Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa1993

Życie cudzoziemców w Polsce

Polecane posty

Gość ciekawa1993

Chciałabym się dowiedzieć, jak żyje się w Polsce ludziom z zagranicy, np. studentom, którzy przyjechali tutaj z najbardziej odległych zakątków świata zdobywać wiedzę. Proszę o poważne odpowiedzi, bo są mi one potrzebne do pracy na studia;) Z góry dziękuję Pozdrawiam

Gość upupupupu
to pytaj poważnych ludzi, a nie zadajesz takie pytanie na kafeterii

Gość prawiczek 1981;(
ciapaci i bangladeszbrudeni mają używanie, roochają glupie brzydkie polki ... :O :( ogolnie lepiej im niż tubylcom :(

Gość niepowazna jestes,autorko
takie studiuja w Polsce?!?

Gość na medycynie jest wielu
studentow, np z krajow skandynawskim, placa kase i niestety strasznie sie opieprzaja, strach pomyslec, jacy z nich beda lekarze. Mam sąsiada Anglika, ozenil sie tu, a dzieci, uczy w szkole jezykowej, Inny, Dunczyk, podobnie, tyle,ze pracuje w firmie. Rosjanka wyszla za Polaka, zalozyła knajpke,

Gość ciekawa1993
Tak jestem poważna. Studiują, bo sama mam takich na uczelni widuję. Być może zadanie takiego pytania na kafeterii to nie był najlepszy pomysł, jak napisał ktoś powyżej. Jeśli jednak wypowiedziałby się jakiś obcokrajowiec, byłabym wdzięczna.

Gość gość
Zależy kto skąd przyjechał :) mój kumpel jest z Meksyku, cały czas powtarza że lepiej mu w Polsce bo czuje się bezpieczniej. Z kolei znajomej wspóllokatorka Niemka juz tak nie zachwala, bo narzeka na drogi i na nasze "niechlujstwo' , papierki na ulicach itp. Wszystko zalezy od punktu widzenia. Jedno wspolne to jest chyba to,ze wszystkim sprawia problem nasz jezyk. I trudno sie dziwic, ten artykuł http://youngpro.pl/artykuly/newsroom/jezyk-polski-dla-obcokrajowcow-%E2%80%93-co-sprawia-najwiecej-trudnosci super wyjasnia dlaczego. Poczytajcie, ciekawy tekst.