sprilaki wewnątrzmaciczne działają celowo wczesnoporonnie (powodując chemiczną aborcję) lub w przypadku spiralek - fizyczne usunięcie malutkiego poczętego dziecka.....dlaczego o tym się nie mówi, dlaczego lekarze nie informują odpowiednio o tym...przecież wiele kobiet w ogole nie używałoby tabletek czy spiralek, gdyby o tym wiedziało.... Cytuję za artykułem: Ze względu na minimalizację skutków ubocznych pigułki hormonalne mają obecnie stosunkowo niską zawartość hormonów. W czasie ich stosowania blokada funkcji jajnika nie jest całkowita, co sprawia, że w części przypadków dochodzi do jajeczkowania. Śluz nie zatrzymuje też wszystkich plemników. W takiej sytuacji może dojść do połączenia komórki jajowej i plemnika, czyli do poczęcia dziecka. Spowolnienie ruchu jajowodu powoduje, że powstały zarodek nie dociera do macicy w optymalnym do zagnieżdżenia momencie, które jest dodatkowo utrudnione ze względu na niedorozwój śluzówki macicy. Współczesne pigułki hormonalne nie mają wyłącznie antykoncepcyjnego (przeciwpoczęciowego) działania, są także środkami antynidacyjnymi, uniemożliwiającymi zagnieżdżenie się w macicy poczętego dziecka, przez co powodują jego śmierć. na podstawie: http://www.zycieiplodnosc.pl/kwartalnik/artykul/122/ W ogóle warto zaznaczyć, iż metody naturalne często są ośmieszane lub zwyczajnie ignorowane w dobie imperium wielkich korporacji produkujących środki antykoncepcyjne. Ja osobiście używam Lady-Compa i jestem bardzo zadowolona, wcześniej użuwałam Persony Monitor i też był dobry :-) Dlaczego nikt nie promuję tych świtnych urządzeń?? Pozdrawiam

Gość 4444444444444444
kiedyś brałam tabletki, ale po pewnym czasie tak spadło mi libido, że nie było sensu ich brać bo i ochoty na sex nie było, możesz opisać te zabezpieczenia które stosujesz? bo ich nie znam, a jest tak późno że nie chce mi się googlować :/

Gość Ewa.N
Witam - Lady-Comp to bardzo nowoczesny monitor do planowania rodziny bez środków antykoncepcyjnych - dokładnie rozponaje dni płodne i niepłodne, owulacje, niweluje odchylenia spowodowane chorobą czy nieregularnym cyklem - jestem z niego bardzo zadowolona ;-) można go również stosować przy problemach z niepłdonością - działa w dwie storny - najlepiej jak wejdziesz na strone producenta w Polsce: http://www.ladycomp.pl/ - Przedtem używałam Persona Monitor - też jest dobra i skuteczna i dużo tańsza - ale ma też nieco mniej funkcji - wyszukaj na allegro: Persona Monitor - dowiesz się tam więcej o niej :-)) uważam, że to super wynalazki, nie tylko są skuteczne, ale po prostu służą zdrwiu i w ogóle to jest super znać swoje ciało, wiesz kiedy czego można się spodziewać (owulacja, menstruacja, humory, etc) - także bardzo to zbliża w sensie relacji mężczyzna-kobieta...... Polecam i pozdrawiam

Gość abcdabcd
Oczywiscie ze kazdy lek ma okeeslone dzialanie pozadane i szereg dzialan ubocznych. To zawsze kompromis. Naturalne metody antykoncepcji zakladaja jednak daleko idaca regularnosc okresu - przy jej braku sa niepewne. Latwo jest teoretyzowac - wyobrazcie sobie jednak kobiete z dwojka malych dzieci w domu, ktora rano, regularnie, codziennie o tej samej porze mierzy sobie temperature w ... i sporzadza (recznie albo na komputerze) stosowny wykres wlasnej plodnosci. Naturalne i piekne, ale nierealne do wykonania. Z drugiej strony para "dzieciata" chce miec dobry i bezpieczny seks niekoniecznie na zasadzie "co rok prorok".

Gość Perw mobilna
Nie bzdura. Ale w przypadku tabletek nieprawdą jest, że nie hamują owulacji. Działanie wczesnoporonne jest tu działaniem "awaryjnym", jeśli zdarzy się sytuacja, która wpłynie wpłynie na działanie tabletek. No i pozostaje jeszcze kwestia światopoglądowa (kiedy zaczyna się życie, kiedy człowiek staje się człowiekiem) chociaż uznawanie aborcji za zło przy jednoczesnym braku obiekcji do in-vintro i antykoncepcji hormonalnej jest hipokryzją.

Gość matacz,.,.,.,-
A CO Z ZYWOTNOSCIĄ PLEMNIKÓW KTORA JEST CZASEM NAWET POWYZEJ 72 GODZIN ? WIEC CAŁY TEN KOMPUTER JEST DO DUPY WSADZIC

Gość matacz,.,.,.,-
NATURALNA METODA JEST 100% PEWNA JEZELI ZNASZ CIAŁO SWEJ PAERTNERKI , ALE BY JE POZNAC TRZEBA 1 CHCIEC TO ZROBIC , 2 STOSOWAC SIE KOBIETA JAK MA DZI PŁODNE INACZEJ PACHNIE , MA INNE OCZY , INNY SLUZ JAK W ZAPACHU , TAK W KONSYSTENCJI I PRZEJRZYSTOSCI , INACZEJ SIE ZACHOWUJE ..... SĄ TO NA TYLE MAŁE ZMIANY , ZE TRZEBA OBSERWACJI MIEIACAMI BARDZO DOKŁADNEJ I NOTOWANIA NOTATEK , POTEM STAJE SIE TO TAK NATURALNE W ODCZYTANIU , ZE PRZYTULAJAC KOBIETA WIESZ KIEDY MA DNI PŁODNE , A JAK NIE TO ZAGLADAJAC W CIPKE PISZAC CIUT SMIESZNIE - WIESZ TO NAPEWNO ZAWSZE NALEZY PAMIETAC JEDNAK O ZYWOTNOSCI PLEMNIKÓW

