Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hepatillll

pewnie umrę uważajcie gdzie sie leczycie

Polecane posty

Gość przyszłam narzekać
pierwsze słysze o kłopotach z oczami przy reumatoidalnych problemach... 10 lat z lekarzami i nikt mnie nawet o oczy nie zapytał :) badania pójdę zrobić w przyszłym tygodniu jak tylko wpadną mi jakieś pieniążki, głupio może to zabrzmi, ale chciałabym żeby to było to... przynajmniej znałabym przyczynę i w końcu mogła zacząć się leczyć na coś konkretnego:) Dzięki wielkie :)

Gość znowu 10 osób pisze..,,,
lepiej dla Ciebie aby to nie było to i pogadaj z lekarzem mozę jakimś innym aalbo LPK może Ci da skierowanie na bezpłatne badania. tak oko to staw też byłem zdziwiony poczytaj sobie.

"Reumatoidalne zapalenie stawów (RZS) może również manifestować się objawami ze strony narządu wzroku są to m.in. zapalenie nadtwardówki i twardówki, które może doprowadzić nawet do perforacji gałki ocznej, a także zapalenie rogówki, zapalenie naczyniówki oraz zespół suchego oka."

Gość do znowu 10 osób pisze..,,,
po 1 pisze sie Borelioza nie bolerioza,po 2 dokladnie wiem jak wygladaja takie badania,najpierw idzie sie do przychodni na badania z krwi-zwykle koszt-ok 80 zl dopiero jak to badanie cos wykryje kieruja cie do szpitala i tam robia dalsze badania,na wynik czeka sie miesiac,na neuroborelioze robia punkcje,co jest bardzo niebezpieczne i nie zgodzilam sie na to,nie mialo to sensu bo leczenie dla kazdej boreliozy jest takie samo.chyba ze ktos sie zdecyduje na niestandardowe leczenie metoda ILADS ,wiaze sie to jednak z ogromnymi kosztami,ta metoda lecza tylko prywatni lekarze,pozatym lyka sie garsci antybiotykow codziennie,wiadomo robi sie przerwy ale ogolnie ta kuracja trwa od roku wzwyz.W szpitalu uzywaja standardowa metode,2 tyg dozylnich antybiotykow i wypis do domu...i oczywiscie kontrole co 6 mies.No chyba ze ktos sie zdecyduje i spi na pieniadzach moze sobie te "dokladniejsze" badania zrobic prywatnie od razu-koszt ok 750zl.Dlatego ja praponuje najpierw isc na to "mniej dokladne" badanie,czekac 1 dzien na wynik i koszt mniejszy."schorowana" leczy sie juz od dobrych kilku lat wiec cos by jej napewno to badanie wykrylo.Gorzej z wczesna borelioza.To jest tak samo jak u kobiet w ciazy,tam wzrasta hormon hcg i czym starsza ciaza tym jest go wiecej,w boreliozie jest tak samo,czym starsza,masz wiecej tej trucizny i wiecej narzadow atakuje.Przyszlam narzekac-powodzenia zycze,jakbys mogla napisz w przyszlym tyg co wykazalo badanie,topik dodam sobie do ulubionych.Jeszcze jedno-borelioza jest nieuleczalna.

tak mój bład borelioza oczywiście. zapytałem jak to jets z tymi badaniami i widocznie są rózne bo osobie z która rozmawiałem robili i czekała na wynik miesiąc (tych pierwszych) byłą wtedy w szpitalu wiec gdyby dało się zrobić badania w dobę to nie trzymali by jej tam 2 tyg. i nie leczyli na różę. być może dlatego że podejrzewali świeżą boreliozę. tych z kręgosłupa nie robi się każdemu zależy jaki ma się typ boreliozy(są trzy rodzaje wirusa).leczenie też jest różne w zależności od typu jedni mają antybiotyki tylko raz inni co pól roku itd. oprócz punkcji robi się jeszcze tomografię ale to zależy własńie od diagnozy we wcześniejszych badaniach jeśli ktoś ma spowolnione ruchy czy klopot z drżeniem lub drętwieniem kończych to najprawdopodobniej ma ten najgorszy typ atakujący mózg.

Gość gość
nie znam szczegółów Twojej historii choroby, ale piszesz, że "masz poważne uszkodzenie wątroby",a zaraz później, że lekarz podejrzewa dopiero zapalenie, a nie że jest jego pewien. podwyższone wyniki aspat i alat nie świadczą od razu o "poważnym uszkodzeniu wątroby". mogą być podwyższone nawet po błędzie żywieniowym. z naczyniakiem można żyć.

Gość gość
Ja teraz postanowiłam wykupić pakiet medyczny w LuxMedzie. Naprawdę nie ma co narzekac, bo masz łatwy dostep do lekarzy, masz swój panel z którego korzystasz przez internet, wiec nie dzwonisz na infolinie tylko umawiasz sie na wizyty przez internet. Wszystko prosto i łatwo. Szczerze polecam.

Gość gość
Ja tez uważam ze lepiej jest sobie wykupić taki pakiet w centrum medycznym niz czekac na lekarza na NFZ miesiącami, a koniec końców i tak nieraz trafiasz prywatnie.

Gość gość
Nie mozesz tak zaraz mówic. Tak naprawde przecież jest jeszcze inne wyjście jak własnie inni polecają - wybór odpowiedniego pakietu medycznego. Tu bez problemu przynajmniej ja dostaje sie do lekarza.

Gość gość
Według mnie mozesz pomyslec też o pakiecie w LuxMed. Dla mnie to strzał w 10tkę, bo na przykład w Warszawie maja dużo przychodni i ja nigdy nie miałam problemu z dostaniem sie do specjalisty.

Gość gość
Korzystam bardzo często z portalu pacjenta i musze powiedzieć ze faktycznie to duża wygoda i ułatwienie. Naprawde polecam.

Gość gość
Fajnie ze teraz na wizyte do lekarza mozna zapisac sie łatwo przez portal pacjenta. To dużo ułatwia.

Gość gość
To prawda, czasami ten czas oczekiwania na wizyte jest bardzo długi. A przecież jak masz wykupiony taki pakiet medyczny to na pewno o nic nie musisz sie martwic. Polecam. My na stomatologa nie musieliśmy czekać długo.