Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiepato

Odstawienie antykoncepcji

Polecane posty

Gość Kiepato

Witam! 3,5 roku brałam leki antykoncepcyjne (Jasminelle, Daylette) ale potem musiałam je odstawić ze względu na nadżerkę. Oczywiście po nich przytyłam, urosły mi piersi i źle się czułam ale tuż po odstawieniu było o niebo lepiej i w końcu moje libido się obudziło :) Lekarka powróciła do antykoncepcji w moim przypadku i jest to MERCILON. 4 dni temu zaczęłam trzeci listek. Chcę jednak odstawić teraz te leki. Przytyłam znowu, bolą mnie niesamowicie piersi, mam wilczy apetyt, libido jest równe 0 a do tego ta piekąca suchość w pochwie. Moje pytanie brzmi tak: czy mogę odstawić tabletki z dnia na dzień? nie boję się tego, że będę miała okres, zajdę w ciąże, że wszystko się rozreguluje i nie będzie punktualne. Proszę o pomoc!

Gość w ogromnym przelocie XV
"Oczywiście po nich przytyłam, urosły mi piersi i źle się czułam" Dla mnie nie ma w tym nic oczywistego. Jeśli tabletki Ci nie służyły to trzeba je było zmienić. "Moje pytanie brzmi tak: czy mogę odstawić tabletki z dnia na dzień? nie boję się tego, że będę miała okres, zajdę w ciąże, że wszystko się rozreguluje i nie będzie punktualne." Prosisz nas o pozwolenie?

Gość Kiepato
Nie proszę o pozwolenie, tylko raczej o pomoc, gdyż wiele stron podaje różne informacje, np. doczytałam się czegoś takiego: "przerwanie antykoncepcji można wykonać dopiero po wzięciu 11 tabletki z blistra" a nie jestem ginekologiem ani doświadczoną kobietą od rzucania antykoncepcji by sobie sama powiedzieć, że mogę z dnia na dzień czy np muszę czekać do końca.

Gość w ogromnym przelocie XV
A słyszałaś o tym, że do tabletek dołączają ulotkę? :o

Gość akakakaraka
Łatwiej będzie Twojemu organizmowi, jeśli odstawisz tabletki po skończeniu blistra w którego trakcie jesteś.. Po co rozregulowywać swój cykl?