Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co sądzicie o imieniu

Faustyna- ładnie ?

Polecane posty

taka odmiana justyny

Gość NIE CHCE MI SIE WYMYSLAĆ
znów to samo? osobiście mi się nie podoba

dlaczego?

Gość matkawariatka
mi też się nie podoba....ale jak jesteś nawiedzoną katoliczką, to jak najbardziej.

Gość matkawariatka
zdrobnienie to FELA? tak?

Gość MamaMani
Ładniejszy oryginał- Justyna:)

Gość saasadddddssd
tragedia imie, niezeszpec dziewczyny imiem to tak jak bys dlaa na imie gabrysia ,albo wiesia:-P

Gość nie podoba mi sie ale
to dlatego ze mam taka jedna znajoma, i ciagle wrzuca na portale spolecznosciowe jakies durne fo0tk,i ze "zlotymi myslami" na temat ssmutku lez itd. oszalec mozna, dzien w dzien po kilka/kilkanascie takie zlotych mysli zeby kazdy zobaczyl jaka to ona nieszczesliwa. a juz dojrzala kobieta, 25/26 lat;/

Gość bardzo ładne imię
A mnie się bardzo podoba, moja koleżanka ma Faustynę 6 lat, zdrobnienie to Fausti, bardzo fajna dziewczynka. Tyle jest imion i tyle ludzi, którym się podobają albo nie, ale pisać na kafe typu tragedia, albo weź się lecz to dla mnie dziecinne. Poprostu tak albo nie.

Jak Św Siostra Faustyna z Łagiewnik. Mam tak na trzecie... ale na pierwsze nigdy w życiu. Nie lepiej dać dziecku normalne imię z którego nikt się nie będzie naśmiewał

Gość Katastrofffa
BiałaCzekolada: problem polega na tym ,ze teraz ciezko znalezc imie dla dziecka z ktorego nikt sie nie bedzie nasmiewal.Zawsze znajdzie sie jakis pajac ktory zacznie wyliczanki obrazanki.Kasia zle bo stare i bez polotu,nicole patologia,klaudia kulawa itp.Faustyna jest bardzo malo popularnym imieniem i moze wzbudzac skrajne odczucia bo ludzie zdecydowanie nie sa do niego przyzwyczajeni.Czy lepsze czy gorsze od Gabrysi czy Wiesi sprawa gustu.Ja nie dala bym tak na imie corce.

Gość sfaasffsa
bo mi kojarzy się ze stygmatyczką, która umiera na gruźlicę, imię dobre dla siostry w zakonie, ktora dostala wlasnie takie imię na obłóczynach(przyjecie do zakonu), moja znajoma siostra tak ma. imię obciążone złymi skojarzeniami, będzie ulubienicą katechetów:P. to już lepsze dżesika. etymologia i skojarzenie tego imienia ze świętą męczennicą to zbyt dużo dla małego dziecka, nie chodzi nawet od dziwne brzmienie co WSZYSTKIM SIĘ KOJARZY. ktos kiedys pytał o esmeraldę -zaraz kojarzyla sie z telenowelą.