Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarowniczkaaa

tabletki anty.

Polecane posty

Gość czarowniczkaaa

Moze ktos mily, doswiadczony lub poprostu posiadajacy wiedze na ten temat sie wypowie. Dziekuje! Czy kazda kobieta moze zabezpieczac sie tabletki anty.? Jezeli nie, to dlaczego? Czym mozna je zastapic, inne srodki anty.? Jakie?

Gość czarowniczkaaa
Czy ktos jeszcze moze sie wypowiedziec?

Gość czarowniczkaaa
Skoro sa przeciwwskazania to dlaczego niektorzy lekarze wypisuja recepty na tab anty bez badan?

Gość czarowniczkaaa
I wywiad wystarczy? Dziwne to jak dla mnie. Wg mnie zeby cos przepisac trzebabadania zrobic... sama pisalas, ze nie kazda moze lykac tabl.A jezeli ktos nie wie, ze ma jakies przeciwwskazania... A co z hormonami?

Gość cx fedcs
nigdy nie chcialam brac tabletek, no i nie bralam, stosowalismy gumki po prostu i zdrowy rozsadek , i w okresie chodzenia i po slubie, syn urodzil sie 3 lata po slubie, teraz ma 5 lat, i ja nadal nie chcialam tabletek,,ale zmusila mnie sytuacja , ze wzgledow zdrowotnych musialam zaczac jesc tabletki, jedne niezbyt znosilam, lekarz przepisal inne, i tak juz od pol roku stosuje (podejrzenie endometriozy, kiedy jestem na hormonach torbiel zanika a jak nie biore to rosnie ) co moge powiedziec, jest to wygoda, nie mialam skutkow ubocznych, nie utulam, ale kurcze teraz bardzo chcielibysmy miec drugie dziecko i boje sie ,ze nie bede mogla zajsc, ale to inna bajka nie boj sie tabletek, ale jednak jesli jestes mloda i nie masz dzieci to musisz sie zastanowic,ja jestem nadal sceptyczna jesli chodzi o ingerowanie w nature...mozna je brac ale nie przez jakis dlugi okres czasu , ale szczezre? mnie seks , w korym facet dochodzi do konca w srodku lekko obrzydza, jest to samo w sobie przyjemne, ale nie cierpie jak sperma wycieka ze mnie, i czesto, mimo iz mozemy nie konczymy we mnie

Gość czarowniczkaaa
Nikt nic nie wie? Kazda lyka tabl. przepisane na podstawie wywiadu lekarskiego? :(

Gość cx fedcs
tak , wiele kobiet nie moze brac tabletek i lekarz musi to sprawdzic, badania itp, po prostu dobiera tabletki do kazdej kobiety indywidualnie, tak jak u mnie np, jedna tabletki sa dla karmiacych,inne w innych przyopadkach, bo oprocz wlasciwsci antyk. dzialaja tez jak leki jak u mnie moja tesciowa jest na hormonach, bo miala krwotoki ale co ? dostala zakrzepicy zylnej w nodze, i to byla jedna z przyczyn niestety, lekarz nie zrobil jej badan na krzepliowsc

Gość czarowniczkaaa
Jw

Z reguły są to dość poważne choroby i trudno nie wiedzieć, że ma się np. porfirię czy wątrobę w złym stanie. :o Lekarz pyta o choroby w rodzinie. A jeśli źle się czujesz po tabletkach to zgłaszasz to lekarzowi. Nie umrzesz po jednym opakowaniu.

Gość cx fedcs
no raczej w moim przypadku chodze do gina jednego dobre kilka lat, wiec on wiedzial co i jak, ale jesli ty nie chodzisz, idz po prostu do lekarza i niech on ci odpowie na wszystkie pytania

Gość czarowniczkaaa
Wiem, ze sa kobiety ktore wogole nie moga tabl anty lykac. Tylko jakirs mini czy jednoskladnikowe...gdzies o tym czytalam. Wiecie moze dlaczego tak jest.? Sorry, ze tak pytam ale nie mam pojecia o tabl i wole wiedziec jak najwiecej zanim trafie do jakiegos gina ktory da mi recepte na podstawie rozmowy :(

Gość czarowniczkaaa
Widac wiedza kobiet tu przebywajacych jest niewiele wieksza od mojej....

Gość Perw mobilna
Tabletki jednoskładnikowe są dla kobiet karmiących.

Gość Perw mobilna
Twoje pytania są bardzo ogólne i trzeba by z pół dnia spędzić, żeby na nie odpowiedzieć. :o Znajdź sobie ulotkę w necie jakichkolwiek tabletek dwuskładnikowych jednofazowych i przeczytaj to Ci się trochę rozjaśni. Podany wyżej link też zawiera sporo informacji. Potem pytaj o to co jest dla Ciebie niejasne. Instrukcja szukania ulotki: www.google.pl -> np. novynette ulotka i klikasz na stronę producenta (novynette to chyba godeon Richter czy jak tam się ich pisze).

Gość jggcccxcv
Kafeteria nie jest skarbnica wiedzy :) . Zmykaj na google