Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość huohrf

dentysta a nfz

Polecane posty

Gość huohrf

czy chodzicie prywatnie czy panstwowo do dentysty?? mam problem bo wyrasta mi źle ząb co to strasznie boli i nie wiem czy isc prywatnie gdzies czy do przychodni

pierw idź na nfz,przegląd zrobisz i dowiesz się co jest grane,jeśli chodzi o zęby mądrości to bez interwencji chirurga się nie obędzie,oszczędzę ci szczegółów.

Gość huohrf
a powiesz mi jakies szczegoly? wyrósł mi fatalnie az mnie policzek boli

idz państwowo, jak się dostaniesz to po co przepłacać? pacjenta z bólem przyjmuje się w dniu zgłoszenia

Gość nie ma reguły
na nfz spieprzą i prywatnie też potrafią spieprzyć, kwestia do jakiego trafisz lekarza. Generalnie jak nie masz opinii to tylko możesz polegać na znajomych, którzy doradzą. Jeśli jesteś z warszawy to mogę Ci doradzić lekarzy fachowców, ale nie na nfz tylko prywatnie. Oni nie pracują na nfz.

Gość nie ma reguły
postraszyła Cię z tą ósemką. Różnie to bywa, czasem indzie gładko czasem nie, najgorzej jak ząb zatrzymany w szczęce, ale wszystko do zrobienia, jak jest hardkorowo to można nawet zwolnienie dostać po takim zabiegu. :-)

moja siostra ma ten problem.była pierw na przeglądzie na nfz,lekarka powiedziała co się dzieje,kazała zrobić prześwietlenie i na podstawie foto dała skierowanie do chirurga,była w klnice państwowej i ma już termin wyznaczony na zabieg,mn więcej wygląda to tak że dają znieczulenie,rozcinają dziąsło i wybijają zęby dłutem,makabra,ale cóż? wybór,prywatnie czy nfz zależy od ciebie,może dentysta coś poleci?ale jak ktoś już tu zauważył wcześniej,wszędzie mogą zrobić dobrze lub zpiep.rzyc,reguły nie ma.

czarny kot, nie strasz dziewczyny, zatrzymana ósemka bywa koszmarem, ale nie róbmy z tego masakry piłą mechaniczną ;D dodam tylko że zatrzymanych ósemek nie chcą zazwyczaj usuwać w prywatnych gabinetach.

Gość termorka
z tego co się orientuję w centrum medycznym Vita-Medica można w ramach nfz leczyć swoje żeby, i ogólnie się leczyć ;) sama wstawiałam tam implanty zębowe, ale prywatnie byłam, mają siedzibę na ul Kłoptowskiego i w Sulejówku