Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_spiacej_dziewczynki

wkurzajacy maz

Polecane posty

Dziewczyny, musze sie wygadac. Moj maz mi juz bardzo dziala na nerwy. Jestesmy malzenstwem od 2 lat, mamy 4 miesieczna corcie - ja jestem jeszcze na macierzynskim, wiec praktycznie cale dnie siedze w domu z dzieckiem. Moj maz pracuje od 9 - 18, chociaz moglby od 8 do 17, no ale ciezko mu rano wstac. Dzis wrocil po 18.00, poszedl do sklepu - zrobil wlasciwie zakupy tylko dla siebie - tzn dla mnie tez kupil, ale nie to co chcialam. A potem chwile sie pobawil z mala i zasiadl do komp i gra. W miedzyczasie tylko wykapal dziecko. Ze mna praktycznie zamienil moze ze dwa zdania. On siedzi w jednym pokoju i gra a ja w drugim ze spiacym dzieckiem - wiec ani nie wlacze tv - aninic, zostal mi tylko net. I tak jest praktycznie kazdego dnia po pracy. W poniedzialki ma jeszcze pilkem wiec juz w ogole w domu jest po 22.00 , co drugi piatek zarezerwowany na piwo z kolegami. A ja sie nie mam do kogo odezwac, bo kolezanki glownie tez mezatki i wieczory spedzaja z mezami, a ja siedze sama w pokoju. On twierdzi, ze oczywiscie moge z nim posiedziec - ale ja dziekuje za taka rozrywke - patrzec jak on gra w gre. Co byscie zrobily na moim miejscu? Co mi radziicie?

Gość gfffggrf
koleś zasuwa na was cały dzien a ty jescze chcesz zeby po robocie latal po zakupy i moze oprzatal caly dom. a na koniec zabawial ksiezniczke. DAJ MU ODPOCZAC!!!!!!!

wcale tak nie zasuwa, po prostu musi swoje dsiedziec w pracy - jakb byl taki przemeczony to nie w glowie bylaby mu pilka, czy spotkania z kumplami.

Gość okaoka
radzę wyłączyć mu kompa i wtedy można porozmawiać i pobyć razem.no i nie będziesz musiała patrzec jak gra.:-) warto powiedzieć,hej,jestem tu:-)jest szansa,że zauważy:-)

Gość jkasdhf
nooo bo ona siedząc w domu z takim maluchem to się opierdala :O tylko facet mogl to napisac

a propos zasuwania na mnie caly dzien- ja tez zarabiam. Wiec nie jestem na utrzymaniu meza - tyle w tym temacie.

Gość jkasdhf
spróbuj najpiew pogadac, a jak to nic nie da, to zapowiedz ze on co II piątek piwo z kolegami,a ty co ten drugi - wyjście z kolezankami np

Gość MMMMMYYYYYY
ile macie lat?

Gość moze chcial syna
a ty mu dziurawca urodziłas

Gość dsddfdfdff
Myślę że mogłabys zakupy robić sama w czasie kiedy mąż jest w pracy to może wtedy miałabyś to co chcesz (zrobiłabyś je z głową) i nie nażekała że mąż nie kupił tego co chciałaś. Można mieć niemowle, pracować zdalnie i zrobić te nieszczęsne zakupy będąc na spacerze (wychodzisz z dzieckiem na spacery? ) i wtedy mąż musiałby wrócić wcześniej do domu . Mój też siedzi przed pracą i po pracy na kompie i tez mnie to wkurza ale jednak mamy też czas dla siebie. Co do dziecka to owszem , może zrobić tylko się da jeszcze przed położeniem jej spać ale cóż można więcej pod koniec dnia ? Wykąpać, pobawić się, nakarmić (jeżeli mała pije mm) i co jeszcze?

Gość ja pierniczeeeee
on zasuwa w pracy a ona w domu i maja pewnie do siebie pretensje. zycie to kompromis. a tak na marginesie wspolczuje mu takiej zony

Gość dsddfdfdff
Myślę że mogłabys zakupy robić sama w czasie kiedy mąż jest w pracy to może wtedy miałabyś to co chcesz (zrobiłabyś je z głową) i nie nażekała że mąż nie kupił tego co chciałaś. Można mieć niemowle, pracować zdalnie i zrobić te nieszczęsne zakupy będąc na spacerze (wychodzisz z dzieckiem na spacery? ) i wtedy mąż musiałby wrócić wcześniej do domu . Mój też siedzi przed pracą i po pracy na kompie i tez mnie to wkurza ale jednak mamy też czas dla siebie. Co do dziecka to owszem , może zrobić tylko się da jeszcze przed położeniem jej spać ale cóż można więcej pod koniec dnia ? Wykąpać, pobawić się, nakarmić (jeżeli mała pije mm) i co jeszcze?

co do zakupow - ja tez je robie, maz po prostu wrocil z pracy i poszedl wyniesc smieci - wrocil po pol godziny z zakupami - nawet nie wiedzialam, ze sie na nie wybral.

