Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łaj och łaaaaaj?

Dlaczego sernik mi opadl?

Polecane posty

Gość Łaj och łaaaaaj?

Zrobilam tak jak zawsze. Zamiast w kwadratowa wlalam w dwie keksowki Nie wyciagalam od razu po upieczeniu. Opadl. Jak mogl?????? Pyszny jest! I brzydki :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Łaj och łaaaaaj?
Ankieta przeprowadzona na bardzo niereprezentatywnej probie wykazala, iz powodem moze byc to, ze za bardzo sie staralam. Fakt, zalezalo mi. Jak slicznie wyrosl i byl taki rumianiutki i tylko go pozrec przez szybke w piekarniku, tak sie ucieszylam... A on... Jak mogl mi to zrobic?????? Jak mozna byc tak podlym!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Łaj och łaaaaaj?
Nikt nie ma sposobu na sernik? :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A ja pije wyłącznie mineralną
Dobry i łatwy sernik to gotowany serniki,który mozna zrobić na ciastkach,na biszkoptach,na kruchym spodzie lub napełniź masą serową babeczki polać czekoladą.Ten zawsze sie udaje i nigdy nia robi przykrych niespodzianek:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość keksówka nie jest
na sernik :( do tego musi być inna blacha dlatego opadł

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cincirdia
jestes beznadziejną kucharką idź i kup gotowca w tesco

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Łaj och łaaaaaj?
Hm... Na prosto postawione pytanie otrzynalam: - 4 propozycje przepisu na sernik - nie chce, mam swoj - rade z dupy 'keksowka nie jest na sernik' - zdarzylo sie pare razy, ze w keksowce pieklam, bo masy zostalo, a ona najmniejsza, nie opadl. Zreszta, co ma opadanie do foremki? Na logike, to wlasnie w wiekszej blasze by latwiej opadl - specjalne pozdrowienia dla autorki wpisu z 17.48 - jak nie nasz nic konstruktywnego do powiedzenia (napisania), to nie rozwieraj paszczy. Idz i sprawdz w szafkach, czy masz wystarczajaca ilosc gotowcow, by starczylo do nastepnej niedzielnej wizyty w CH. No i na tym chyba zakoncze przygode z kafeteria, strumienie glupoty na tym forum zbyt rwace sa, o tak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A czemu zawsze mi sie przypala a piecze tak jak moja teściowa, a w środku jest nie dopieczony?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość skarpetka22
ja mam zły piekarnik kupie nowy kiedyś piekłąm super ciasta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wszystkie ciasta, do których
sernik często opada, kiedy składniki, których używasz do pieczenia mają różną temperaturę wyjściową. Z tego powodu należy je wszystkie wyjąć odpowiednio wcześniej z lodówki. Poza tym należy owe składniki mieszać jedynie do połączenia, najlepiej szpatułką, aby nie napowietrzać dodatkowo struktury ciasta, gdyż wtedy własnie robią się w nim bąble powietrza i albo oklapnie po wyjęciu z piekarnika, albo jest nierówne. Najnowsza szkoła pieczenia mówi o pieczeniu w niskiej temperaturze, najpierw 150 stopni przez pół godziny, potem 120-130 stopni - godzinę. Czyli niska temperatura, za to dłużej, ZAWSZE!!!! bez termoobiegu. Wychodzą płaskie i równe, nie opadją. Oczywiście studzić można w lekko uchylonym piekarniku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wypróbowane Monia
Poczytajcie rady na mojewypieki. Ktoś dał linka wyżej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zbieraczka złomu
to tak jak z facetem nie doszedł i opadł

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zbieraczka złomu
mój zawsze wyrasta piękny i opada dupa blada!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×