Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ptakiem go ptakiem

ile czasu gotujecie rosol?

Polecane posty

Gość ptakiem go ptakiem

podobno im dluzej tym smaczniejszy. ja zwykle ok 1,5h, a ostatnio sprobowalam i gotowalam 5h. byl nieziemski!!! w ogole kostki nie trzeba było :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie mam czasu na pierdoły
godzina max. z kostką oczywiście :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jggcccxcv
Ze dwie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rosół gotuję tylko w weekend
bo wiadomo, że aby był dobry musi się gotować co najmniej 3-4 godziny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość annia.....................
Zależy z jakiego mięcha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość annia.....................
Zależy z czego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ZCVCX
ja od 5 lat .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yukki
mam kuchnię węglową i czasami specjalnie do rosołu rozpalam w niej ogień. 3-4 h i rosół najlepszy na swiecie. do tego domowe kluseczki mmmmmm -mam czas na pierdoły :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zależy jeśli gotuje na filecie to go kroję na mniejsze kawałki i około 40 minut, tak samo jak z porcji rosołowej. A jeśli z udek lub kurczaka to około godziny. Pyszny rosołek :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wiejski kurczak, skrzydło indycze, schab na kości WP i jakaś wołowina z kością - taki zestaw co najmniej 3-4 godziny. Na króliku około 2,5. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość enkepenke
5 godzin nie szkoda ci gazu?ja gotuje 1,5 do 2 godz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w szybkowarze gotuję co się da, wszystkie zupy, ryż, warzywa na parze, ziemniaki (3-4 minuty i aż za miękkie) itd. ponad 130 stopni i wysokie ciśnienie- gotowanie trwa moment, niesamowita oszczędność czasu, o energii nawet nie wspominam rosołek co prawda wizualnie nie wychodzi taki "klarowny" jak ze zwykłego garnka, ale smak przebija nawet ten gotowany 5 h :p wszystkie smaczki zostają w środku, nic nie ucieka 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nigdy nie jadłam rosołu z szybkowaru. Jestem tradycjonalistką i nie ma to, jak powoli dochodzący rosołek, ale skoro zachwalacie, to chyba trzeba spróbować. ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tyryryry.
rosół na filecie, o matko i na porcjach :D minimum 3-4 godz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mieteczek
ja nie gotuje rosołu bo za długo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość werwrwew
jaki masz problem z porcjami rosołowymi? :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wifigdansk
o matyldo 5 godzin zeby się rozgotowało wszystko? przeciez i kurczak i mieso się rozgotuje,wystarczy godzina-półtorej na wolnym ogniu.ale nie 5! no chyba ze dla 30 osób gotujecie w wielkim kotle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wifigdansk
mieteczek wsadzasz wszystko i samo się gotuje.tyle,ze trzeba pilnowac no i jeszcze makaron ugotowac; )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×