Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odchudzona przyszła mama

Co jeść zeby nie utyć w ciąży?

Polecane posty

Schudłam. Wymagało to wiele czasu i wyrzeczeń, ale się udało. Zaszłam w ciąże zupełnie niespodziewanie. Nie mam pojęcia jak mam się teraz odżywiać żeby nie utyć a zaspokoić potrzeby swoje i dziecka? Dodam, że stosowałam różne niskokaloryczne diety i w sumie nadal stosuje bo dopiero dowiedziałam się o ciąży i nie wiem co teraz. Obawiam się ze jak zacznę jeść powyżej 1000 kcal to waga skoczy jak szalona kilka kg do góry bo już to mi się raz zdarzyło. Czy jeśli będę jadła tylko warzywa, owoce, białko w postaci ryb, mięsa i jaj i chudy nabiał to uda mi się utrzymać wagę a dziecku dostarczę wszystkiego co potrzebne? Musze włączać do diety pieczywo, ziemniaki, kasze, ryż, makarony? Czy jeśli ciąża przebiega prawidłowo to mogę ćwiczyć? Nie jestem pustą lalą i jeśli coś będzie nie tak to wiadomo ze będę leżeć plackiem i jeść nawet i 3 tysiące kcal byleby tylko maleństwo było zdrowe ale jeśli mogę nie stracić figury i przy tym urodzić zdrowe dziecko to bardzo bym chciała.

Gość poczytaj
o HCG , w ciąży możesz jeść niewiele, bo twój organizm produkuje miliony HCG, które będą "dokarmiać " Cię. Angielski endokrynolog prowadził badania ciężarnych kobiet , które bardzo mało jadły(z biedy) za to pracowały ciężko.Ich dzieci rodziły się zdrowe,z normalną wagą.To własnie zasługa gonadotropiny kosmówkowej(hcg).Ten właśnie hormon jest używany w kuracji odchudzającej HCG plus 500. Ech , gdybym ja to wiedziała jak byłam w ciąży, nie przytyłabym 30kg jedząc za "dwoje".

Gość WĘGLOWODANY są jak najbardziej
konieczne w ciąży nie ma takiej opcji byś bez nich zaspokoiła potrzeby swoje i dziecka

Gość WĘGLOWODANY są jak najbardziej
wybieraj wartościowe kasze: jaglaną, orkiszową czy gryczaną nie musisz jeść makaronu czy ryżu (zwłaszcza białego, bo to puste kalorie)

No właśnie nie chce jeść za 2 i utyć 30 kg jeśli to nie jest konieczne.

Czyli brązowy ryż, kasza i chleb pełnoziarnisty ale muszę każdego dnia czy wystarczy dwa razy na tydzień porcja?