Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomarańczowy_śledź

Czy przyjaźń zawsze jest warta tyle samo?

Polecane posty

Gość Pomarańczowy_śledź
😡

Gość Pomarańczowy_śledź
"Nijak nie da się takiej przekonać. Trzeba pokochać" x Z opisu wynika,że on się właśnie stara ;) x "W sensie garfieldowskim: "Kochaj mnie, karm mnie i nie opuszczaj!" - czyli zaakceptować" x Z kobietą taka definicja pasuje tylko do związku ;) I piszę to pomimo faktu,że bardzo lubię rude koty...

Gość Czekoladowa mademoiselle
kafe, kafe, co z ciebie wyrośnie...

Gość Pomarańczowy_śledź
Noż ku... kułka ;)

Co do przyjaźni moich znajomych, to widać już chyba tylko krzyżyk na drogę... Ale, ale, założyłeś topik o swoich problemach, a ja tu bezczelnie pakuję się z moimi historiami. Więc jak to wygląda z tą Twoją opowieścią? jakieś postępy?

Gość gyrtr
warta tyle samo? nie,ponieważ bedąc nastolatką oczekujesz od przyjaciółki czegoś innego niż w życiu dorosłym,rozwiązywanie innych problemów,mniej czasu na pogaduchy na rozmowy o niczym :)

Gość Pomarańczowy_śledź
Czekoladowa mademoiselle: równie marnie,choć chciałbym coś zrobić żeby było lepiej.I też podobna sytuacja: wygąda,że tak niewiele trzeba: ot,żeby każde trochę ustąpiło.Może jakiś mediator im potrzebny? ;)

no żesz!

(to było do kafe, nie do postu)

Mediator? niby jaki?

No chyba sobie nie pogadamy... 😠 Kafe znudził się ten działający wątek... 😡

Gość Pomarańczowy_śledź
Nie wiem,tak po prostu pomyślałem. Ale gdyby się dało przedstawić alternatywną rzeczywistość,to czuję że te dwa głupie muły dowiedziałyby się,że straciły coś naprawdę miłego (a może jeszcze lepiej)...

Dalej wariuje kawusia?? 😠

Zdefiniuj "alternatywną rzeczywistość".

Gość Pomarańczowy_śledź
No i moje pytanie uwięzło w pustce...

Gość Pomarańczowy_śledź
Alternatywna rzeczywistość?Taka,w której każdy z tych dwóch mułów trochę ustępuje,dzięki czemu mogą kontynuować swoją (jakże miło na oczątku się zapowiadającą) relację i mieć okazję poznać się do tego stopnia,by się naprawdę przekonać,czy chcą przyjażni czy czegoś więcej.Bo dogmatyzm nie jest najlepszą drogą,zawsze lepiej sprawdzać empirycznie... Twoja znajoma powinna zapoznać się z tą myślą ;)

A jeśli się okaże, że jednak tylko przyjaźń, to co wtedy zrobi ta pokrzywdzona strona? Ustąpi? skoro już teraz daje dowody swojej mułowatości?

Gość Pomarańczowy_śledź
Co innego,jak się próbuje ,ale nie wychodzi,a co innego jak jest podejście "nie,bo nie". Wtedy pokrzywdzona strona zastanowi się nad aktualną sytuacją i dalszymi krokami.

O, widzę, że ktoś się już wyspał (a-ha!) - i jak tam, jakiś przełom? Nagłe olśnienie? Niespodziewany super pomysł spadł we śnie?

Gość Pomarańczowy_śledź
Kurka,pisałem gdzieś że muszę przyciąć komara?Bo faktycznie uciąłem sobie drzemkę; ostatnie dni mnie wykończyły... Tak,wzięło mnie natchnienie,więc naskrobałem kilka słów do znajomej w mailu i siadłem sobie na forum. A zmieniając temat: to "a-ha" to mi akurat przypomniało ostatnio słyszaną przeróbkę znanego hitu sprzed ponad ćwierć wieku; dobre kawałki nawet po latach brzmią niexle ;)

Ech, ci moi znajomi normalnie jak dzieci... Razem im źle, bez siebie też niedobrze... Ja to już nie wiem, jak sobie z nimi poradzić. Koniec! już się nie bawię w doradcę! niech sobie radzą sami, wypisuję się! [życząc im wszelkiej pomyślności w załatwieniu sporu, oczywiście :) ]

Gość Pomarańczowy_śledź
Może osiągnęli jakiś kompromis?Np. "friends with..." ;)

Wiedziałam, że ta idea podziała na Twoją bujną wyobraźnię i się nie będzie chciała odczepić :D Właśnie też tak sobie myślałam: dużo czekolady, dużo półsłodkiego wina, dużo śledzi, i ci przyjaciele doszliby (z podkreśleniem słowa "doszliby") do porozumienia raz dwa, a nie takie zawracanie głowy normalnym ludziom..... pfff...

No i dogadali się, ci moi znajomi :) uf! v Chyba to dobry powód do świętowania? koniecznie półsłodkim winem?