Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stelllla

Jak zajść w ciążę /Nieregularne cykle

Polecane posty

Gość stelllla

Witam serdecznie, Napisze najkrócej jak się da. Moje cykle żyją swoim życiem. Przedostatni 59 dni, ostatni 28...bardzo chce zajść w ciąże. Jak teraz określić owulacje przy takich zachwianiach? Czy ktoś może coś doradzić. Teraz mam 18 dzień cyklu ale nie zaobserwowalam jeszcze plodnego sluzu. Współżylismy w 10 i 15 dc ale to napewno za wczesnie....:/Przeraza mnie wizja probowania przez miesiaca czy lata, zawsze zabezpieczalam sie zeby nie zajsc w ciaze..Nie wiedziala ze to az takie trudne :/ Proszę, napiszcie jak macie jakies wskazowki, albo ktos mial podobnie; Dziekuje z góry!!

Gość stelllla
Pominelam jeszcze kilka waznych informacji...Obserwuje śluz. Na razie nie rozpoznałam jeszcze płodnego. Po za tymi odchyleniami o których ostatnio napisałam zazwyczaj cykle są długości ok 35 dni ale zdarzają się też 40...Nie stosuje antykoncepcji już od ok 2 lat. Ale teraz dopiero zaczelismy sie starac tak na powaznie.

Gość wrozka ona
Witaj w klubie, u mnie rowniez nieregularne cykle, okres juz mi sie poltorej miesiaca spoznia ;/ Rowniez u siebie nie zauwazylam sluzu plodnego natomiast zauwazylam zmiany w szyjce macicy, musisz wziasc pod uwage ze nie kazda kobieta MUSI miec sluz plodny, wystarczy ze bedziesz miala inne objawy. Najlepiej idz do lekarza, bo mozesz sobie na owulke czekac pol miesiaca albo dwa tygodnie, nie wyliczysz, mozesz jedynie obserwowac sluz, temperature lub kupic testy owulacyjne.

a bylas u ginekologa dobrego? Takie długie cykle nie są normalne, byc moze masz coz z hormonami, wystarczy pewnie uregulowac sprawe i cykl sie ureguluje, bedzie Ci latwiej zajsc w ciaze. ewentualnie mozesz sie kochac dniami i nocami codziennie, w koncu trafisz w płodny dzien.....

Gość kichanka
ja podobny problem i wyniki wszystkie są dobre... moja ginekolog przepisała mi luteinę, ona normuje okres... mam nadzieję, że teraz jakoś "wstrzelimy" się w owulację ;)

Gość dziewczynoooo nie
panikuj to dopierovpoczatki staran bez przesady a przy nie regularnych cyklach owulacji nie da sie okreslic a co najwazniejsze mozesz jej wogole nie miec abo problemy hormonale lub nawet nie pekajace pecherzyki to nir sa zarty

Gość Perw mobilna
Oczywiście byłaś u lekarza? 😴

Gość Danka2801
Powinnaś iść do lekarza. Jak chcesz wyznaczać sobie dni płodne przy takich cyklach to może kup sobie mikroskop owulacyjny. Jest wielokrotnego użytku, może ci pomoże.

Gość tez mam nieregularne
cykle. Staraliśmy się ponad pół roku i nic. W końcu w jednym miesiącu kochaliśmy się codziennie i udało się ;)