Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość neverever..

czy kobieta w ciąży może mieć dwie umowy? czy sumuje się wtedy godz.pracy?

Polecane posty

Gość neverever..

Mam pytanko. Moja kuzynka będąca praktykantką (3 - ost. klasa szkoły fryzjerskiej) ma umowę na praktykach, na których spędza 2 dni w tyg po 8h. Dostaje z tych praktyk niewiele, a dowiedziała się, że jest w ciąży, więc nasz znajomy chcąc jej pomóc uzbierać trochę pieniędzy na przyjście malucha na świat chce ją zatrudnić w swojej firmie, żeby popracowała dotąd, dokąd nogi i brzuch jej pozwoli :) (nie idąc od razu na zwolnienie, żeby zus nie kwestionował tego zatrudnienia, będzie tam pracowała naprawdę!). Na jaką część etatu może więc ją zatrudnić? Czy odlicza się te 16godzin z praktyk i może wtedy pracować zaledwie 24h? Czy może praktyki się nie liczą i może zatrudnić ją na pełen etat? Jest to praca biurowa (przed kompem bardzo rzadko) + obsługa klienta (do momentu kiedy nie uda się już zatuszować ciąży). Proszę o podpowiedzi. Będę wdzięczna!

Gość okaoka
można mieć 5 umów nawet. ale niewiem jak to z praktykami jest.ja pracuje w 2firmach.

Gość neverever..
rozumiem, można mieć 5 umów, ale co z czasem wykonywanej pracy w ciąży? czy godziny się sumują i musi to być max 40 godzin tygodniowo biorąc do kupy wszystkie zatrudnienia? I jak to jest z l4 ciekawi nas. Wtedy musi być wystawione do dwóch pracodawców? Może ktoś podpowie, kto się na tym zna?