Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę nietypowy problem

Ząb mądrości w ciąży???

Polecane posty

Gość trochę nietypowy problem

Dziewczyny być może to głupie, ale mam problem :(. Jestem na początku 15 tygodnia ciąży, jakoś od 5 tygodnia okropnie bolała mnie szczęka, ostatnio ból się nasilił, dziś patrzę, a mi się ukazała ósemka ... Mam 23 lata, czy w takim wieku i na dodatek w ciąży rośnięcie zębów jest normalne??

Gość goonies
ta, w tym wieku wyzynanie sie osemek to norma ciaza nie ma tu nic do tego

Gość matka polka pracujaca
ja mialam tak samo. bol nie do wytzymania.. wyrwac nie wyrwiesz bo znieczulenia nie daja w ciazy, kup dentosept i pukaj nim zeba to dziala przeciwbulowo ale wiadommi troche pomogl. wytrwania zycze..

Gość mamadwojkiaa
mi rosly od 20 tygodnia do dzis a jestem rok po porodzie, bolało jak szlak smarowalam sobie zelem

Gość ojtam ojtam
mnie całą ciąże wyrastał i po porodzie dopiero sie przebił aż miałam szczękościsc przez pare dni.. mam 27 lat i jeszcze pewnie w drugiej ciąży urosnie po drugiej stronie..

ja usunelam w ciazy dwie osemki tylko wyrosly i od razu sie psuly kruszyly bol niesamowity lepiej usunac niz cala ciaze cierpiec i brac tabletki tak mi mowil kazdy dentysta jest znieczulenie dla ciezarnych

Gość dają znieczulenie
tylko bez adrenaliny. Byłam, suwałam, wszystko było ok!

Gość Ajuwmda
mi też wychodziły ósemki w ciąży. brałam apap. chodziłam spuchnieta przez kilka dni a potem już tylko Bolalo.

Gość kapitalnieno
Ale jaja :D Miałam ideantyczną sytuację! Też w ciąży (w 6stym miesiącu) i też 23 lata :) Niestety ząb musiałam mieć wyrywany, bo dostała się infekcja. Dostałam znieczulenie i dentysta mi go usunał. Jedyna wada jest taka, że musisz uważać jakie środki przeciwbólowe będziesz brać już po zabiegu

Gość gość
Ja mam 21 lat obecnie jestem w 5 miesiącu ciąży, ale w 3 byłam w dentysty na kontrole i też się dowiedziałam, że mi ząb mądrości wychodzi :) a co ma być w tym złego ? To normalne przecież dziecku nie zaszkodzi, bo jak ?

Gość gość
rosniecie zebow jest jak najbardziej normale i wiek nie ma na to wplywu, mam 29 lat, zab madrosci jednen w drodze, drugi wyrwany i trzeci wyleczony, jesli Cie to boli to przeplukuj woda utleniona, mi zalecil dentysta i nawet pomagalo, nie jest to mile ale troche dziala, ciaza nie ma nic do rasniecia zebow :)

Gość gość
W moim przypadku podczas pierwszej ciąży, w 6-7 tyg ząb mądrości uaktywnił się na tydzień, bolał spuchlo wszytsko itd. a potem spokój, dokładnie taką sama sytuację mam teraz w drugiej ciąży :) dla mnie to chyba dodatkowy objaw ciąży :D

Gość gość
Tak u mnie tez w każdej ciąży żeby wychodziły;)