Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pojecia ooooo

Od jakiego wieku dziś zaprasza się z osobą towarzyszącą np. na wesele?

Polecane posty

Wiadome jest, że jak ktoś kogoś ma to się z tą osobą zaprasza, ale chodzi mi o to, że dziś młodzież np. nawet jak kogoś nie ma to często woli być z kimś zaproszona przynajmniej tak mi się wydaje. Jak to jest?

Gość bobo0
ja tam nigdy z nikim nie byłam na weselu trochę wydaje mi się to chore i dziwne uważam że powinno się iść tylko z kimś kto jest mężem albo narzeczonym albo już ten związek długo traw i rodzina go zna w innym przypadku nie u mnie w rodzinie był ślub kuzynki mojego ojca i moja kuzynka ze strony ojca przyszła z osobą towarzyszącą on miała 15 lat dodam że to było weselisko z hotelem razem spali w jednym pokoju :O może jestem trochę staromodna ale to niesmaczne jest w dodatku też niezręczne mieć obca osobę na swoim weselu

Tak to już przegięcie, ale chodzi mi o to że np mam kuzynki od 15 roku wzwyż i one np chodzą na osiemnastki wieczorki i praktycznie nie maja nikogo na stałe ale zawsze jak gdzieś są z kimś zaproszone to przychodzą nie mówią, że przyjdą same czy coś no i się bawią, a nie siedzą czy tańczą w kółeczku za rączkę.

Gość 32312312
chyba sobie zartujesz, co w tym niesmacznego miec obcą osobe na weselu ? to znasz wszystkie osoby towarzyszące? czy jak kogos nie znasz to nie zaprosisz kogos rodziny z osobą tow? moim zdaniem tak od 16 lat powinno sie zapraszac mlodziez z osobami towarzyszącymi... 16 lat to juz nie dziecko i raczej bedzie sie nudzilo na weselu...

do 32312312 no właśnie też tak patrze przez ten pryzmat, że teraz np taką 17 letnią dziewczynę mimo ze nie ma kogoś zaprosić samą? Tylko gdzie jest taka granica czy np 16 już tak a 15 już nie?

Gość fhjhj
Moja kuzynka ostatnio robiła wesele i chyba wszystkim od 17/18 dawała osobne zaproszenie z osobą towarzyszącą a przy młodszych mówiła przy wręczeniu zaproszenia, że jak ktoś chce przyjść z kimś to nie ma problemu tylko żeby poinformować przy potwierdzaniu przybycia :)

Też myślę że od 16 lat już można :p jak ktoś nie ma zamiaru w tym wieku z kimś iść to przyjdzie sam. Ale wiadomo że na takiej imprezie chciało by się wybawić a jak ktoś przyjdzie sam to napewno tego wesela nie zapamięta na długo :p

Gość 32312312
ja patrze na to jaka ja i moje rówieśniczki były w takim wieku, oraz patrząc na kuzynki ktore są nastolatkami... albo najlepiej to pogadac z nimi czy chcialyby przyjsc same czy mają np kogos z kim chcialyby bardzo przyjsc. wtedy na pewno ci odpowiedzą :) no bo to tez rozne są dziewczyny... moja kuzynka i kuzynka mojego faceta są w tym samym wieku (mają aktualnie po 16 lat) z tym ze moja kuzynka jest bardzo towarzyską dziewczyną, ma juz za sobą jakąś niespelnioną milosc ;d itd itd jak to nastolatka, często wychodzi ze znajomymi itd itd za to kuzynka mojego faceta w tym samym wieku jest calkiem inną osobą, jest spokojna, nie w glowie jej jakiekolwiek spotkania ze znajomymi, na wakacje woli pojechac do babci i jej pomagac niz tak jak moja kuzynka nie chce juz jezdzic nigdzie bo woli spedzac czas ze znajomymi jezdzac na baseny czy gdzies tam.. no i ogolnie ta jego kuzynka jest takim nołlajfem.. tylko sie uczy i jest grzecznym dzieckiem.. takze widzisz... ona raczej nie chcialaby wziac sobie jakiegos kolege na wesele bo sie wstydzi, ona nie bedzie tanczyc, a co innego moja kuzynka.. takze tu zalezy tez od charakteru

Gość duskaaaaaaaaa
Ja mam wesele w sierpniu i moi rodzice twierdzą, że nie powinno się zapraszać z osobą towarzyszącą jeśli ktoś nie jest w jakimś związku.

Gość lilka123456
Mam wesele niedługo i też się zastanawiam nad tym

Gość ksfjkfj
chodzi o to, że jak na weselu trafią z dwie czy trzy 15latki, żeby się nie nudziły, bo to dla nich żadna przyjemność tańczyć z pijanym wujkiem

U mnie się zaprasza od 17 roku z partnerem. Ja mam 26 i zawsze chodzę na wesele sama, dobrze się bawię. Ale takie młodziutkie dziewczynki się wstydzą iść same. Uważam, że od 18 to jest taki wiek w którym obowiązkowo trzeba zapraszać z osobą towarzyszącą. A jak chcesz zaoszczędzić na weselu, to wiesz... Nie tędy droga.

Gość szuczu
myśle że tak 17 18 lat

Gość duskaaaaaaaaa
tylko jak przetłumaczyć rodzicom, że taka 16 czy 17 latka mimo, że nie ma nikogo to woli zawsze z kimś nawet kolegą z klasy przyjść niż siedzieć sama?

Gość gość
heh ja tam bym przyszla sama i bym sie wybawila, lepiej tak niz z obcym facetem z ogloszenia, zrobilam tak na studniowce i bylo beznadziejnie. od tamtej pory chodze sama i bardzo mi to pasuje