Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarny Rycerz

Jaki macie stosunek do Kresów Wschodnich, które odebrano Polsce w 1945 roku?

Polecane posty

Co czujecie do Wilna, Lwowa czy Grodna? Co myślicie o Ostrej Bramie, polskich puszczach, wołyńskich polach czy Karpatach?

Do Lwowa mogę mieć sentyment,bo moja babcia tam się urodziła. Ale Tobie PiSowska (lub ONR-owska bądź młodzieżowo-wszechpolska) zakało i tak nic do tego! Skończ z tą swoją mocno prawicową ideologią,bo chyba trzeba będzie spytać modki,czy to właściwe forum na takie tematy :P

te. Xxx. Jak pies żre to nie szczeka. Jak żresz z PeOwskiego koryta to chociaż nie mlaskaj bo to wkurzające być zaczyna

Gość njun niezalogg
Rodzina mojego ojca pochodzi z Kresów, Lwów był urazona ambicją Stalina i osobiście zależało mu by najbardziej Polskie miejsce na Ukrainie Polsce odebrac

Gość bez emocji.........
moi rodzice ur tu,ja rownież ,więc żadnych emocji a tak przy okazji:zawsze przeszkadzało mi zaciąganie :ta jojku ,ta misku,ta czoho... nie cierpie chachłackiej mowy

Gość njun niezalogg
Natomiast podbije i odbicia są za nami. Etatyzm wkrótce też. Można spojrzeć na slowianszczyzne ponad podziałami i przestać zrec się o miedze do której każdy ma prawo i polak i kozak i hucul i tatar i lemek i rosjanin i litwin. Dość przelewania krwi niewinnej krwi dla władzy i pieniędzy elit.

@xxx: idz podkabluj do redakcji. Ps. nie kazdy kogo rodzina jest z Kresow jest prawicowcem, choc ja jestem.

Tak Maciek,to widać. Tak BTW,jak ta laska mogła Cię ze mną pomylić?Zresztą od razu dała sobie spokój,gdy stwierdziła pomyłkę :P

Gość Kresy uwazam za czesc Polski
ktora nam odebrano. Wygralismy wojne i zostalismy wycyckani z naszych ziem. Co z tego, ze Niemcow wyrzucili z zachod jak teraz wracaja i sie upominaja o swoje. A my sie sprobujmy upomniec. Moi dziadkowie zostawili na wschodzie ziemie, dom. Tu nic nie mieli, znow od zera budowali...

@Kresy uwazam: Polska niestety przegrala wojne. @xxx: no chyba cos tam kojarze, w kazdym razie ja tez sie dziwie jakby co;)

Gość 144 tysiace
taki sam jak do wszy która umosciła sie w szczecinie swini

Kresy są były nasze i powinny być nasze. Ale jest inaczej. Nie poszłabym na wojnę za Lwów.

Gość Bynio27
Ja nie miałem wtedy żadnego stosunku.

Ifcia,mała poprawka: BYŁY nasze,ale już nasze nie będą. Będziemy o nich myśleć z życzliwym sentymentem,jak o wszystkim miłym co było,a nie wróci.I do tego nalezy przywyknąć,bo to już nie te same Kresy co przed wojną.

xxx. Bo Rosyjskia rząd wie jak dbać o swoje terytorium.a Polski rząd robi wszystko żeby niemcy odzyskali swoje utracone po wojnie ziemie.. To jest Polski,niemiecki,rosyjsk czy izraelski rząd ???.