Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamaamama29

Domowe spoosby na przeziebienie?

Polecane posty

Gość mamamamaamama29

Corka sie rozchorowala i ja zlapalam. Temp., glowa mi peka.Okropny kaszel i bol w klatce piersiowej. No i mnie trzesie. dOMOWE SPOSOBY BY WROCIC DO FORMY?

Gość Zbrojarz
Wyleżeć, wygrzać. Napar z kwiatów lipy, woda z miodem i cytryną. Nogi w miednicę z gorącą słoną wodą i do łóżka. Wygrzać aż w pocie będzie się pływać. Pod nosem posmarować olejkiem eukaliptusowym. Dwa dni góra i zdrowy człowiek.

Gość Dondondon
ja miałam ostatnio suchy kaszel brałam 2 syropy nic mi nie pomogło i przeczytałam w necie że na to jest dobry wywar z mleka, czosnku i masła wypiłam raz i jak ręką odjął naturalne sposoby są najlepsze wiele jest przepisów w necie

Gość mamamamaamama29
maz juz zrobil syrop z cebuli. wogole apetytu nie mam.

Gość Zbrojarz
O! Syrop z cebuli też dobry, uderzeniowo łatwoprzyswajalna witamina C. To raczej grypa a nie przeziębienie jak od córki zaraziłaś się ale to jak przy przeziębieniu robi się. Mleko z masłem i czosnkiem też dobre, gorące dużo płynu, pożywne (brak apetytu) plus antybiotyk z czosnku zapobiegawczo na powikłania przy grypie. Dużo pić a na brak apetytu (też mam w takich przypadkach z nim problemy) to np. naleśniki ze słodkim twarogiem, kanapki z sardynkami i siekaną cebulą, czasami kiwi czy mandarynke czy inny owoc, jakaś zupina rosół czy krupnik. Takie proste dość lekkie i pożywne. Mało na raz a często. Ja tak lubię jak chory jestem, trzeba pilnować jedzenia bo można nic nie jeść a bez jedzenia organizm jest slabszy, dłużej chorobę zwalcza i wolniej po regeneruje się.