Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sysyliamaroko

Gardełko - flegma pomocy

Polecane posty

Mamusie mam do was takie pytanie,mała ma 8msc.w poniedziałek mamy wizyte u lekarza to będzie ponad tydzień leczenia a dziś jeszcze słychać u córki flegmę tak okropnie słychać jak jej tam jeżdzi i jak dotknę klatki to to czuję ,nie miała tak wcześniej tylko dziś się zaczeło,w ogóle nie kaszle żeby to wykaszleć ,czy to się pogorszyło ? nie przeszło jakoś tam na oskrzela czy płuca ? co o tym myślicie ? jest żle ?

Gość oj mojej tez czesto cos jakby
zalegalo. czzym leczylas?? inhalowalas mukosolvanem?? dla nas pomaga na to pulmicort w inhalacji

Gość geraty3aey
dzieci do 2 lat mają tendencje do zalegania flegmy, nawet jak jest zdrowe. przynajmniej moje dziecko tak mialo, i tak mi tlumaczyla lekarka- ja tez wyczuwalam, jak trzymalam dziecko pod pachy. ale niestety nikt ci przez neta nie odpowie, czy w Twoim przypadku nie jest to juz zapalenie pluc/oskrzeli- tylko lekarz musi osluchac, ale nie panikuj, spokojnie

Gość fsdiuyie
Nebulizacja nawet samą solą przez 10 min powinna pomóc

nikt ci nie udzieli odp na sto procent niestety.u mojej córy tak wyglada zapalenie oskrzeli oklepuj uluz wyzej do spania.mam nadzieje ze nie slychac świstów jak oddycha?

dzięki dziewczyny podawałam Flegamine,prawoślazowy i Augmentin niby efekty było widać ale doszło dziś te takie charczenie okropne,mam nadzieję że dalej nie przeszło

Gość mamazwariowana
No lekarz tylko diagnozę prawidłową postawi, ale mnie się wydaje że moze byc tak ze wreszcie zalegająca wydzilina w drogach oddechowych zaczęła się odklejać...oklepywać...w ciągu dnia syropek wykrztuśny....i tak weekend wytrwać do wizyty

Gość jesli temp. bedzie wysoka to p
gh

Gość jesli temp. bedzie wysoka to p
jesli masz inhalator to inhaluj tak jak ktos pisalam nawet sama sola fizjologiczna. Lekarz musi osluchac dziecko i ci powie o co kaman. aHA Ja juz takich chorob nie lecze antybiotykami. inhalacje, syropki itp. jesli nie ma goraczki dziecko dobrze sie czuje. zawsze sie pytajcie dr. czy antybiotyk to koniecznosc, lekarze czasto daja bo mysla ze rodzic tego oczekuje. Moja mala miala wlasnie takie zap. oskrzeli i w ciagu 4 miesiecy 6 razy antybiotyk. Powiedzialam dosc!!! Odkad usunelsimy antybiotyki z naszego leczenia, mala szybciej wychodzi z chorob i zadziej choruje.

Gość jskdjks
gardełko - kolejna kretynka, a nie mozna powiedziec gardło, odjebało wam wszyskim !!!!