Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzkaaaaaa88

Czy to grzybica czy cos innego??

Polecane posty

Gość zuzkaaaaaa88

Okolo 2 tygodnie temu kochałam sie z moim mezem kilka razy przez 2 dni. Mialam problemy z pecherzem wiec zaraz po stosunku poszlam sie umyc itd. Po kilku dniach zauwzylam ze bardzo zaczela mnie swedziec pochwa. Zadnych uplawow nie mialam ani innych objawow tylko tylko okropnie mnie swedzialo. Po tygodniu kupilam w aptece Vagical I Lactovaginal oraz smarowalam clotrimazolem. Po 3-4 dniach swedzenie ustalo ale nadal biore tabletki. Dodam ze w czasie tych stosunkow bylam przeziebiona. I mam pytanie. Czy myslicie ze to mogla byc grzybica. Czy moze to co innego wynikajacego z oslabienia organizmu albo np zmainy prezerwtywy bo za ostanim razem moj maz uzyl prezerwtywy ze srodkiem plamnikobojczym a do tej pory raczej takich nie uzywalismy.

Gość zasamothnnniona
Przy grzybicy najczęstszym objawem są twarożkowate upławy - takie z grudkami. Jeśli po probiotykach problem znikł to bardzo dobrze, może to faktycznie było uczulenie na prezerwatywę z tym środkiem plemnikobójczym - albo np. zmieniłaś w ostatnim czasie proszek do prania, płyn do higieny intymnej itp. Ja po każdym stosunku myję się płynem z kwasem mlekowym i dodatkowo zakupiłam sobie w aptece provag żel - niedrogi a wydajny - on dobrze nawilża, łagodzi powstałe podrażnienia i chroni przed bakteriami i grzybicą - można także jako nawilżacza go używać.

Gość eRzecznik Polpharma
Witam, Obie przyczyny są prawdopodobne. Bez obiektywnego wyniku badań nie można rozstrzygnąć rozpoznania. Pozdrawiam, eRzecznik Polpharma eRzecznik Polphama to Ekspert, który odpowie na Twoje pytania dotyczące problemów grzybiczych i udzieli Ci profesjonalnej porady. Jeżeli masz więcej pytań do Eksperta zapraszamy na stronę: www.leczpaznokcie.pl

Gość szara myszka34
Jestem świeżo upieczoną mężatką więc często kocham się z moim mężem, czasami zdarza się że odczuwam znaczną suchość, a po stosunku jestem podrażniona dlatego od pewnego czasu smaruje się provag żelem który nawilża, odświeża oraz ochrania przed infekcjami bo zawiera kwas mlekowy. Mnie on bardzo odpowiada.

Gość Betty Q
zuzkaaaaaa88 - myśle, że terapia którą sobie zastosowałaś jest słuszna, zwłaszcza, ze Ci pomaga, pociągnij to jeszcze przez kilka dni i powinno byc ok. Mnie w takich wypadkach Lactovaginal tez pomaga. Myśle, ze to nie grzybica ale raczej jakies zachwianie flory bakteryjnej lub ewentualnie ta zmiana prezerwatyw.

Gość agula8
moze syndrom miesiąca miodowego-czyli podrażnienie po częstym seksie? pamiętaj żeby zawsze po stosunku zrobić siku, póxniej prysznic, a pózniej ja smaruje się/zwykle na noc/ provag zelem. Probiotyk tez może być. A profilaktycznie na pęcherz żurawinka.