Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuskajuzdrugiego

JAK NIE PRZYTYC W CIAZY??????????????

Polecane posty

Gość mamuskajuzdrugiego

Zastanawiam sie, jak one to robia :) Ja w pierwszej ciazy przytylam 16kg. Nie objadalam sie-zdrowo i racjonalnie sie odzywialam, przed porodem cwiczylam przez 4 lata non stop. Ostatnie 3 miesiace bylam juz gruba i zatrzymala mi sie woda w organizmie. A np ta Pani - nie lubie jej ale w ciazy wyglada bosko! - http://www.pudelek.pl/artykul/49270/popielewicz_na_imprezie_kilka_dni_przed_porodem_zdjecia/ Ona jest tuz przed porodem! Jak ona to robi, ze jest tak szczupla. Jestem w drugiej ciazy i boje sie ze znow tyle przytyje;(

Gość mamuskajuzdrugiego
swoja droga mam kolezanke-matke blizniakow a potem chlopca i ona cale zycie taka szczupla w dwoch ciazach rowniez. Czy to kwestia genetyczna???

Gość minipizza
niestety dużo ciężarnych głodzi się w ciąży, wiem to od p. ginekolog, widac to na wynikach badań. głupota kobiet. a ta to pewnie się głodziła, bo inaczej straciłaby pracę, dobrze płatną pracę.

Gość vinievienne
kobieta w ciąży powinna przytyc dla dobra swojego dziecka. a chyba każda kobieta chcę by jej maluch był zdrowy. Chudnąć i się głodzić można potem, po karmieniu piersią.

Gość mamuskajuzdrugiego
czyli zawsze przytyjemy przynajmniej te 10 kg w czasie porodu???

Gość adrianna19811981
Ja przytylam w ciazy...25kg ;( a jadlam tylko to co zdrowe, wszystko na parze, zero tluszczow i slodyczy. Wiec nie mam pojecia jak te panie z tv to robia....;(

8-10 kg to przytycie fizjologiczne. Waga dziecka wód łożyska itp. Jak się tyje mniej a wcześniej miało się prawidłową wagę to robisz krzywdę dziecku.

Gość stomatoloszka
ja przytylam w ciazy 7kg-praktycznie to bylo niewidoczne, jadlam normalnie a wszystkie moje kolezanki mi zazdroscily i gadaly zebym sie nie odchudzala w ciazy :/

Gość kokoszka123
ja przytyłam 24 kg, a jadłam normalnie, jestem miesiąc po porodzie, spadło mi 15 kg a ja nadal pocę się jak świnia i nie mogę założyć obrączki na palec. woda? nie wiem, ale wiem, że nie wszystko zależy od jedzenia,często są to hormony. i nie chodzi mi o to, żeby się tu pocieszać jakoś. no każda kobieta wygląda inaczej, tak nas natura stworzyła.

Gość ZawszeCiekawaaa
No tak to już jest że w ciąży sie tyje.. Niby nie powinno sie Przytyc więcej niz 14kg ale są kobiety które są obciążone genetycznie, zatrzymuje sie im woda w organizmie i tyja więcej. Róznie to bywa. Ale wiadomo że lepiej męczyc sie by schudnac po ciąży niż robić krzywdę dziecku. Np moja mama przy ostatnim dziecku prawie nic nie jadła bo zwyczajnie nie mogła a Przytyla 15kg. Ja jestem teraz w 34 tygodniu i póki co Przytylam 8kg a co będzie dalej to nie wiem bo to najważniejsze tygodnie zostały

Gość asdewq
ja sądzę, że jest to uwarunkowane genetycznie. Ja mam 170 cm i 62 kg. Moją pasją jest gotowanie, a co się z tym wiąże pojeść też lubię. Fakt, że zdrowo i dużo warzyw, ale słodyczy też nie odmawiam. Zawsze wydawało mi się, że w ciązy przy moich gabarytach i zamiłowaniach przytyję z 20 kg. Tym bardziej, że moja mama, będąc bardzo szczupłą osobą przytyła ze mną 25kg. Obecnie jestem w 31 tygodniu i przytyłam 6 kg niczego sobie nie odmawiając, ale nie mam też większego apetytu. Nawet lekarz ostatnio stwierdził, że trochę mało. Tego nie da się opanować i nie masię na to wpływu, tak jest i już. Pomijam sytuacje, gdzie ktoś się wręcz obżera wszystkim co widzi, ale to dla mnie jest głupotą.

