Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę się marttwięę

16 mc i dziecko jeszcze nie chodzi

Polecane posty

Synek ma 16 miesięcy i jeszcze nie chodzi. Raczkuje tak szybko, że nie mogę za nim nadążyć, chodzi za pchaczem, przy łóżeczku, jak się tylko czegoś lub kogoś trzyma. Wejdzie wszędzie, na fotele, parapet się podciągnie, na łóżko, z łóżeczka czasami górą wyjdzie, robi przewroty do przodu, a chodzić nie chce. Sam stoi np: 4 minuty i potem na czworaka. Uprzedzam Wasze pytania, byliśmy u pediatry, ortopedy i nikt nie widzi nic złego. Pediatra mnie pocieszała, że jej córka zaczęła chodzić jak skończyła 17 mc. Chciałabym, żeby już chodził.

Gość gtvfr bn
dziecko ma czas do 18 mc wiec daj mu jeszcze 2 mies a potem sie martw. zaloze sie ze zacznie chodzic. spokojnie

no jak nie chodzi jak chodzi tylko nie biega sam piszesz, ze chodzi przy meblach, ustoi chwilkę, więc tylko czekać aż sie odważy

Gość dziewczyny słuchajcie
dobrze, że raczkuje ( tzn, że z nauka problemów nie bedzie -uczyłam sie o tym na zajęciah z rehabilitacji ). Każde dziecko zaczyna chodzić w innym wieku więc spokojnie. Rodzice mówili, że jak byłam mała to chciałam chodzić. Wstałam, upadłam na pupe i chyba mocno bo zaczełam płakac i przez kilka miesięcy nie chciałam juz uczyć sie chodzić...

Gość mysle ze nie masz sie czym mae
Nie martw sie, na pewno niedlugo zacznie chodzic sam tym bardziej, ze chodzi przy meblach. To tylko kwestia czasu. Moja ma 13 m-cy i pierwsze kroczki zrobila w Sylwestra, teraz juz ladnie chodzi, ale wczesniej chodzila 2 m-ce przy meblach. A Twoj synek od dawna tak chodzi?

Sam właśnie nie chodzi. Trochę nie mogę już słuchać teorii koleżanek, że może coś mu jest ... Wiecie jak to jest.

Ze 3 miesiące chodzi przy meblach, raczkuje od dawna, tylko raz mężowi właśnie porządnie się przewrócił podczas przechodzenia od kanapy do fotela, być może się przestraszył. Siniaka miał ogromnego na buzi z 2 tyg. Uderzył buzią o brzeg fotela.

Gość poroocznikova
Jakby mu cos bylo,to lekarz by to juz stwierdzil. Lubi raczkowac i juz,to mu sie nie chce chodzic. Kolezankami sie nie przejmuj. Wez go gdzies,gdzie jest cos fajnego do ogladania,jak sie zaciekawi,to pewnie bedzie pobowal sam przejsc od jednego miejsca do drugiego

Gość miałam podobnie
moja zaczęła sama chodzić jak skończyła 17 miesięcy..Nie martw sie do 18 miesięcy dziecko ma czas na chodzenie. Tez się nie raz nasłuchałam na placu zabaw ,ze z dzieckiem jest coś nie tak bo już dawno powinno biegać za piłka. Teraz ma 23 miesiące i biega jak szalona i. :) Będzie dobrze

Gość konsekwencja konsekwencja
moja miala 16 miesiecy jak wreszcie sama poszla, i twoje dziecko wkoncu pojdzie nie boj zaby ;)