Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulkskkaaa29

Strach przed pojsciem do pracy.Co sie ze mna stało?

Polecane posty

Gość anulkskkaaa29

Od 20 roku zycia pracowalam.4 lata potem ciaza i wcyhowawczy - 1,5 roku przerwy. Potem poszlam do pracy i kolejne 2 lata przepracowalam. Mialam dosc swojej pracy, mialam problemy zdrowotne i poszlam na zwolnienie a potem do pracy juz nie wrocilam- zwolnilam sie i do sierpnia siedze na bezrobociu. Niby szukam, patrze na ogloszenia ale nigdzie nie zloyzlam cv. Boje sie.Co sie ze mna stalo? Mial ktos podobny problem?

Gość spoko loko
Ja również się n=boję, tyle że ja nigdy nie miałam powaznej pracy. jedynie dorywcze byle jakie. I boję sie niesamowicie iśc do tej durnej pracy, boję się i nie umiem tego przeskoczyć. Nawet Cv się boję wysłać - więc to juz totalna porażka.

Gość Madame Czkawka123321
Ja mam 23 lata i nigdy nie pracowałem. Studiuje dziennie ale dopiero na 2 roku. Mieszkam z rodzicami i nie brakuje mi pieniedzy,. ale też nie wydaje nie wiadomo ile. Też czasem przeglądam ogłoszenia,. czasem wysłałem może z 5 cv do pracy przy inwentaryzacjach, ulotkach, ale nie odpowiedzieli. Jakoś nie ciągnie mnie do pracy. Może na wakacje gdzieś pójde. Boje sie tylko że po studiach nie znajde pracy

Gość lęk przez pracą....
ja mam to samo, 28 i nigdy nie pracowalam...

Gość anulkskkaaa29
a

Gość anulkskkaaa29
a ja pracowalam 6 lat. a tu nagle zmiana.

Gość spoko loko
lęk przed praca... - jak sobie radzisz z tym lękiem? Korzystasz może z jakiejś terapii? Ja nie wiem, jak sobie pomóc. To jest taki paraliżujący strach i lęk... Nikt, kto tego nie doświadczył, nie zrozumie. Czytam w internecie fora poświecone temu i wiem, że jest wielu ludzi zmagających się z takim problemem. Nie da się całe życie nie pracować. kurczę, mam już 25 lat! Muszę pracować, ale ten lęk jest nie do opisania.

Gość też bez pracy musze szukać
ja jestem po 30ce i w kilku kolejnych pracach miałam taki mobbing, że nie chce mi się już żyć. Po prostu szuka się kogoś do brudnej roboty i to najlepiej osobę, po której widać, ze się nie obroni a potem jak zrobi swoje to się ją wyrzuca. Potem na rozmowach kwalifikacyjnych padają pytanie: a czemu pani tu tak krótko pracowała? a czemu pani już tam nie pracuje?

Praca to nowe i trudne obowiązki. Strach przed nią jest normalny, ale nie może nas paraliżować. Pomyśl, że przy dziecku też miałaś nowe, zupełnie nieznane rzeczy do roboty i dałaś radę. W pracy nie powinno być gorzej. Zniechęcać może to, że nie chcesz robić to co robiłaś albo nie wiesz co chcesz robić ;)

Gość anulkskkaaa29
a

Gość lęk przez pracą....
nie radzę sobie, nie chodzę na żadne terapie, po prostu nie widzę siebie w żadnej pracy, mam silne lęki społeczne w ogóle. rodzice mnie utrzymują, ale ja dorabiam korkami i pisaniem prac, więc coś tam zarabiam, dokładam się do rachunkow, ale to są grosze, na swoje potrzeby typu ciuchy, kosmetyki mam. nie wiem właśnie co ze mną będzie i gdzie będę pracować bo jestem strasznie nieśmiala...

Gość lęk przez pracą....
...

Gość anulkskkaaa29
mozliwe. ze niewiem co bym chciala robic w zyciu mimo 29 lat na karku. jest jedna rzecz ale wiem ze nigdy nie bede w tym pracowac. To cos zwiazane z praca biuraowa, rachunkowosc. Np. praca w jakies spoldzielni- dzial rozliczen. Moze malo ambitne ale od zawsze lubilam papierki i rozne wyliczenia.

Gość anulkskkaaa29
z

Gość lęk przez pracą....
..

Gość anulkskkaaa29
z

Gość anulkskkaaa29
z

Gość też bez pracy musze szukać
trzeba się przełamać, bo życie w próżni społecznej też nie jest dobre

Gość anulkskkaaa29
m

Gość nvnvm
lęk przez pracą....-- moglabys podac gg?

Gość grecosmarcos
Boisz się, bo masz złe doświadczenia, poza tym jakie masz własne zdanie o sobie, pozytywne?

Gość vinki pinki
Anulka,ja rowniez boje sie strasznie wrocic do pracy. Mam 5 lat doswiadczenia, ale od 3 miesiecy nie pracuje, aby dokonczyc studia. Obecnie wysylam do bardzo wielu firm moje CV poniewaz zaraz koncze studia. I to nawet troche mnie wkrecilo;) Ale jak dochodzi do tego,ze zapraszaja mnie na rozmowe to od razu sie blokuje. Wczoraj mialam miec rozmowe, ale tak spanikowalam, ze rano zadzwonilam i powiedzialam, ze jestem niestety chora i czy mozemy przelozyc ta rozmowe. A chora nie jestem. Mysle, ze u mnie jest to zwiazane z traumatycznymi przezyciami w poprzedniej pracy, ktora byla bardz stresujaca i doprowadzila mnie do zalamania.

Gość alanuszkakaaaa
poprzednia praca mnie tak zniszczyla. ta ostatnia. boje sie ludzi w nowej pracy. tego gnojenia.