Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdziwionaaa

Dostalam okres 7 miesiecy po odstawieniu tabletek...

Polecane posty

Gość Zdziwionaaa

Czy to normalne? Juz mialam isc do lekarza a tu taka niespodzianka. Tabletki bralam zaledwie kilka miesiecy ale w miedzyczasie zmienilam na silniejsze. Mialam straszne skutki uboczne. Po odstawieniu mialam rozne problemy zdrowotne, musialam zmienic diete na zdrowsza, schudlam troche. W przeszlosci mialam juz rozne problemy z nieregularnym okresem. Czy to wszystko jest ok czy powinnam się martwic?

Gość hh666
Śmieszna jesteś, dopiero po pół roku zauważyłaś że coś jest nie tak? Masz kompletnie rozwalony organizm, który już nie potrafi działać, pewnie masz niedobory hormonalne i niepłodnośc. Za późno już na leczenie.

Gość Zdziwionaaa
Podobno okresu mozna nie miec do pol roku po odstawieniu. Obserwowalam organizm. Poza tym do niedawna mialam bardzo duzo stresu w pracy, duzo tez podrozuje. Okres wrocil teraz po porzadnych wakacjach. Myslisz, ze jest aż tak zle?

Gość hh666
Jest bardzo źle, może janiki już nie produkują hormonów i czeka cię menopauza. Jest coś takiego jak przedwczesne wygasanie czynności jajników, od tego nie ma odwrotu.

Gość hh666
Nie wiem skąd masz informacje, że to narmalne nie mieć okresu prze pół roku, to nie jest normalne!!! Ja po odstawineiu tabletek okres dostałam przedwcześnie a potem wszystko się ustawiło i jest jak w zegarku, czyli organizm działa, produkuje hormony. A u ciebie są poważne zaburzenia.

Gość Zdziwionaaa
Wiesz, od zawsze mialam problemy z miesiaczkowaniem. Lekarze od razu przepisywali mi antykoncepcje... No nic, zobacze co bedzie za miesiac.

Gość cozanieodpowiedzialnosc
O Boże o Boże !!! Jesteś nie odpowiedzialna ja ide do gina jak mi się 3 tygodnie spoznia a ty po pół roku :/

Gość sasssssaasss
Ja też jak autorka od zawsze miałam problemy z okresem, więc mi też przepisywali różne pigułki antykoncepcyjne. Jeśli ona miała problemy przed przyjmowaniem antykoncepcji to widocznie taka jej uroda. Mi ginekolożka powiedziała dokładnie to samo.

Ja po 6 miesiącach dostałam po odstawieniu - wiem powinnam pójść do ginekologa ale bałam, że powie mi, że nie mogę mieć dzieci... Tabletki brałam prawie 3 lata. Teraz mam co miesiąc ale nie regularnie. Chodzę do ginekologa mówi mi że mogę już tak po prostu mieć. Moja mama też miała okres nieregularny jak była młoda. Nie biorę tabletek już prawie 1,5 roku i ostatnio chcę znów zacząć je brać ale mój chłopak nie chcę ze względu na ich szkodliwość.

Gość Zdziwionaaa
Mialam tak od zawsze. Po pierwszej miesiaczce w zyciu na kolejna czekalam chyba z rok, poszlam do gina, dala mi tabletki anty. Po drugim podejsciu do tabletek (wtedy juz w wiadomym celu), po ok. 2 latach brania odstawilam I mialam cykle 21 dniowe (regularne ale tak, takie krotkie!). Teraz to, co wyzej. Fajnie, ze nie jestem sama bo dzieci nie mam I na razie nie planuje ale kiedys chce miec.

Gość Zdziwionaaa
SayHello - ja juz raczej nie mam zamiaru brac zadnej doustnej antykoncepcji. Za duze zamieszanie w organizmie dla kogos, kto ma takie wahania hormonalne jak ja. Moze gdybym miala regularne miesiaczki to bym sie zdecydowala. Tak to nie wiem nawet jak moj organizm dziala bez zadnych hormonow bo co pojde do gina to tylko tabletki I tabletki, wiec jestem albo w trakcie brania albo tuz po zakonczeniu. Mam zamiar dac mojemu organizmowi odpoczac.