Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocna pani chce pomocy :D

Ciśnienie 3 trymestr

Polecane posty

Hej jakie może być maksymalne ciśnienie i przy jakim należy udać się do szpitala??

Gość cinamonic
maksymalne to 140/90

Gość mamamia30
140/90 i już wtedy powinno się to skonsultować z lekarzem. Najlepiej natychmiast. Wiem coś o tym,bo w obu ciążach miałam nafciśnienie.

wyczytałam na internecie że jeśli ten pierwszy pomiar podniesie się o 30 a ten drugi o 15 ja miałam normalnie w granicach 120-130 nie pamiętam na ile ale chyba 80, więc z tego wynika że powinnam się zgłosić do lekarza mając 160/95 słyszałyście o tym??

nikt mi nie odpowie na moje ostatnie pytanie?

Gość do autorki......./
nie, nie słyszalysmy 140/90 to granica jak masz wyzsze to lecisz do lekarza i tyle pojnelas?

Gość Mi położna mówiła,
że od 140/90 jest wysokie ciśnienie.

Gość smdnjsdn
Jasne że powinnaś ale pamiętaj że ciśnienie powinnaś mierzyć o podobnej porze w trakcie odpoczynku czyli nie zaraz jak zadyszna usiadłaś na krzesło. Ja jak miałam 120 lub 130 na 80 to było w porządku ale jak mi z nerwów skoczyło na 145 na 90 to już było za dużo z tym że to było pod wpływem chwili po kilkunastu minutach samo się obniżyło . Czujesz wtedy jak dziecko intensywniej się porusza? Moja jak miałam 145 górnego to chciało mi wyskoczyć z brzucha. Bardzo niemiłe uczucie.

Gość a ja zapytam
135/85 wymaga już konsultacji, w każdym razie ja z takim dostałam skierowanie do szpitala

Gość Pomocna pani chce pomocy
No właśnie chodzi o to że jak mi położna mierzy to jest to pierwsze 120 w domu 130 lub 140 ale ani mnie nie boli głowa ani nic mi się nie dzieje. Mały rusza się w swoich porach. w sumie od dzisiaj rana zaczęłam mierzyć. Zawsze robie to (bo wcześniej też mierzyłam ale było w porządku a mierzyłam bo koleżanka przez to miała spore problemy) np siadam gram w grę i po kilku minutach mierze. Pytam bo raz słyszałam o 140 raz o 160 w sumie lekarza nie zapytałam bo miałam dużo pytan i wypadło mi to z głowy ale w poniedziałek idę do przychodni mam zapisane wszystkie pomiary i zobaczymy co mi powie:) Jestem w 35tc czy to może mieć wpływ na ciśnienie?

Gość yetichaaa
Ja mam od 110/70 do 140/85, a tak poza ciaza z eeguly 120/80. Nigdy mi lekarz nic nie mowil,a pielegniarka mierzaca mowi -jest w porzadku.