Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanka

o co chodzi z "miesiączką z odstawienia" ?

Polecane posty

Gość załamanka

Odstawiłam tabletki 3grudnia i miesiączkę miałam 7 grudnia, następną normalnie jak bym brała tabletki dostałabym 4 stycznia, ale się nie pojawiła. Brałam tabletki przez rok czasu. Teraz nie wiem czy miałam dostać już dawno tą miesiączkę z odstawienia (bo na forach różnie piszą i tak jak w temacie :D) czy mam na nią czekać aż się pojawi ? Kiedy w końcu ma się pojawić miesiączka z odstawienia, a kiedy jest coś nie tak ?? Jak na razie nie robię paniki, ale zastanawiam się czy mogę być już w ciąży po odstawieniu tabletek ???? Proszę o rade, czego się mogę spodziewać :)

Gość zxzx
krwawienie z odstawienia jest w czasie brania tabletek. Pojawia się ono w efekcie spadku poziomu hormonów. Teraz powinnaś mieć zwykły okres. Ciąża wchodzi w grę?

Gość załamanka
aha, to super! No nie wykluczam ciąży, właśnie się zastanawiam czy jestem w ciąży, bo skoro nie mam miesiączki.....

Gość załamanka
ale w sumie dużo czytam o odstawieniu tabletek i wnioskuje że można nie mieć prawidłowo pierwszej miesiączki, jeśli tak jest to nie koniecznie ciąża. W ogóle to dla mnie dziwne;/ brałam tabletki- okres był, odstawiłam i nie ma ;/

Gość zxzx
Miałaś wcześniej problemy z okresem? Przy anty okres był bo wynikał ze spadku hormonów sztucznych z tabletek. A teraz nie ma bo widać twoje własne hormony są pewnie rozchwiane. Co do ciąży to zrób test.

Gość załamanka
jutro zamierzam zrobić teścik!! ciekawe co wyjdzie ?:) przed tabletkami miałam co miesiąc okres, czasami przychodził co 31 dni, a czasami dłużej lub krócej.

Gość po odstawieniu tabsów anty
organizm może wracać na "właściwe tory" nawet do roku czasu @ możesz nie mieć i 60 dni jednak nie czekałabym aż tyle i poszłabym do gina

Gość załamanka
a w ogóle to test wyjdzie wiarygodny ???

Gość załamanka
nie będę czekała tak długo, jutro zrobię test jak pisałam wyżej, a potem do gin pędzę :)

Gość eijgofdijgof
Ale po odstawieniu tabletek oczekiwanie na pierwszą miesiączkę może trwać nawet do 6 miesiecy. I z reguly pierwsze cykle sa bezowulacyjne. Takze raczej w ciazy nie jestes.

Gość załamanka
czyli eijgofdijgof potwierdza mój tok myślenia :) Bo ja tak właśnie myślę, że może nie być miesiączki po odstawieniu tabletek. Chociaż dla mnie to jest trochę chore....

Gość eijgofdijgof
To jest normalne. Hormony zanim wrócą do normy to troszkę trwa. A ostatnie opakowanie tabletek wzięłaś do końca czy przerwałaś w trakcie? I jakie tabletki brałaś?

Gość po odstawieniu tabsów anty
no niestety, ale tabletki robią niezłą rewolucję w organizmie:O sama brałam tabletki anty przez rok, ale chyba jakieś wyjątkowe szczęście miałam, bo normalne i regularne @ pojawiły mi się po odstawieniu bez najmniejszego problemu wiem jednak, że babeczki mają z tym straszne problemy i byłam wyjątkiem;)

Gość załamanka
brałam Lesine i brałam do końca

Gość eijgofdijgof
No to dobrze, bo zawsze warto brać tabletki do konca opakowania zeby dodatkowo nie namieszac. Musisz spokojnie poczekac na miesiaczke, ona rownie dobrze moze sie opoznic tylko o pare dni, nie musi to isc w miesiace. Natomiast pamietaj rowniez ze jak bedziesz miala juz cykle z owulacja to czasem organizm lekko wariuje i mozesz miec dwie komorki do zaplodnienia, czyli po prostu masz wieksza saznse na blizniaki ;)

Gość załamanka
Wow!! Dobrze wiedzieć :D:D mam nadzieje że wszystko się szybko unormuje ;) dziękuje za informacje ;*

Gość eijgofdijgof
Cieszę się że mogłam pomóc :)