Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddddddddddoriska

czy majać szkolenia, kursy i certyfikaty mogę być kosmetyczną?

Polecane posty

Gość dddddddddddoriska

bez wyksztłcenia kosmetycznego?

Gość dddddddddddoriska
no ale kosmetyczka chyba też ma odpowiedzialność, to nie zależy od zawodu, mi chodzi raczej o prawną stronę

Gość dddddddddddoriska
nie rzucałabym się od razu na głęboką wode ale depilacja, paznokcie, pediciure klasyczny, henna, masrze twarzy, oczyzcanie, póki co, lserzy i kwasy potem

Gość qkop63
możesz. Ale nie wszędzie cię przyjmą, większość chce kosmetyczki wykwalifikowane.

Gość dddddddddddoriska
sama bym miała swój salon

Gość cytreko
chyba jeszcze wypadaloby ukonczyc kurs tanca i spiewu. czasem może zaistnieć konieczność zabawienia znudzonej oczekującej z mokrymi racicami klientki

Gość Danper
W polsce zgodnie z prawem nie trzeba mieć żadnych kwalifikacji żeby otworzyć salon kosmetyczny :) ... miłych odwiedzin u "kosmetyczek" :P

Gość qkop63
No to ok. Ja akurat chodzę do policealnej szkoły kosmetycznej, będę miała zawód, dużo wiedzy w głowie i wiedzy praktycznej. Życzę ci powodzenia :).

Gość dddddddddddoriska
no na pewno to inna bajka, w sumie jesli byłaby to szkoła zaoczna to tez bym poszła, tylko ze to lata trwa a szkolenia sa krótsze:/

Gość dddddddddddoriska
ogólnie mam już inny zawód, wykształcenie, ale właśnie zabiegi kosmetyczne sprawiaja mi radość i wiem ze mam do tego dryg, maluję paznokcie koleżankom, depiluję, nawet bikini raz depilowałam,

Gość ererrtrtrttyty
dupe komus depilowac, obrzydliwe, w kazdym razie zycze powodzenia...

Gość marta meler
Oczywiście że możesz - to nie jest zawód regulowany, nie musisz posiadać żadnych konkretnych papierów, ale konkretne umiejętności już tak. Bez tego, nie ma szans, abyś dostała pracę. Właścicieli salonów szukają osób, które po prostu potrafią już to robić.

Gość kamila warszawa
Ona nie musi posiadać nawet umiejętności, z tym że bez umiejętności to jej salon pociągnie przez pierwszy miesiąc. Własny salon kosmetyczny to nie jest zabawa. Koszty biznesu w Polsce są bardzo wysokie i jednocześnie poradzenie sobie z nimi łatwe nie jest. Musisz byc fachowcem w tym co robisz. Dopiero wtedy będziesz miała stałych klientów, również tych z polecenia.

Gość marta musik
Apropo umiejętności - właśnie zaczynam przygodę ze szkoleniem zawodowym stylizacji paznokcia. Będę uczyła się całego tematu w New Nails i szczerze ciekawa jestem, jak to wyjdzie. Nigdy nie byłam na szkoleniu zawodowym, a marzy mi się praca w salonie.

Gość kamila warszawa
Po normalnym szkoleniu zawodowym bez większych problemów dostaniesz pracę, ale zakładając, że to będzie szkolenie przepracowane i przećwiczone. Bez tego, nie ma najmniejszych szans na powodzenie. Program szkolenia zawodowego jest długi - musisz go po prostu właściwie przejść,

Gość 19_BARBARA_82
Kurs spokojnie ci wystarczy ja taki skończylam szybko znalazlam pracę i nawet nieźle zarabiam tylko praca od 10 do 18 caly czas na nogach.Na kursie są tylko podstawy (tak jak zresztą na każdym kursie zawodowym) ale na początek wystarczy.

Gość 19_BARBARA_82
Dodam jeszcze że nigdy nie zamienila bym tej pracy na pracę w biurze.

