Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LitlleHHgirl

Intymny problem

Polecane posty

Gość LitlleHHgirl

Mianowicie, od dwóch dni czuję niekomfortowe pieczenie i swędzenie pochwy , które nasila się podczas poruszania. Moja wydzielina jest lekko żółtawa, dość obfita, zauważyłam że co miesiąc zdarza się taka, kilka dni przed okresem. Biorę tabletki antykoncepcyjne od 3 miesięcy i pierwszy raz mam taki problem. Tak, wiem, najlepiej iść do ginekologa, ale ból jest naprawdę uciążliwy, tym bardziej że pojawia się tylko przy poruszaniu. Nie wiem jak sobie ulżyć w nim, może znacie jakieś sposoby?

Gość uppp
bez gina nie da rady -sama nie wyleczysz infekcji

zaraź parę osób, zawsze ci ulży jak pomyślisz, że nie tylko ty cierpisz

Gość LitlleHHgirl
Twoja rada była tak błyskotliwa, że aż mam chęć ją wykorzystać. Na Tobie

Gość misiaczek24
Tabletki antykoncepcyjne zwiększają ryzyko infekcji a w Twoim przypadku to infekcja bakteryjna o czym świadczą żółte upławy, koniecznie udaj się do ginekologa, bo domowe sposoby tu nie pomogą. Pamiętaj o probiotykach ja stosuje dopochwowy invag, który odbudowuje mikroflorę dzięki czemu chroni przed nawrotem infekcji, które często się zdarzają.

Gość agula8
niestety tabsy predysponują do infekcji. A przed okresem masz nasilenie bo wtedy własnie jesteśmy najbardziej narażone na infekcje/z powodu hormonów/. Na świąd i pieczenie może pomóc clotimazolum maść a na dłuższą metę probiotyk. Zrób sobie serie provagu/20 dni/, ja tak ostatnio brałam po antybiotyku i nie miałam żadnych problemów/wcześnej się zdarzały/.

Może to być właśnie od tabletek, może być też przyczyną antybiotyku - może brałaś ostatnio? Musisz iść do ginekologa bo sprawa wydaje się poważna. Ja miałam grzybicę. Musiałam brać antybiotyk z moim chłopakiem. Prawdopodobnie zaraziłam się kompiąc się nad zalewem w trakcie okresu... Więc dziewczyny, nawet jeśli istnieją tampony pod żadnym pozorem nie wchodźcie do wody i basenu podczas okresu...