Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytającaMamusia

wcześniaki

Polecane posty

Gość pytającaMamusia

Czy ktoś się orientuje od którego tygodnia ciąży, gdy dziecko się urodzi nie musi być w inkubatorze tylko z mamusią?

Gość jagoda 1898
chyba od 36

Gość mabelinka
mój urodził sie w 34 /35 był w inkubatorze tylko ze względu na to że ja byłam w cieżkim stanie ale sam oddychał

Gość pytającaMamusia
ale skończonego??

Gość pytającaMamusia
mabelinka a gdyby nie to to byłby z Tobą?? Bo ja obecnie jutro zaczynam 36 tc i mam wysokie ciśnienie, będą próbowali najpierw zbić lekami bo może to tylko nadciśnienie a jeśli nie to chyba cesarka, więc podejrzewam że byłabym w 36tc skończonym. I zależy mi na tym żeby mieć Maleństwo przy sobie.

Autorko,wszystko zalezy od wagi dziecka,jak rowniez od samoczynnego oddychania i wielu czynnikow np.ile dostanie punktow w skali apgar.Moja corcia urodzila sie jako wczesniak,ale miala odpowiednia wage i 10 puntow,wiec byla przy mnie.Jesli idzie o sama wage,to dzieciatko musi wazyc minimum 2 kg,zeby nie trafilo do inkubatora

Gość pytającaMamusia
nikt nie pomoże?

Gość pytającaMamusia
według usg z 15.01 ważył 2606g. Więc jest już chyba duży?? I termin z tego usg mam na 21 lutego

Gość pytającaMamusia
Dzięki. To już 36tc zaczęty do teraz nic się nie działo. w sumie teraz to ja szwankuje. Maleństwo według usg jest zdrowe. Boję się tylko cc ale najważniejsze zdrowie Małego i wytrzymałabym 24 godzinny poród jeśli miałabym gwarancje że będzie zdrowy.

Gość ja urodzilam w 34tyg plus 1 dz
i maly byl obserwacyjnei w inkubatorze ale niestety inkubator o niczym nie swiadczy z czasem okazalo sie ze wczesniactwo do dzis wychodzi nam bokiem :/ napiecie miesni bylo tragiczne mimo ze dziecko mialo 2900 i nie wymagalo inkubatora, poza tym jako wczesniak mial potworna zoltaczke wiec trzymaj go w brzuchu jak najdluzej co oczywiscie ze nei znaczy ze dzieic w terminei rodzone nei maja problemow

Gość ja urodzilam w 34tyg plus 1 dz
no i znow sie posty nie pojawiaja :/

Gość ojtam ojtam
ja urodziłam dokładnie w 36+6 - też miałam cc z powodu położenia pośladkowego a miałam rozwarcie już i wytrzymali mnie tydzień i zrobili cc - synek był 3290 i 55 cm i nie był uznany za wcześniaka - był jak zwyczajny zdrowy noworodek - w karcie wpisali mi poród w 38tc żebym nie musiała zaliczać tych wszystkich lekarzy co muszą wcześniaki..

Gość zanieeeeeeeeeeeeepokojonaaaaaa
jak wejdziesz w 9miesiac to juz jest ok

Gość jkdsh
tak naprawde to wszystko zalezy od stanu dziecka.. moja kolezanka rodziła 37 tydzien, ale dziecko trafiło do inkubatora, bo poddusiło sie w trakcie porodu. Ale Ty przy cc tego problemu miec nie bedziesz, ona rodzila naturalnie i urodziła dziecko sine, owinięte pępowiną, trafiło do inkubatora na kilka dni.. jednak cc to błogosławienstwo czasami :)

tzn jak wejdziesz w 3tydzien i dziecko nie jest uznawane za wczesniaka

mialo byc w 37tydzien:)

Gość rerekum kum
ja urodziłam w 33 tyg ciązy i maly leżał 4 dni w inkubatorze. jezeli niemowlę urodzi sie przed 37 tyg to wtedy jest wczesniakiem ale to nie oznacza ze musi lezec w inkubatorze. nic sie martw autorku, z tego co pisałać dzidzia jest juz duża, wszytko bedzie ok. cesarki tez nie masz sie co bac, inni płacą zeby miec cesarke a tobie zrobią za darmo:-)

Gość Moja córa nie była
wczesniakiem, ale urodziła się w 38 tc+0. Na dodatek ja mam długie cykle, więc termin tak naprawdę powinien być późniejszy. Urodziłam córcię naturalnie, wszystko super. Obok mnie była dziewczyna, której synek był całkowicie donoszony, z taką samą wagą jak moja córcia - 3100, urodzony przez cc i miał w pierwsej dobie problemy z oddychaniem. Bywa różnie.

Gość pytającaMamusia
ja zawsze chciałam naturalnie, ale wyczytałam na internecie że przy zatruciu ciążowym robią cc wcześniej, a że jutro idę do szpitala, najpierw będą sprawdzać czy to nie jest nadciśnienie a potem ewentualnie już inny szpital w większym mieście i wolę się o wszystko wypytać na zapas :)

Gość pytającaMamusia
a i według ostatniego usg z dzidzią wszystko wporządku jest. Poprostu boję się tego zatrucia.

Gość rerekum kum
ja tez zawsze chciałam naturalnie, może przy drugim sie uda:-)

Gość pytającaMamusia
u mnie drugie nie tak wcześnie, może uda się jednak naturalnie, najbliższe dni wszystko rozstrzygną :)

Gość ,ghjkm nbvcxdfv
to nie zawsze jest tak ze tylko wczesniak laduje w inkubatorze ,znam chlopca ktory wazac ponad 4 kg lezal w inkubatorze tydzien ze wzgledu na zachlystowe zapalenie pluc czesto dzieci lapia tez podczas porodu bakterie wiec nie ma nigdy pewnosci ze do inkubatora nie trafi.

Gość WQEFGBGT
W INKUBATORZE NIECH LEŻY DOP.ÓKI NIE UMRZE