Gość kljpoyg
Czesto sie kochacie? Len z niego ty pracujesz w domu caly czas a on w pracy ma kontakt z innymi ja bym z nim o tym pogadala do niczego dobrego to nie prowadzi

nie chodzi mi o to, ze za malo robi przy malej, tylko o to, ze mnie traktuje jak powietrze. jak zapytam "co w pracy" odp jest "nic" i koniec tematu. Tv nie lubi ogladac, tylko cale godziny marnotrawi na granie. W weekendy potrafi przy kompie siedziec do 3 w nocy np - wiec nawet seks jest raz na 2 tyg. Dla mnie to nienormalne.

Gość jkasdhf
jak zwykle na kafe wszyscy wydaja wyrok od razu... :O

Gość porto
moj tez mnie wkurza.tylko ze Ty jestes na poczatku tej drogi.ja siedze z dwojka juz ponad 4 lata i chyba wariuje.ostatni wszyscy trzej byli chorzy,to on juz nie mogł psychicznie na L-4 wytrzymac z dziecmi i uciekl do pracy( bedac na zwolnieniu).jestem z chlopakmi ciagle sama i nie wiem kiedy to sie skonczy.poza tym mam dola jak nie wiem i dlatego smęcę.pozdrawiam duzo sily zycze.niestety nie moge napisac ze bezie lepiej i on sie zmieni.ludzie sie nie zmieniaja widze to po 10 latach zwiazku

Gość jkasdhf
współczuję porto :( znam tez taki przypadek- maz mojej kolezanki uciekał do pracy (tez bedac na L4) bo nie wyrabiał jak ich córka płakała ( córka miała wtedy dwa miesiące!!!!)

up

Gość Bądź sobą
Jakbym siebie czytała tylko u nas dziecko w drodze:) No ale powiedziałam mojemu o co chodzi z tym że on pracuje na zmiany i np wraca z 1 zmiany o 14.30 jemy razem obiad potem siedzimy i oglądamy tv a potem on sobie gra. Bo wie że jak będzie dziecko to to mu się skończy bo ja cały dzień nie będę się dzieckiem zajmować:) To też jego dziecko więc ma się też zajmować:)

Gość bo faceci...........
to gnoje!!! Do tego niektóre kobiety same sobie są winne bo wiszą na tych dupkach zamiast zyć pełną piersią

Autorko ja mam tak samo tylko ze moj wraca z pracy i odrazu gra nawet je przed kompem . Nie robi zakupow. Czasem 5 min zajmie sie dzieckiem potem gra. Czuje zema mie gleboko w dupie ale on tego nie widzi. Mam dosyc

Gość poplop
Hmmm współczuję

Gość dsdd
Mężczyźni w większości przypadków sa bardzo wygodni, nie lubią się przemęczać domem i uciekają kiedy robi się tłoczno od domowych obowiązków i trzeba "wychować " dziecko , oni lubią gotowe i jeszcze sądzą że to powinno byc wykonane bez ich udziału bo kobieta wraz z genami posiada gen sprzątający, piorący, gotujący, opiekujący się dzieckiem (no skoro rodzi to i chyba matka natura o inne rzeczy zadbała ) a oni biedni tego genu nie posiadają i co mają zrobić ? Męczą się więc szukają jak by tu nie zwariować i uciec od warunków tak ich psychice nieprzyjaznych :D. To typowe u mężczyzn choć podkreślam że chodzi o więszkość a nie całość przypadków. Kobieta musi mieć twardą dupę i to nie tylko by przeżyć poród ale też by poradzić sobie z facetem .

Gość kljkn
autorko ale ty musisz wyznaczyc jakies granice? dlaczego nie powiesz mu wprost ... WYCHODZĘ WRÓCĘ ZA 2 GODZ. tez musisz miec czas dla siebie..inaczej zwariujesz.

ale jak mu dac nauczke>?

Gość poplop
Staw sprawe jasno jak dziecko zasnie ubierz sie i wyjdz zabaluj skorp on tylko gra to i tak jest w domu, a po drugie ile on ma lat? Ze gra. Ma male dziecko mloda zone a czas na kopma marnuje co komp wzniejszy niz ty kilka razy wyjdz z donu skoro jego rodzina jest komputer to co?

Gość niedzielny gość
jetsem 6 lat po ślubie i mam już dość. Jakoś nie mamy o czym pogadać, seksić sie nie mam chęci jakoś przestał mnie kręcić, ogólnie mnie denerwuje. W domu nie pomaga, ze wszystkim robi wielką łaskę, krolewicz cholera, a ani to ładne , ani bogate. Jestem szczęśliwa jak jestem w pracy. Czsami myśle o rozwodzie, ale wiem że dla synka byłby to dramat bo jest wpatrzony w tatę.

Gość kljknaxldsk
...

Gość kljkn
a po co mu dawac nauczkę.. wyjdz do ludzi, zajmij sie troche soba, zadbaj o siebie, idz do fryziera, kosmetyczki, do fitness klubu... cokolwiek, zrob cos co tobie sprawia przyjemnosc i tylko tobie... a on niech w tym czasie siedzi z dzieckiem.. I praktykuj to regularnie