Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwulatka

jak schudnac w domu przy dwulatku?

Polecane posty

Gość mama dwulatka

24/7 przy dziecku. Mam skakanke i stepper z kolkiem z drugiej strony od niedawna ale.nie jestem przekonana do skutecznosci tego. Jak dlugo trzeba cwiczyc? Skakanke mam z licznikiem. Jesienia skakalam po 1000dziennie. Pozniej zabraklo motywacji. Nie mam za bardzo jak sie bawic w diety a w maju mam miec slub. Do tego musze to wszystko pogodzic z dzieckiem. Pomoze ktos? Mam juz otylosc:( po urodzeniu przytylam bo skonczylam karmic na zime i brak ruchu dal sie we znaki. Moze jakies cwiczenia ktore mozna robic z dzieckiem? Doradzi ktos? Dokladnie mam 84kg przy 163cm.

Gość BebeLily
odwiedz dietetyczkę, mi pomogła, a zadne wczesniejsze diety nie przynosily rezultatów

Gość weweqwewqe
wg najnowszych badań od cwiczeń sie nie chudnie... http://nowadebata.pl/2011/11/18/leniwe-odchudzanie/ zreszta sama to sprawdziłam na sobie, jakprzyczyną jest za duzo jedzenie, to ruch niewiele da, jeszcze podkręci apetyt. Pewnie za duzo jesz, najlepsza dieta to ok. 1500-1700 kcal, nie mniej, i trzeba liczyc to niestety,inaczej się zje za duzo

Gość mama dwulatka
A jak dlugo trzeba korzystac z uslug takiej dietetyczki czy tam dietetyka?

Gość mama dwulatka
Skoro cwiczenia nie pomagaja chudnac to jak jedzac tyle ile mi potrzeba strace nadmiar? czy powinnam jesc mniej niz potrzebuje zeby organizm zaczal spalac zapasy?

Gość BebeLily
Ja chodzilam 9 m-cy, efekt- 40 kg w dół. Tylko dieta, zadna drastyczna, smaczna i zdrowa uwazam, no jak dla mnie w kazdym razie :) Nie cwiczylam, bo mam problem z kregoslupem i musialabym pod okiem fachowca. Troche spacerowalam, troche rowerem jezdzilam, ale sporadycznie, dlatego moje cialo nie jest zbyt jędrne, ale tragedii nie ma, myslalam, ze bedzie gorzej :)

Gość mama dwulatka
Zaraz po porodzie chodzilam na dlugie spacery z wozkiem i wygladalam lepiej. Od kad nie karmie jest coraz gorzej

Gość BebeLily
Podobno nie wystarczy jesc mniej i cwiczyc, bo w kazdą dietę trzeba "wejsc" i tez z niej "wyjsc" zeby efektu jojo nie bylo. musi byc odpowiednio ulozony jadlospis, rownowaga wszystkich skladnikow zachowana, nie mozna z niczego rezygnowac, tzn z cukru mozna, nawet trzeba :), ale reszta musi byc :)

Gość CoTyNiePowiesz
jeśli uda Ci się wygospodarować 45 min dziennie to polecam ćwiczenia z Ewą Chodakowską, dostępne na YouTube, odwiedź jej profil na FB jakie metamorfozy przechodzą dziewczyny w 3 miesiące to się w głowie nie mieści

Gość CoTyNiePowiesz
wydłubuję paproszki z pępka i je zjadam :)

Gość BebeLily
ja karmilam i tylam, wiec to chyba nie norma, ze karmiac sie tyje. trzeba wyregulowac metabolizm, to b wazne

Gość CoTyNiePowiesz
nie dodają się posty znowu :o

Gość BebeLily
"chudnie" miało byc :)

Gość BebeLily
no wlasnie, cos z opoznieniem sie dodaje od jakiegos czasu

Gość mama dwulatka
Moze faktycznie warto skorzystac. Skoro bez ruchu i drastycznej diety 40kg to powinno mi sie udac :) nie chce zyc na samych wazywkach bo nie dam rady chce schudnac 32kg i do tego nie mam za bardzo jak cwiczyc wiec moze to jest wyjscie :) zasanawialam sie nad tym ale przynajmniej dostalam "kopa". Dzieki :)

Gość weweqwewqe
Skoro cwiczenia nie pomagaja chudnac to jak jedzac tyle ile mi potrzeba strace nadmiar? czy powinnam jesc mniej niz potrzebuje zeby organizm zaczal spalac zapasy? jak bedziesz jesc ile potrzebujesz nic nie stracisz, jak bedziesz jesc mnie to stracisz, najlepiej jesc tylko nieco mniej, ok. 300-400 kcal, wtedy utrata jest najb. efektywna, ok. 2 kg na mc

Gość mama dwulatka
Ale ruszac sie tez chce zeby kondycje jakas znosna miec. Nie chce miec zadyszki biegajac za dzieckiem ;)

Gość CoTyNiePowiesz
a moderatorzy totalnie nic z tym nie robią :o

Gość BebeLily
ja miałam diete ustalona na 1300 kcal, potem jak zrzucilam 10 kg to przeszlam na 1000 kcal. teraz troche przytylam w swieta wiec znowu dietka, ale na szczescie juuz wiem, o co w tym chodzi, wiec radze sobie. No wlasnie- czas na kolacje, ide jesc :)

Gość mama dwulatka
A treningi naprawde fajne na yt. I nawet dziecko moze probowac nasladowac :) dzieki wielkie :) wcale kafe nie jest takie zle jak mowia :)

Gość mama dwulatka
O tej porze kolacja? Dieta to dopuszcza? :)

Gość mama dwulatka
Moj facet mowi ze dieta cud to sex i glod ;)

tak jest ! no widzisz dietka , dużo sexu i można zgubić;)) ja polecam treningi z Mel B trwają one po 10 min na wybrana cześć ciała ,ale daja wycisk... jak mieszkasz z bloku ,wieczorami możesz wbiegać na ostatnie pietro po schodach i zbiegać . Żadnych diet drastycznych po prostu jedz to co zwykle tylko mniej :)

Gość mama dwulatka
No w bloku nie mieszkam. Ale nie mam jak sie stosowac do cud diety mojego Lubego bo on w delegacje jezdzi i zostaje sam glod a chce schudnac zanim zaczniemy starania o kolejne dziecko :)

Gość mama dwulatka
Do tego nie chce zeby sie ogladal za bardzo za innymi. Niby na mnie nie narzeka ale kazdy facet chyba chce miec ladna kobiete (taka ktora nie narzeka ;))

to zostają ćwiczenia tak jak wcześniej ktos wspomniał o Ewe Ch , ja o mel B wszystkie ćwiczenia znajdziesz na youtube tylko pamiętaj o rozgrzewce !!! zanim przystąpisz do tych ćwiczeń

Gość mama dwulatka
A jak dlugo sie rozgrzewac?

no tak z 5, 10 min najlepiej porozciągać , nogi szyje , kregosłup zeby tam nic nie strzeliło .. na własnych przykładzie wiem ze nie prawidłowo przeprowadzony trening moze zaszkodzic