Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Edyta Rebuś

Czy farbowane farbą włosy mogę pofarbować henną?

Polecane posty

Gość s p3
można.Zielony kolor ?absurd.Ważne jest dobranie koloru.Henna(ciemna) i Chna (żółtawa, jaśniejsza) to proszek.Po zmieszaniu w proporcji można było uzyskać na włosach blond od jasny blond do ciemny brąz, czarny.Ale raczej nie rozjaśnia włosów, za to rozjaśnia rumianek.Chna, henna pozostaje na włosach do scięcia.W tubkach są zestawy mniej naturalne, wygodniejsze, z jakimś dodatkiem farby chemicznej.Są też takie w torebkach, blond tycjan to rudy, blond naturalny to ciekawy blond bez rudego.

Gość łąki pola lasy
00:10 [zgłoś do usunięcia] Czarna Izabella "Henny NIE UŻYWA SIĘ na farbowane włosy" ­ można, można, a ty się nie znasz, a wypowiadasz.

Gość dorianhel
Ja używam henny od kilku lat. Musisz odczekać co najmniej miesiąc od ostatniego farbowania chemicznego. Polecam ci hennę firmy Khadi http://www.khadi.pl/naturalne-farby-do-wlosow ja używam jej właśnie od kilku lat. naprawdę świetnie kryje i już po kilku razach zauważasz że w zasadzie nie zmywa się tylko odrosty. Ale włosy bardzo mi się poprawiły super blyszczą. Dodam że kryje też siwe włosy

Gość sskjskjskjs
to prawda, ze henna odżywia włosy?

Gość ewikkks
Prawda :)

Gość lola :)
A można uzyskać jasny rudy? Czy tylko same czerwienie, bordo, burgundy i żarówiaste rudości?

Gość lola :)
?????????????????

Gość Klementyna ;***********
cześć, czy nie orientujecie się czy np. mogłabym szaleć z tymi kolorami (choć jest ich niewiele :P)? chciałabym np. pofarbować włosy henną jasny brąz, a później po kilku tygodniach spróbować np. rudości ;) czy włosy się poniszczą? czy efekt się nie popsuje? ­ i najważniejsze pytanie: czy ta henna się spłukuje w 100%? ­ Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)

Gość seeessstercja
Możesz eksperymentować, pamiętając, że kolor da się uzyskać tylko ciemniejszy od aktualnego. Henna to farba trwała, nawet bardzo trwała i włosów nie niszczy (przeciwnie, odżywia).

Gość Klementyna ;***********
seeessstercja - Tak ale wszędzie piszą, że henna się spłukuje, więc zastanawia mnie to jak bardzo potrafi się spłukać? :P

Gość Wklejam z innego wątku:
11:41 [zgłoś do usunięcia] henna Khadi sama natura Khadi słynie przede wszystkim z całkowicie naturalnych farb do włosów. Zioła w nich zawarte pochodzą z najlepszych części zbiorów, są suszone i bardzo drobno mielone. Z tego względu Khadi należą do najlepszej kategorii farb - Body Art Quality. Farby BAQ są doskonałe do koloryzacji włosów, gdyż dzięki bardzo drobnemu przesianiu lepiej barwią włosy, są łatwe w aplikacji ­­­­­­­­­­­i po procesie farbowania szybko się je spłukuje.

Gość czyli się spłukuje czy nie?
piszcie :O

Gość czyli się spłukuje czy nie?
:(:O

Gość izkkka
Nie spłukuje się.

Gość izkkka
"i po procesie farbowania szybko się je spłukuje. " czyli łatwo się spłukuje mieszankę do farbowania. Ale sam kolor jest bardzo trwały i się nie wypłukuje. Tu o sposobach usuwania henny jakby ktoś potrzebował: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/usuwanie-henny,t1219.html

Gość tylko do 24 godzin...
ale to usuwa hennę tylko do 24 godzin...

Gość słoneczko ;)))
a jeśli mam włosy farbowane na blond i mysi, ciemny blond odrostu to henna nie zabarwi mi części farbowanej na kolor zielony?????

Gość hbjhbjhbjhbjb
a jasny rudy wyjdzie? mam odrosty w kolorze ciemny blond a resztę włosów w jasnym blondzie, ale najważniejsze: czy henna równo pokrywa i odrosty jak i włosy farbowane?

Gość kalyopy
U mnie nie było różnicy, ale robiłam nie rudy, a ciemny brąz na włosach naturalnie myszowatych a chemicznie zrobionych na jasną czekoladę. Jeśli masz wątpliwości to zrób próbę na małym pasemku od spodu włosów, tak jest najbezpieczniej. A jasny rudy na blondzie przy użyciu henny z jatrophą powinien wyjść ładnie :)

Gość india :)
cześć dziewczyny, ja jestem blondynką z mysim odrostem czy henną uzyskam taki kolor włosów http://img257.imageshack.us/img257/9900/14066.jpg ? Czy może lepiej zrobić rudy kolor farbą u fryzjera, a przy kolejnych odrostach pofarbować włosy henną? może wtedy wyjdzie ładniejszy odcień rudego?

Gość podłączam do pytania Indii :)
:)

Gość gość
Hennowac mozna farbowane wlosy, i mozna tez farbowac hennowane. Nie mozna rozjasniac indygo, bo wychodzi zielen. W brazowych mieszankach, np z Khadi, jest indygo, wiec takich wlosow nie mozna juz rozjasnic, bo wyjda zielone. Trzeba patrzec na sklad. Ale mowie JEDYNIE o czystych ziolach, bez domieszek chemicznych. Wiecej info tutaj: http://henna-miksologia.blogspot.co.uk/p/bezpieczenstwo.html