Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Farba do włosów

Zdublowany numer nadania przesyłki zagranicznej?????

Polecane posty

Nadałam dzisiaj przesyłkę poleconą priorytetową do Włoch. Przyszłam do domu z poczty, sprawdzam na śledzeniu przesyłek czy została wbita już (pracownica przy mnie nie wbijała, zazwyczaj to robi przed zamknięciem poczty o godz.15, ja byłam po 13). Jakie było moje zdziwienie kiedy po dobrze wpisanym numerze nadania wyświetla mi informację że przesyłka została nada wczoraj do Stanów Zjednoczonych, waga 0.612. Ja wysyłałam dzisiaj do Włoch, waga 0.160. Byłam wyjaśnić sytuację, pracownicy nie wiedzą skąd takie dane, gdy przyszłam na pocztę przesyłka nie była wbita jeszcze, powiedzieli że dopiero będą wbijać. Co ja mam zrobić w tej sytuacji?? Czy to możliwe że pod jednym numerem nadania są 2 przesyłki??? Co najlepsze wysyłałam jeszcze krajową i jest wbita w komputer a ta zagraniczna dalej wisi jako wczorajsza i do innego kraju.

Gość xvxc
dalej wyjaśniać na poczcie, w końcu to ich sprawa.

Gość bliźnięta jednojajowe
na poczcie to sie cuda dzieją :classic_cool:

Gość ja nawet nie wiedziałem
Powinni zmienić numer przesyłki. Absolutnie żaden numer nadania nie może być zdublowany. Wyjaśniać, drążyć sprawę i męczyć na poczcie.

Ale ja już nic nie mogę zrobić, przesyłka poszła w świat, babka nie chciała wierzyć na poczcie, nawet kierowniczka, prosiłam żeby sprawdziły, zwróciły uwagę na datę, wagę, kraj, że nic się nie zgadza, że przesyłki jeszcze nie wbijały do komputera a są o niej informację. Ale czego się mogłam spodziewać jak kierowniczka/naczelniczka nie wie nawet jaki to skrót kraju US :(

A numeru nie mogły zmienić bo mówiły że nalepka świeżutka była i nie odrywały z innej przesyłki. Ja myślę że dzień wcześniej nadawała do Stanów list, i dała kartkę z nalepkami pod czytnik a wczytało inną (moją) i stąd te cyrki albo się pomyliła przy wpisywaniu ręcznym. Półtora miesiąca miałam sytuację że nie wpisała mi 1 cyfry ale sama doszłam do tego jakiej brakuje. Musiałam reklamować przesyłkę bo długo nie dochodziła, i ciekawa jestem co by zrobiła jakbym nie dopisała sobie sama tej brakujacej.