Gość 7skulls to
oj laski to mnie pocieszylyscie....to moja pierwsza ciaza....nie chce tyle przytyc ;/

Gość 7skulls to
ja chce miec dziecko-masakra jak bede miala tyle przytyc....

Gość qwerasdfzxc
mozan nie przytyc, samemu w sobie rzecz jasna- ja przytyla ok 8/9kg, wiec to co wazy dziecko i jego otoczka... ale ja zdrowo sie odzywialam- warzywa, owoce, chude mieso z kurczaka, zadnych slodyczy, fastfoodow, tlustych i smazonych rzeczy .

Gość Ja przytlam
W pierwszej ciąży 7 kg a byłam szczupła przed ciaza. nie odmawialam sobie jedzenia , ale jadlam zdrowo, dużo warzyw, owoce ( ciaza przypadła na okres, gdy bylo dużo świeżych ), nie jadlam tłustego, niezdrowych przekąsek, ale jadlam często i głośna nie chodziłam. Musiał am przez większość czasu leżec, więc ćwiczeń też żadnych nie robiłam. Mino to nie przytlam dużo, a dziecko urodziło sie zdrowe. Teraz jestem w drugiej ciąży i myślę, że przytyje więcej, chociaż mam dużo ruchu i zaczynałam od podobnej wagi. Jednak zimowa dieta jest troche cięższa niż letnia, chociaż odżywiaj sie zdrowo.Myślę, że to ile sie przytyje nie zawsze zależy od odżywiania. Geny, hormony też mają duży wpływ. Poza tym dzieci też mają rożna wagę.

Gość takasobiejamala
hmmm ja tuz przed porodem wygladalam duzo szczuplej od niej i NIC sie nie oglodziam.. jadlam co tylko chcialam i kiedy chcialam.. ale jak nie bylam glodna to nie jadlam.. Bardzo duzo spacerowalam, chodzilam na uczelnie, w wakajce duzo na dworze robilam , ogolnie bylam caly czas w ruchu.. zaraz po porodzie wazylam mniej niz przed. Mam 155 i wazylam 43 kg i wyniki mialam w ciazy swietne i nic a nic sie nie glodzilam.. wydaje mi sie ze to kwestia indywidualna... Podobno ta sama kobieta w jednej ciazy nic moze nie utyc a juz w nastepnej kilkadziesiat kilo... No ale ja sie nie obrzeralam i nie pozwalalam sobie na zachcianki w srodku nocy, chyba ze rzeczywiscie bylam glodna

Ja przytyłam równo 10 kg.Do 9 miesiąca nie jadłam słodyczy i dużo chodziłam (przytyłam 6 kg)bo było lato i nie miałam co robić. W 9 miesiącu zaczęłam jeść słodkie i przytyłam jeszcze 4 kg.Lekarz mówił,że ok i że dobrze,że mocno nie tyję.Mały urodził się z wagą 3260.

Gość blablalalalala
duzo sie ruszac ok, a czy ktoras z was we czy we wczesnej ciazy mozna cwiczyc cwiczenia ewy chodakowskiej????

Gość niestety nie każdy może
się ruszać w ciąży :o

Gość gość
Jedz zdrowo, zamow sobie catering dietetyczny z opcja dla mam, najlepiej z www.fitandeat.pl od brzezinskich i bedziesz miala zapewnione zdrowe jedzonko, nie przytyjesz duzo, a maluch bedzie zdrowy. Ja korzystam i jest super.

Gość gość
ja wazylam 58 kg jak szlam do porodu , wszyscy sie dziwili ze tak slicznie wygladam , mam 163 cm wzrostu