Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Abbey_24

Jak zostać stylistką?

Polecane posty

Gość Abbey_24

Hej, bardzo chciałabym zostać stylistką, mam 24 lata i koncze własnie studia, zarządzanie. To nie jest to co chciałabym robić. Wiecie może jak sie zakrecić, żeby znaleźć pracę w takim zawodzie? ktoś może ma jakies doświadczenia? :)

Moim zdaniem powinnaś iśc na jakieś studia z projektowaniem, czy coś takiego tak zrobiła moja znajoma i teraz będzie sama tworzyć własne kolekcje.

Gość MiniMani22
ja myślę, że szkoła szkołą, ale wazne jest tez aby miec doswiadczenie! ta praca w PH Matarnia wydaje sie swietna okazja dla zaczynajacej dziewczyny. Przeglądałam te stylizacje i najbardziej podoba mi sie Doroty Florek, super ma dziewczyna wyczucie stylu. Znalazłam taki link tez http://www.matarnia.parkhandlowy.pl/news-and-events/stylistka_01 tu jest wiecej troche napisane o tej całej akcji. Czekam az kolezanka sie ze mna umowi i pojdziemy zrobic foteczki do mojej kanndydatury :D

Gość madzi_87
Jak wybierałam kurs to patrzyłam gdzie stawiają na praktykę. Teorię to ja znajdę w necie. Znalazłam kurs w Select które prowadziły dwie stylistki. Miałam praktyki w show roomach, ćwiczyłyśmy stylizacje w galeriach handlowych, były nawet zajęcia w domach gdzie uczyłyśmy się tzw przeglądu szafy klientki. Miałyśmy też sesje zdjęciową. Tego wszystkiego bym nie wyczytała w internecie. Takie rzeczy trzeba ćwiczyć.