Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługopannamłoda

chcemy uciec na weekend i wziąć ślub cywilny

Polecane posty

Gość niedługopannamłoda

Tak jak w temacie, zamierzamy z narzeczonym wyjechać na weekend z 2 świadkami i wziąć ślub cywilny. Na samą myśl o szopce związanej z weselem, nawet niewielkim, cierpnie mi skóra, a narzeczony jest rozwodnikiem i jemu taka forma też pasuje. Mieszkamy w gdańsku i chcielibyśmy znaleźć dość ładny usc w jakimś miasteczku, gdzie wynajmiemy hotel dla siebie i świadków i wieczorem uczcimy zmiane stanu :) Myślimy o odległości do 200km od domu, żeby bez problemu podjechać załatwic formalności itd. Znacie jakieś ładne urzędy stanu cywilnego? Jeśli tak, to dajcie znać proszę. Na razie myslałam o Helu, urząd bez rewelacji, ale miejsce ciekawe :) Dajcie znaC proszę, czy macie jakieś pomysły!

Gość Stara Panna Młoda
Zapraszam do Białegostoku, mamy przepiękny USC który kiedyś był Domkiem gościnnym Jana Klemensa Branickiego :)

Gość niedługopannamłoda
o, dziękuję :) Pomyślę. Takie miejsce byłoby idealne, to co prawda sporo dalej, niż mysleliśmy, ale skoro kiedyś pojechałam do Białegostoku kupić samochód, to tym bardziej teraz odległość nie powinna stanowić problemu :)

Gość niedługopannamłoda
no już właśnie oglądałam na innych stronach, takie bajkowe wnętrza, oryginalne. Dziękuję Ci bardzo, pomyślę :)

Gość Stara Panna Młoda
proszę bardzo sama biorę tam ślub we wrześniu, naczelnik jest bardzo miły i idzie na rękę więc z formalnościami nie powinniście mieć problemów. a jeszcze przyszedł mi do głowy taki pomysł... od niedawna jest możliwość wzięcia ślubu cywilnego w plenerze, skoro na hel macie nie daleko to może zastanówcie się nad takim skromnym ślubem na plaży, za ślub płaci się tyle samo co w USC czyli około 80zł plus dojazd urzędnika na miejsce, więc koszt będzie niewielki, ale za to jaka atmosfera ;) powodzenia

Gość niedługopannamłoda
Dzięki, czytałam o tych ślubach "w terenie", ale ciężko uzyskać zgodę urzędnika, trzeba to dobrze uzasadnić, np. duża liczba gości, ważne osobistości (i zapewnienie im ochrony), choroba. Poza tym mi chodzi o jak najmniejszą"szopkę", a zrobiłoby się z tego widowisko :) No i trzeba zawiesic gdzies godło i coś tam jeszcze, ciekawe, czy mozna na kiju np :P

Gość Stara Panna Młoda
No gapiów trochę by się zebrało na pewno :/ a godło na boję w morzu i już :P hehe

Gość CoTyNiePowiesz
W soboty tak w niedziele nie wiem

Gość niedługopannamłoda
no właśnie w sobotę, to raczej standard dla usc, no chyba, że mi powiedza, że w sobotę nie pracują :P

Gość Stara Panna Młoda
Ja mam akurat w piątek, ale sami tak chcieliśmy. W soboty jest normalnie możliwość wziąć ślub w usc nie powinno być problemu.