Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szybsza niż ślimak na resorach

Świadczenie macierzyńskie i druga ciąża

Polecane posty

Dziewczyny, proszę o radę jak to jest z kolejnym macierzynskim następującym po pierwszym ..załóżmy że obecnie przebywam na macierzyńskim. W trakcie niego zachodzę w ciążę i wracam do pracy na kolejne powiedzmy 3/5 miesiace pracy. Jak będzie mi się liczyć kolejne wynagrodzenie macierzyńskie? Bo ogólnie jest to średnia ostatnich 12 miesięcy składek...a w przypadku gdy przez ostatnie miesiące brałam zasilek macierzyński? Czy to plus minus wychodzi to samo? Miała któraś z was taki przypadek?

Gość fsaasf
ja bym wolala wrocic do pracy i za 4 lata isc na macierzynski.

ale ja się pytałam zupełnie o co innego...dzięki ;) a ja chciałabym mieć już dwójkę za jednym razem i za jednym kłopotem w pracy..a nie wracać do pracy i znowu za 2 lata gdy już wpadnę w rytm pracy powtarzać sprawę....

Gość eeeeeekhmm
ja po macierzynskim poszlam na wyhowawczy i w trakcie wychowawczego zaszlam w kolejna ciaze. Przerwalam wychowawczy i poszlam na l4. Macierzynski drugi dostaje taki sam jak pierwszy. Miedzy ciazami ani jednego dnia nie bylam w pracy. ciaze w odstepie 23 miesiecy.

a to spoko... takie rozwiązanie też nie jest złe. Czyli przerywając urlop wychowawczy nie musialaś wrócić do pracy choćby na ten jeden przysłowiowy dzień?