Gość matacz,.,.,.,-
I NAJWAZNIEJSZE , KALENDARZY JEST ZBYTACZNY !!!! NIKT NIE JEST ZDROWY JAK RYDZ PRZEZ CAŁE LATA MIESIACE , ALE JAK BY SIE NIE CZÓŁ I NA CO CHORY NIE BYŁ BEDZIE MIAŁA JAK DNI PŁODNE , TAK NIEPŁODNE TU SIE NIC NIE ZMIENI !! STAD JEST TO NAJLEPSZA METODA BO NIE MA WPŁYWU NA NIA NIC ! TAK JAK W PRZYPADKU DURNEGO KALENDARZYKA .

Gość matacz,.,.,.,-
ALBO DŁUGOSCI CYKLU CYKLE POTRAFIA BYC TAK ROZNE , Z E JEDEN MIESIAĆ MASZ CYKL 26 DNIOWY , A INNYM RAZEM JUZ 32 DNIOWY I ZNOWU 32 DNIOWY , POTEM CYKL NP 28 DNIOWY , A CZASEM WYPADKA CYKL 40 DNIOWY I TAK SIE TO W CIAGU ROKU MIESZA , ALE JAK PISAŁEM JAKI BY TEN CYKL NIE BYŁ OWULACJA WYSTAPI A POZNASZ JA PO TYM JAK PISAŁEM .

każdy ma swoje zdanie ja mam takie ze w Polsce aborcja jest zabroniona co równa się z tym - gdyby tabletki i spiralki były środkami wczesnoporonnymi byłyby zabronione w Polsce

Gość śmierdź idiotom
pol zycia w ciązy i pol w pologu

Gość hgjghjgj
dajcie autorce zarobić !!!!!!!!! ma za zadanie wypromować markę, to niech promuje :)

Gość hgjghjgj
dajcie autorce zarobić !!!!!!!!! ma za zadanie wypromować markę, to niech promuje :)

tez mi sie tak wydaje hehe ja przy wyborze antykoncepcji pytalam swojej ginekolog o te lady camp i powiedziala ze to badziew i czesto zawodzi i to nie jest antykoncepcja tylko pomoc a tworzeniu rodziny

Gość definicje są akurat
proste aborcja to usuwanie już zagnieżdzonego jajeczka, w przypadku tabletek do tego nie dochodzi, tak samo z poronieniem mamy do czynienia dopiero po zagnieżdzeniu, nie przed a te "świetne urządzenia" nie wykazują właściwości leczniczych a antykoncepcję hormonalną po to się też przyjmuje czy zwolenniczki naturalnych metod mają świadomość że 70% wszystkich zapłodnień ulega naturalnemu poronieniu? czy pilnują KAŻDEGO jajeczka by mieć świadomość kiedy "umarło dzieciątko"? bo skoro czepiają się uniemożliwianiu zagnieżdzenia to tym bardziej powinno ich interesować wydalanie 2-3tygodniowego zarodka

"aborcja to usuwanie już zagnieżdzonego jajeczka, w przypadku tabletek do tego nie dochodzi, tak samo z poronieniem mamy do czynienia dopiero po zagnieżdzeniu, nie przed" A jaka jest różnica w "byciu życiem i człowiekiem" pomiędzy zapłodnioną komórką jajową, która zaczęła się rozwijać i nie zagnieździła się jeszcze, a tą, która się już zagnieździła? Bo ktoś ustaliła taką, a nie inną definicję aborcji?

" czyli jak tak wygląda "wiedza" sprowadzającego ten badziew za dwa tysiące" A co tu jest nieprawdą?

bardzo proszę nie wrzucać wszystkich do jednego worka, a już na pewno nie mnie razem z autorką tematu. ja jestem zwolenniczką NPRu (takiego prawdziwego) dla siebie. nie mam zamiaru do niego nikogo przekonywać, ale mnie on służy najlepiej. a naturalnemu poronieniu nie ulega więcej niż 12% ciąż. 70% to liczba z kosmosu.

Gość widzę że przed następną
dyskusją w Sejmie o ustawie antyaborcyjnej chcą doprowadzić do tego, żeby w żadnym przypadku kobieta nie mogła nic zrobić z ciążą. I mieszają ludziom w głowach że MUSI rodzić w każdym przypadku bo życie.... :( Pełno tu tematow o aborcji się pojawia. Już nawet nie używa się słowa aborcja tylko zamordowanie dziecka :( Szlag mnie trafia. Niech się zajmą swoimi plemnikami i panowaniem nad chucią a nie kobietami w niechcianych ciążach. Póki co te kobiety same ze sobą tych dzieci sobie nie robią. Za to odpowiedzialność i trud wychowania wyłacznie na nie spada. Bo jak już urodzą to każdy ma to już w d...

mnie nikt nie będzie mówił co mogę a co nie, w kwestii mojego WŁASNEGO ciała. będę chciała urodzić to urodzę. nie będę chciała to nie urodzę. i tyle.

NPR nic nie zakłada. nie trzeba mieć regularnych miesiączek żeby go stosować. niestety odzywa się znowu kompletny brak wiedzy.

Gość agiew
Ja również jestem przeciwniczką. Teraz używam Cyclotestu do npr i czuję się na prawdę dobrze