Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emppuholic

rozstanie z przyczyn niecodziennych

Polecane posty

spotykam się z chłopakiem od 5 miesięcy. On jest cudzoziemcem. Początkowo wersja była taka że wyjeżdża po 1,5 roku. Wiedziałam o tym a i tak się zaangażowałam.. Teraz okazało się że ma szansę powrotu na swój stary uniwersytet (przyjechał do polski na studia w wyniku wielu czynników, niedawno wszystko się skomplikowało i nie ma już takich możliwości ja wcześniej). Planuje powrót. Za 2 tygodnie. W Polsce trzymam go tylko ja, u siebie ma matkę, przyjaciół, lepsze perspektywy na przyszłość. Niby już zdecydował że jedzie, spotkaliśmy się i zaczął się łamać. Doszło nawet do tego, że powiedział że zostanie. Ja rzecz jasna bardzo chce żeby został, ale... Jeśli zostanie jest duża szansa że nie dostanie dobrej pracy, będzie w zasadzie zależny ode mnie. I nie wiem co zrobić. Być totalną egoistką i naciskać żeby został (oszczędzę sobie bólu ale być może przekreślę jego przyszłość), czy go "puścić wolno" (przysporzę sobie wieeele bólu, ale on będzie miał o wiele jaśniejszą przyszłość)??

Gość barnej
niech ciapek wraca do siebie :)

no właśnie nie mogę.. Pomijając wszystko inne mam sprawę w sądzie która jest ważna dla mnie i nie mogę jej porzucić (nie karna tylko cywilna;))

no właśnie nie mogę.. Pomijając wszystko inne mam sprawę w sądzie która jest ważna dla mnie i nie mogę jej porzucić (nie karna tylko cywilna;))

niepowinniscie sie rozstawac skoro sie kochacie praca i pieniadze to nie wszystko...jak sie rozejdziecie oboje cierpiec bedziecie...a wyjechac zawsze mozecie cale zycie przed wami

"niepowinniscie sie rozstawac skoro sie kochacie praca i pieniadze to nie wszystko" xxx Kolejna od romansideł :-o Dziewczynko, miłość to nie wszystko a jak brak kasy, miłość się ulatnia szyyyybciutko.

Jakby chodzilo tylko o prace to on nie łamał bysie tak bardzo. Chodzi tez o jego matke ktora jest w zasadzie sama. On ma, i slusznie, poczucie obowiazku, ze jest odpowiedzialnu za nia.. Mi trudno sie nie zgodzic, ale tez jak kazdy przekladam moje szczescie nad szczescie obcej mi osobt

Dodam ze o brak pieniedzy martwic sie nie musimy, on pochodzi z zamoznej rodziny. Chodzi raczej o ambicje i marzenia o pracy zawodowej. Jest ambitny, nie wiem czy bedzie szczesliwy pracujac jako kelner. A wtedy jego niepowodzenia beda moja wina bo zostal tylko dla mnie

nastepna ktora leci na kase.nie twierdze ze pieniadze nie sa wazne ale nie powinny byc na 1 miejscu.a ty chyba masz inne wartosci na 1 miejscu.

nastepna ktora leci na kase.nie twierdze ze pieniadze nie sa wazne ale nie powinny byc na 1 miejscu.a ty chyba masz inne wartosci na 1 miejscu.

niech jedzie, a jak nadal bedziecie chcieli byc razem to za jakis czas ty pojedziesz do niego i moze tam sprobujecie zycia razem....

Gość kukuleczka kuka
a skad chlopka pochodzi? I dlaczego mialby nie pojechac, a Ty dojedziesz pozniej gdy juz powyjasniasz swoje sprawy.

Chodzi o to ze on w swoim kraju ma mame i szanse na lepsza prace. Ja w polsce mam rodzine (nie jednoosobowa), studia, sprawe sadowa. Moja rodzina potrzebuje mnie bardziej niz jego mama go. Nie jestesmy zamozni, jak skoncze studia chce wspomoc rodzicow, brata. Nawet w Polsce czesto musze walczyc o respekt i szacunek dla siebie. Nie wiem jak by to wygladalo w Jego kraju