Gość gość
w naszym dziurawym prawie nie musisz miec ukończonej szkoły z dyplomem aby prowadzić działalności medyczne. Klika lat temu chcieli to zmienić więc nie wiem jak to będzie w przyszłosci, ale lepiej ukończ szkołę (są też darmowe) Chcesz otwieraj ale jeśli niechcący wyrzadzisz komuś krzywdę jakimkolwiek zabiegiem to zaden ubezpieczyciel kasy nie wypłaci i jesteś w czarnej doopie

Gość gość
ja jestem samoukiem i od dawna robię robię znajomym różne fryzurki, upięcia na wesela .. czasem nawet uda mi się kogoś ostrzyc :p ale brak mi tych podstaw i praktyki , więc wyszukałam szkołę w Warszawie która ma najlepsze opinie i program i zapisałam się na taki kurs zawodowy z fryzjerstwa do szkoły Select ;) zależy mi żeby nauczyć sie tych wszystkich technik bo w dzisiejszych czasach konkurencja jest silna ; )

Gość gość
hejka, gość ja też jestem po kursie w Select tylko po paznokciach i jestem mega zadowolona ;) Nie ma to jak nauka na wysokim poziomie, opanowałam chyba wszystkie techniki, jakimi można robić różnego rodzaju paznokietki ;) Nawet mój mąż miał wzorki na paznokciach ,tak wpadłam w szał robótek ;) A co do certfikatów to ja dostałam trzy w tym jeden w języku angielskim i dodatkowo zaświadczenie które uprawnia do wykonywania zawodu stylisty paznokci i dzięki temu mogę już sama otworzyć jakiś salonik ;)

Gość gość
jak chcesz się douczyć i zdobyć więcej przydatnych umiejętności w kosmetyce to polecam szkolenia w www.pimik.pl . ja niedawno byłam tam na szkoleniu wraz z moimi pracownicami i wróciłyśmy z workiem nowych, przydatnych kwalifikacji.

Gość gość
wiedza i praktyka są niezwykle ważne. Bez tego nie otworzysz gabinetu kosmetycznego. Jeśli chcesz się dokształcić i poszerzyć swoją wiedzę to zerknij sobie na ofertę szkoleń w http://mmpasja.edu.pl/ - według mnie jedna z najlepszych ofert na rynku

Gość gość
Szukasz ciekawej pracy ? Pomysłu na biznes? Chcesz rozwiną swoje zainteresowania i pasje? Polecamy kwalifikacyjne kursy zawodowe - gdzie możesz uzyskać cenne kwalifikacje zawodowe i dyplom technika w danym zawodzie. Do zapisu nie wymagamy wykształcenia średniego ani matury! Nauka w systemie zaocznym, plany dostosowane do osób pracujących - możesz pogodzić pracę i edukację! Polecamy: elektryka, logistyka, usługi fryzjerskie, kucharz, cukiernik, rolnik, fotograf, technik przemysłu mody itp. Rekrutacja trwa cały rok ! Przyjdź do naszego biura a dowiesz się więcej : NOVA Centrum Edukacyjne ul. Dworcowa 39/1, tel 883070678, 683070678, mail: @ lub zapisz się ON-LINE: www.nova.edu.pl Zapraszamy!

Gość NOVA CE GLIWICE
Nabór zimowy W18 rozpoczęty! Zapisz się do naszej szkoły, wybieraj kierunki, zdobądź wymarzony zawód już w rok! W swojej ofercie mamy gimnazjum, liceum i szkoły policealne dla dorosłych w trybie zaocznym, dziennym lub wieczorowym do wyboru. Zajęcia w centrum, własne pracownie zawodowe, wykwalifikowana kadra, wydajemy legitymację na zniżki, zaświadczenia o nauce. Zapraszamy do sekretariatu NOVA Centrum Edukacyjne ul. Zwycięstwa 50/2, Gliwice tel.: 794 400 162, mail: gliwice@nova.edu.pl, www.nova.edu.pl Polub nas na FB.

Gość gość
Ja zaczynałam pracę jako kosmetyczka jedynie po jednym czy dwóch kursach. Oczywiście to było lata temu, teraz na bieżąco się szkole w rożnych dziedzinach, ale moim zdaniem to jest najlepszy sposób. W zawodzie kosmetyczki najważniejszą rzeczą jest doświadczenie praktyczne, a dyplomy są tylko uzupełnieniem. Jak szukasz bardzo dobrych szkoleń to ja mogę polecić ośrodek Lukomades. Tam najczęściej chodzę na kursy, bo są prowadzone przez osoby aktywne zawodowo - to jest dla mnie najbardziej przydatne.