Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Już nie mam pojęcia

Samochód mi nie odpala

Polecane posty

Gość Już nie mam pojęcia

o co chodzi? Rozrusznik sprawdzony, świece wymienione i dalej nic.

Gość 5555555554545
benzyna zamarzła 🖐️

Gość Już nie mam pojęcia
diesla mam :-)

Gość bezimienna_
czas zmienić akumulator:P

Gość inżynier serwisowy bann
Jakie auto. Jaki silnik. Jak świece to benzynówka. Więc wtryskiwacze itd odpadają. gaz ma czy nie? Proponował bym sprawdzić przepływomierz. Ale wtedy odpalał by i sie krztysił i gasł. Troche za mało danych.

Gość prawictwo pospolite141
akumulator naładowany ?

Gość 5555555554545
no to parafina w przewodach

diesla mam no i wszystko jasne .. benzynowe silniki o wiele łatwiej odpalaja w zimie niz diesle

Gość Już nie mam pojęcia
Ale akumulator jest naładowany. Przekręcam kluczyk i kręci, wszystko na stacyjce się pali. Kręcę tak długo, aż akumulator pada. Ale wtedy go ładuję przez noc od nowa.

Gość bezimienna_
to dziwne, tez mam diesla i mialam problem z odpalaniem w tamtym roku, akumulator wymienilam i w tym roku cyka:)a sąsiedzi się męczą:P

Gość Już nie mam pojęcia
,,inżynier serwisowy bann Jakie auto. Jaki silnik. Jak świece to benzynówka. Więc wtryskiwacze itd odpadają. gaz ma czy nie? Proponował bym sprawdzić przepływomierz. Ale wtedy odpalał by i sie krztysił i gasł. Troche za mało danych." k Na 100% diesel. Nie ma świec? A na warsztacie powiedzieli,że je wymienili :-( Silnik ponad 3 litry, Grand Cherokee. Stoi na warsztacie, ale oni tam nie wiedzą co jest. Niby wszystko ok, a jednak nie odpala.

Gość Już nie mam pojęcia
,,Ale wtedy odpalał by i sie krztysił i gasł." k Tak mi robił wcześniej, ale jak go przetrzymałam na wysokich obrotach i się rozgrzał to i pojechał.

diesel ma świece żarowe I nie prawda że diesel gorzej odpala w zimie. Diesel jest znacznie mniej awaryjny. Ale przez zmowę itd musieli go zepsuć. Najpierw zepsuli 2 masem potem ekologią. Silniki tdi czy SDI są NIE DO ZAJEBANIA i każdy mechanik ci to powie. Polukaj filmiki na YT ludzie na frytkach jeżdżą. Jedyne co robisz to grzejesz świece 2 razy dla oszczędzenia silnika i lepszego odpalania. Jak w serwisie nie wiedzą to albo ciulowy serwis albo dziwna usterka. Powinni podpiąć go pod interfers i wiedzieli by wszystko. W benzyniaku często to przepływomierz. W dieslu sonda lambda lub czujnik położenia wału.

Jak mówisz że się krztusił to jw. Innych możliwosci nie ma. Albo coś z spalinami i odcina silnik. Albo za mało powietrza i odcina. Przy czujniku położenia nie krztusiło by sie. Tzn albo jechała byś nagle coraz mniej mocy i stoisz. Albo staneła byś na parkingu chcesz odpalać i nie odpalisz za nic.

Gość Już nie mam pojęcia
Jak już odpali i gdzieś pojadę to potem bez problemu odpala za pierwszym razem, do czasu, gdy długo nie stoi. Zapytam ich o tę sondę i wał. To nie serwis, taki mały warsztat, ale zawsze mi w nim dłubali i było ok.

Gość Już nie mam pojęcia
Dziękuję za cenne podpowiedzi.

autorko przyczyna mogą byc swiece żarowe czy filtr paliwa .. jesli nie wymienialas filtra paliwa to to zrób

I nie prawda że diesel gorzej odpala w zimie. prawda

Równolegle ze swiecami i filtrem paliwa powinien być też wymieniony filtr powietrza, niedrozny zmniejsza przepływ powietrza i zatrzymuje wilgoc sprawdz ten stan napedu rozrządu , w czasie rozruchu zimnego silnika pompa i walek stawiaja opor , byc moze trzeba wymienic pasek rozrządu

jesli masz uzywanego diesla i nigdy nie wymieniałąs paska rozrzadu to powinnas to zrobić .

Rozrządu bym sie tu nie doszukiwał. raczej FAPA itp. Wiesz jak to jest jak nie widzisz auta i nie wiadomo kto jeździ to mechanik też nie wie. Skad mają wiedzieć czy filtry wymienione. Sam taką firmówkę po kobiecie dostałem. I coś nie tak i nie tak. Potem sie okazuje że filtr gazu był nie wymieniony 6 lat. Tutaj jw. Szukał bym czegoś w spalinach. Bo kto jeździ jeepem na autostradzie? Więc gdzie się Fap miał wypalić.

przyczyn może być wiele.może to być uszkodzony zaworek zwrotny w pompie paliwa i dupa.jak postoi dłużej to całe paliwo z układu wraca do zbiornika.zanim uzupełni się ulład to i akumulator się konczy.sam robię swoje auta i problemu niemam

do inżynier. Poprzedniej zimy tak mi pompę paliwa złapało że pasek na pompie o 3 ząbki przeskoczył. Co ja wtedy nie sprawdzałem.filtry.wtryski.ciśnienia.dopiero jak zajrzałem do rozrządu zajrzałem i się wyjaśniło

Gość Już nie mam pojęcia
Dochodzę do wniosku,że nie ma to jak stary samochód, bez tej całej elektroniki. Podnosisz maskę i wiesz o co chodzi. A jak nie odpala to kopa w rozrusznik i gra :-)

Gość aaaadsdfggdswa
kąt wtrysku, kompresja na cylindrach.

aaa.itd. Jak pisałem że na pompie pasek mi przeskoczł to o czym ja pisałem jak nie o kącie?

Gość Już nie mam pojęcia
Problem sie rozwiązał - ktos ukradl auto :(

Gość aaaadsdfggdswa
a kogo to obchodzi

Gość htotyyuyt
tlrp[lt;t