Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość korakora21

Nie wiem czyje to dziecko.... Ile kosztuje test DNA?

Polecane posty

Gość korakora21

Odrazu na wstępie proszę, aby mnie nie oceniano. Od kilku dni spóźniała mi się miesiączka tak więc nie podejrzewając najgorszego i chcąc jednak zabić niepewność zrobiłam test - dwie czerwone kreski... Moja sytuacja wygląda tak, że spotykałam się z dwoma mężczyznami - jeden to mój były chłopak, z którym byłam przez ostatnie 3 lata. Ostatni stosunek z nim odbyłam 27 grudnia. Drugi to facet, z którym dopiero zaczęłam się umawiać od kilka tygodni. Z nim stosunek był w sylwestra. Bardzo mi na nim zależy, to był nasz pierwszy raz razem... Obydwoje za dużo wypiliśmy i stało się. Ostatnia miesiaczke mialam 17 grudnia 2012 Tak czy inaczej - nie wiem który jest ojcem... Jestem na tabletkach antykoncepcyjnych i niestety nie zawsze brałam je o tej samej porze. Czasem zdarzalo mi sie jakas pominąć...Jestem już umówiona z ginekologiem, ale nadal nie wiem co robić ;( Proszę o nie ocenianie mnie, ja wiem, że popełniłam błąd... Pytanie tylko - ile może kosztować test DNA? Czy ktoś był w takiej sytuacji? ;(

Cena waha się w zależności od ośrodka oraz rodzaju testu. Najtańszy test z zestawem do samodzielnego pobrania materiału genetycznego dla 2 osób (np. dziecka i ojca) można nabyć za 1200-1500zł. Test dla 3 osób (np. dziecko, ojciec i matka) jest droższy o około 100-150 zł. Dodatkowo płatne jest pobranie materiału przez personel ośrodka, przyjazd do klienta, czy też skrócenie czasu analizy.

Gość inżynier serwisowy bann
jakieś 120 150pln. Podstawowe. Koło 300 dokładne. Podstawowe stwierdzą ci do ostatniego pokolenia. Czyli np żona mogła puścić się z bratem.

KIedyś czytałam cennik w jakiejś przychodni i jeżeli dobrze pamiętam to 1600

Gość ale test dna można zrobić
dopiero po urodzeniu dziecka, jak to sobie wyobrażasz inaczej ,nienormalna jestes?

Gość Darass
w internetowych aptekach mozna kupić testy do samodzielnego wykonania, ale mimo tego sa bardzo drogie - kiedyś ogladałem i najprostsze kosztowały ok 2000pln - badanie w laboratorium ok 4000, ale pewnie mozna zrobic taniej - dziwna sytuacja, nie zazdroszczę

Gość taki test
nie jest w interesie kobiety, która dała i nie wie czyje, jak facet głupi to niech żyje w nieświadomości

Gość taki test
x

Gość korakora21
Dziękuję bardzo za nie ocenianie mnie... Tylko teraz jak ja mam im powiedzieć, że jestem w ciąży i nie wiem z którym? :O zależy mi bardzo na tym nowym chłopaku... :(

Gość inżynier serwisowy bann
co sie z tą kafe dzieje ucieło mi 0 dodaje wiadomości po 10 min

Gość taki test
x

autorko wylicz sobie mniej wiecej kiedy mialas dni plodne. Przypomnij sobie..

Gość no to oblicz kiedy
była mniej więcej owulacja i z którym sie bzykałas w danym terminie

Gość korakora21
PRzecież wiem, że test dopiero mogę zrobić gdy dziecko się urodzi - ale przecież zaczne mieć widoczny brzuch i wkońcu oni zobaczą, że jestem w ciąży - co im wtedy powiem?

Gość Darass
wystarczy ze zrobisz jeden test i będziesz miała pewnosć, a dopiero później poinformujesz tatusia o ciaży!! jak poinformujesz obu to jeden i drugi zniknie z Twojego życia!!! nie ryzykuj!!!!

Gość Bądź sobą
ja bym nie mówiła dwóm, tylko temu z którym jesteś-bądź z nim szczera powiedz że chcesz zrobić test DNA żeby potwierdzić ale zanim się urodzi nie jesteś w stanie...

Powiedz nowemu chlopakowi ze jestes w ciazy i mozliwe ze ta ciaza jeszcze jest z poprxzedniego związku al emozliwe tez ze z nim, czyli powiedz prawde. Poczekaj z miesiąc i powiedz byłemu to samo. Chyba że zaszłaś w styczniu i w cudowny sposob ginekolog rozwieje Twe obawy, w jakim stadium jest zarodek.... Nie masz innego wyjscia. Bo jak go okłamiesz, to predzej czy pozniej po grupie krwi przy jakims badaniu wyjdzie prawda na jaw.

Gość przecież skoro brała
przecież skoro brała tabsy to nie sposób odgadnąć kiedy była owulacja!!!! To nie jest normalny cykl - ze względu na nieregularność brania tabsów w którymś niewiadomym momencie ruszył wzrost pęcherzyka i doszło do owulacji. Każdy z nich ma takie same szanse na bycie ojcem tego dziecka.

Niech zagrają w marynarza lub w papier, kamień, nożyce o to kto jest ojcem tego dziecka. Zawsze możesz jeszcze wybrać tego faceta na którym Ci zależy i postawić mu 0.5 l. wódki mówiąc - bierz flaszkę to dziecko jest twoje.

Gość mks3
obaj się spuscili do środka?

Gość kredka bambino26
jak dla mnie to dziecko tego drugiego.

Gość gdgdgg
usun po prostu

Gość korakora21
Moj byly- tak do konca, ten drugi - nie pamietam ;( Dziekuje za rady, powiem bylemu, zeby dal mi probke swojego dna...

Gość gość
Znajdz sobie trzeciego i go wrob w to dziecko :)

Gość gość
Korakora ja stawiam na twojego ex. A wiesz dlaczego? Bo nigdy nie śpi się z byłym, albo jak jesteś pewna na 100%, że z nim nie chcesz być. Zawsze wtedy przytrafia się wpadka. Znam 5 takich przypadków osobiście, a na kafe też były takie przypadki.

Gość gość
gość dziś ale wstyd odpisaliśmy na stary topik sprzed 2 lat:)

Gość gość
mysle, ze teraz to juz zna odpowiedz :D btw. da sie zrobic test DNA zanim sie dziecko urodzi, pozdrawiam

Gość gość
I jak utorko sie to skonczylo?Czyje to dziecko?