Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krakra.

czy ktos mi wyjasni dzialanie karty kredytowej??

Polecane posty

Gość krakra.

ktos ma z pko bp?

Gość bnnhvnjgh
ale jakie konkretnie masz pytanie? nie rozumiesz ze dostajesz pewną pule pieniedzy od banku i obracasz tymi pieniedzmi ktorze rzecz jasna musisz potem oddac

Gość GretaBarboo
zapytaj wujka gugla, wyjaśni Ci bardzo przystępnie

Gość errerttrt
a jak ktos nie ma zadnych dochodow to moze miec taka karte?

Gość krakra.
wiem o tym ale bardziej chodzi mi o splate tej karty.Juz pisze o co dokl chodzi.

Gość krakra.
jesli mam na karcie pule 1000 zl i wyciagne calosc to czy moge to splacac w ratach np po 100 zl miesiecznie?? czy od razu musze splacic calosc???

Gość upssssssssssssssssssssss
co miesiac bedzie przychodzil wyciag z minimalna kwota do splaty ktora musisz splacic

Gość krakra.
na koncie na necie jest napisane ze minimalna kwota do zaplaty to 50zl. to to??

Gość GretaBarboo
to, ale pamiętaj o jednym. Karta kredytowa to najdroższy kredyt dostępny na rynku (oczywiście pomijam lichwę typu provident)

Gość krakra.
tak,wie.Prubuje sie pozbyc tego badziewia ale wpierw musze ja splacic.a to jeszcze jedno pytanie mam,bo widze ze sie znasz...

Gość krakra.
do tej pory od razu splacalam calosc kwoty a potem ja ruszalam.Ale dwa razy bylo tak ze nie mialam z czego ja splacic a wyciagnelam pare zl.nie splacilam przez ponad miesiac i zaczelo mi sciagac kase za chyba odsetki.To jak np teraz wyciagne kase to jak splace tylko te np 100 co miesiac bez ruszania jej juz to bedzie ok?? bank nie bedzie mi nic z niej sciagac??

Gość krakra.
do tej pory od razu splacalam calosc kwoty a potem ja ruszalam.Ale dwa razy bylo tak ze nie mialam z czego ja splacic a wyciagnelam pare zl.nie splacilam przez ponad miesiac i zaczelo mi sciagac kase za chyba odsetki.To jak np teraz wyciagne kase to jak splace tylko te np 100 co miesiac bez ruszania jej juz to bedzie ok?? bank nie bedzie mi nic z niej sciagac??

Gość GretaBarboo
jak spłacasz tylko kwotę minimalną to pozostałe zadłużenie jest oprocentowane. Żeby nie płacić odsetek musiałabyś spłacić na raz całość zadłużenia i w następnym okresie możesz od nowa się zadłużyć ale znowu spłacić na koniec okresu CAŁE zadłużenie. Tylko w takim wypadku nie zapłacisz odsetek. Spłacając kwotę minimalną płacisz normalnie odsetki

Gość GretaBarboo
jeżeli nie masz kasy na spłatę całości spłacaj mniej, ale więcej niż wynosi kwota minimalna, bo ona często jest niewiele wyższa niż suma odsetek. Np. jak masz minimalną 50, spłacaj 100 czy 200 i nie używaj karty do zakupów. To jedyny sposób na wygrzebanie się z jej zadłużenia

Gość krakra.
acha.dziekuje bardzo za odp.Czyli ze jak bede splacac te np 150 zl mies to odsetek mi nie pociagna juz?? czy wezna ale mniej?